Nawet nie chodzi u mnie o ilość, a o jakość. Chociaż uważam, że nie jem systematycznie i to jedzenie mało wartościowe.A ja jem non stop i non stop jestem głodna. A juz w nocy to masakra. Koło łóżka zawsze jabłko albo banan żeby coś przekasic bez wstawiania. Już nie wiem co sobie wymyślać. Zaraz będę frytki smażyć
reklama
CarlaR
Fanka BB :)
Ja jak nigdy nie byłam zwolenniczką zup tak dziś opylilam 2 talerze,oczywiście później czułam się koszmarnie, ale to norma po każdym moim posiłku ostatnio.U mnie dzisiaj spaghetti z pomidorów, przypraw i wołowiny tak zwyczajnie
No właśnie mnie rano mdłości męczą, nawet wody nie mogę przełknąć. A jak mąż odgrzewa psiakowi jedzenie, a je kurczaka z ryżem i warzywami, to ja zakrywam się kocem tak mi cuchnie.Ja jak do tej pory jadlam i to był mój patent na mdłości tak od kilku dni po wszystkim mi niedobrze. Aj poplatane to, może na dziewczynkę <3
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Hej dziewczyny mało się udzielam ale byłam niedawno u lekarza i jestem w 9 tyg ciąży powiedzcie mi czy Wy też w tym tyg mialyscie bóle miesiaczkowe??? Niepokoi mnie to bo ostatnio takie bóle skończyły się poronieniem. Nie mam plamienia krwawienia tylko ten ból.. Czytałam że to normalne w 9tyg ciąży bo się macica rozciąga.. Mojego ginekologa o co kolwiek nir zapytam to jest dobrze więc nawet nie pytam.. Bo tutaj w Holandii krwawisz i jest dobrze.. proszę napiszcie mi jak jest u was pozdrawiam
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Tu też dowiesz się od niektórych lekarzy że to całkiem normalne, pewnie tak jest jeśli te skurcze nie są mocne i nie trwają długo.
Ja niestety od 5tc zmagam się z bólami miesiączkowymi dość mocnymi i trwają nawet czasem cały dzień, niestety ja do tego plamie ale mam dwa krwiaki w macicy więc skurcze mają swoje wyjaśnienie po prostu chcą wypchnąć tak krew która tam zalega jednak moja pani doktor chce ograniczyć te skurcze bo niestety może źle się to skończyć dla zarodków, może dojść do poronienia więc zarzywam co 6h leki rozkurczowe takie na receptę + między tym jeszcze nospę też rozkurczowo i mogę wspomagać się paracetamolem....
Mocne bóle miesiączkowe nie są czymś normalnym...ja bym skonsultowała się że lekarzem.
reniuszek
Love in the knick of time
A jakie lody lubisz?Ja prawie codziennie musze loda zjesc.. wlasnie go zakryzlam ogorkiem kiszonym..wczoraj owocowe cukierki tez.Masakra jak to w ogole brzmi
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jem codzień śniezke... No i ten wafelek. mój m kupił mi cały zapas ha ha
Ja za to jem co i raz ale jednorazowo dość mało, po prostu potrafię się nawet jedną kromką z masłem zapchać w skrajnych przypadkach. Parę razy jakiś czas temu mój S. się nasłuchał jak próbował przemycić mi porcję za 2 twierdząc, że jak ja nie jestem głodna, to nie znaczy że maleństwo też nie ma jeść ale już się nauczył, że jem mało ale za to sama z siebie muszę jeść co 2-3 godziny. Wody się staram dużo pić ale zawsze miałam z tym kłopot, teraz wypijam na prawdę dużo jak na siebie choć to raczej dolna norma (staram się aby płynów było ze 2-3 litry).
PS. Co do mojego porannego posta, to rodzinna stwierdziła że plamienia mogą być od chorubska i jak nie są ciągłe to dać im 2 dni, jak nie przejdzie albo cokolwiek się pogorszy bądź zaczną się silniejsze bóle brzucha niż normalne, to wtedy na IP cisnąć. Póki co dostałam leki, za którymi się nabiegałam po aptekach ale już mam. Do tego wszystkiego od tej infekcji mi moja astma się zaostrzyła, przez co są dość mocne szmery więc mam powrót do inhalatora, a chciałam tego uniknąć przynajmniej na czas ciąży, no trudno. Przy okazji skonsultowałam swoją tarczycę, więc siedziałam w tym gabinecie jakieś 25minut.
PS. Co do mojego porannego posta, to rodzinna stwierdziła że plamienia mogą być od chorubska i jak nie są ciągłe to dać im 2 dni, jak nie przejdzie albo cokolwiek się pogorszy bądź zaczną się silniejsze bóle brzucha niż normalne, to wtedy na IP cisnąć. Póki co dostałam leki, za którymi się nabiegałam po aptekach ale już mam. Do tego wszystkiego od tej infekcji mi moja astma się zaostrzyła, przez co są dość mocne szmery więc mam powrót do inhalatora, a chciałam tego uniknąć przynajmniej na czas ciąży, no trudno. Przy okazji skonsultowałam swoją tarczycę, więc siedziałam w tym gabinecie jakieś 25minut.
reniuszek
Love in the knick of time
Ja również trzymam za nas kciuki  musi być dobrze :-*To trzymam kciuki za nas obie, żeby wszystko sie ułożyło jak trzeba i żebyśmy mogły się spokojnie cieszyć kolejnymi miesiącami!
Rossiczka
Moderatorka
Moim zdaniem jakby zmienić makaron.na pelnoziarnisty to nie byłoby najgorzej :-)Dzisiaj Carbonare posypałam natką pietruszki, więc tyle dobrego.
Zobacz załącznik 805867
Ale mi apetytu narobiłaś, mnie tak do włoskiej kuchni w tej ciąży ciągnie, że szok
reklama