reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Oska anemii? W necie jest napisane ze te ketony to bardziej cukrzyca ciazowa..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
To znaczy z krwi wychodzi lekka anemia, a mocz powtórne badanie i zobaczymy. Podobno ketony oznaczają też, że za mało jem wieczorami. I chyba coś w tym jest, bo w nocy budzę się taka głodna, że konia z kopytami bym zjadła.

A mi sie Himalaje i baza pod Everestem marza..na emeryturze bedziemy jezdzic xD

Super
Ja w tym roku co najwyżej w Alpy austriackie pojade jak mi lekarz odpuści szlaban leżenia a liczę na to że będzie wszystko dobrze.
Bo jak nie to wakacje u siebie w lesie na leżaku

Super
Ja w tym roku co najwyżej w Alpy austriackie pojade jak mi lekarz odpuści szlaban leżenia a liczę na to że będzie wszystko dobrze.
Bo jak nie to wakacje u siebie w lesie na leżaku
Oo tez jestes górołazem? :D
Ja mam tu teraz blisko Pireneje, mielismy cos zdobyc, ale teraz to ja nie wiem czy z Fasolka da rade, jak lozko mnie przyciaga jak magnes, pozatym boje sie przeciazac.. ;]

Dziewczyny dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę witamin. Jutro zaczynam 12 tydzień ciąży. Muszę dzisiaj kupić nowe opakowanie. Brałam do tej pory pregna plus. Zastanawiam się jakie teraz kupić? Chyba trzeba zmienić na jakieś lepsze, bardziej urozmaicone?

Dość dobre ale drogie są femibion natal2 one już mają tą dodatkowa kapsułkę z DHA.
Moja siostra brała je przez całą ciążę i była zadowolona fakt opakowanie kosztuje około 40-50zl. Najtaniej chyba jest w ZIKO.

My w zeszłym roku byliśmy. Tani lot znalazłam tam na miejscu to w ogóle drogo nie jest. Wyszedł nam wyjazd tyle co do Portugalii Z biura podróży :-) więc nigdy nie wiadomo kiedy uda się zrealizować marzenia :-) ( byliśmy z 13 miesięcznym wtedy dzieckiem )
Jak lot z dzieckiem? ciezko bylo? ogolnie slyszalam ze kazdy sie zachwyca tym miejscem I jestem ciekawa czy naprawde jest tak wspaniale. A byliscie w jednym miejscu czy podrozowaliscie w rozne miejsca?

W drugim trymestrze dobrze dorzucic kwasy dha w wiekszej dawce, ( w Pregnie Plus jest tylko 100 mg, to troche malo, bo zalecane jest 400 mg). Wg mnie fajnym preparatem jest Omegamed Optima ( jest tez wersja forte) albo Femibion Natal 2. W zasadzie to najwazniejszych jest od 13 tyg 5 skaldnikow: wit D, kwasy DHA, jod, zelazo i foliany dalej :)
Do mnie dzisiaj doszły Mama dha premium+. Mają taki skład w dzienej dawce (2tabletki):
  • DHA800 mg
  • Kwas foliowy200 µg - folian
  • metylofolian wapnia200 µg - folian
  • Jod200 µg
  • Witamina D350 µg(2000 j.m.)
  • Magnez200 mg

Oo tez jestes górołazem? :D
Ja mam tu teraz blisko Pireneje, mielismy cos zdobyc, ale teraz to ja nie wiem czy z Fasolka da rade, jak lozko mnie przyciaga jak magnes, pozatym boje sie przeciazac.. ;]
Tak nawet bardzo :-) mam jakieś tam góralskie korzenie. Cała rodzina mojego taty to górale i w górach mamy drugi dom.
Wspaniale musisz tam mieć u siebie morze góry słońce.
Haha ja w poprzedniej na początku chodziłam po górach zero objawów.
Teraz odpuszczę dłuższe wędrówki. Bardziej widoki relaks powietrze mnie kręcą ☺️

Tak nawet bardzo :-) mam jakieś tam góralskie korzenie. Cała rodzina mojego taty to górale i w górach mamy drugi dom.
Wspaniale musisz tam mieć u siebie morze góry słońce.
Haha ja w poprzedniej na początku chodziłam po górach zero objawów.
Teraz odpuszczę dłuższe wędrówki. Bardziej widoki relaks powietrze mnie kręcą ☺️
A to z jakich gor pochodzisz? Beskidy, Bieszczady czy moze nasze piekne kochane Tatry?:) wszystko tutaj jest, ale jednak trzeba troche podjechac, wiec takie wypady na plaze czy w gory to tylko w weekendy :) a z tymi wedrowkami to tez teraz tak czuje, jakas polana z ladnym widokiem i sie rozwalic na kocu, to wystarczy ;)

reklama
A to z jakich gor pochodzisz? Beskidy, Bieszczady czy moze nasze piekne kochane Tatry?:) wszystko tutaj jest, ale jednak trzeba troche podjechac, wiec takie wypady na plaze czy w gory to tylko w weekendy :) a z tymi wedrowkami to tez teraz tak czuje, jakas polana z ladnym widokiem i sie rozwalic na kocu, to wystarczy ;)
Beskidy okolice Krynicy.
Sam fakt że masz więcej słońca ☺️
Do Barcelony masz daleko?

Do góry