reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hejka:) ja dzis rano wyladowalam w szpitalu. Leze na sali przedporodowej. Skurcze od 2 w nocy co 1 do 6 minut... maz do pracy nie pojechal:) czekamy. Niestety rozwarcia 0...:/ a skurcze sa i pisza sie na ktg..
Jestem mega niewyspana bo spalam jakies dwoe godziny..
Pozdrowienia ze szpitalnych salonow :)

Hej dziewczynki.

Siedze na dworcu i czekam na autobus.

Wiec tak @Grama80 ja tak samo mam. Jak jest miekki cyc i mala mało przelyka to zmieniam. Chyba nie mozna donkonca oproznic bo mi leci caly czas ale jak slysze ze mniej przelyka i dlugo ssie zeby przelknac to zmieniam. Z tym ze czekam troche bo ten pokarm ktory na końcu leci jest gestszy i bardziej nim się dziecko najada. Pierwszym popija bo jest rzadszy.

@Nonkatoja jak moja polozna usłysZała moje pytanie kiedy mozna z dzieckiem wyjsc i co sie je karmiac piersia to mnie wysmiala. Odpowiedz byla jedna od razu i mozna jesc wszystko. Z tym ze u nas inna pogoda. Temperatura caly czas okolo 5-10stopni. My bylismy pierwszy raz na godzine jak mala miala 4 dni.

Dzis byla przed ostatni raz u nas polozna i Rozalka wazy prawie 4800:przybrała w ciagu 5 tyg 1 ponad 2 kg. Jestem z niej dumna. Moj mały cycolek. Jest super grzeczna i kochana. Czasami ma tylko lekkie kolki ale do ogarniecia. Wystarczy ponosić albo polozyc na moim brzuszku i dajemy rade. Jedyne co mnie martwi to ma troche problemow z drzeniem. Rączki i nozki to normalne ale dwa razy drzaly jej tak dziwnie oczka. Po nowym roku bedziemy u lekarza na następnej kontroli to bede konsultowac to z pediatra. Chyba ze sie nasili to od razu pójdziemy. A jesli pediatra to oleje jak to ma w zwyczaju to po nowym roku z synem musze do kontroli u neurologa itd wiec upre sie zeby córkę przebadali. Z polozna dziś wszystko obgadalam bo oczywiscie zamartwiam sie o moje malenstwo.

@Luxuorius jeszcze troszke i synek będzie z Toba. Okropna jest ta koncowka ciazy ale trzeba to przezyc

Buziaki dla forumowych ciotek:)

km5s8u69dm9dsszh.png

Dokładnie jest tak jak Aneta pisze Zawsze coś tam leci z piersi ale później zauważa się że dużo rzadziej przełyka ale też trzymam na tej już pustszej piersi bo w tym "dnie" cyca też jest bogactwo :)
Aneta u nas też bylt drzenia ide do neurologa ale dopiero w marcu

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

@Nonkatoja w sumie nie jest teraz tak zimno. A werandowalas coś ? Ogólnie dziewczyny rozmawiały na fb na ten temat i spokojnie po 2tyg można śmiało wychodzić, ale najpierw np na 20min i stopniowo wydłużać. Jeżeli chodzi o temp to położna zalecana nam, że tak do max -10 można wychodzić, poniżej tego to już trochę za zimno, przede wszystkim chodzi o to, że maleństwo nie zdąży ogrzać powietrza przez nosek, bo tam jeszcze wszystko za delikatne :)

Hejka:) ja dzis rano wyladowalam w szpitalu. Leze na sali przedporodowej. Skurcze od 2 w nocy co 1 do 6 minut... maz do pracy nie pojechal:) czekamy. Niestety rozwarcia 0...:/ a skurcze sa i pisza sie na ktg..
Jestem mega niewyspana bo spalam jakies dwoe godziny..
Pozdrowienia ze szpitalnych salonow :)
Ty masz przynajmniej skurcze a ja nie :( wczoraj mialam wieczorem a jak pojechalam na ktg to cisza,nocke spedzilam w szpitalu, rano mnie wypisali

@Ola0303 to jak dobrze pójdzie, to święta w domu spedzicie[emoji6] Nabieraj sił przed porodem.[emoji4]

@aneta_ck To ładnie mała przybiera.[emoji4] a powiedz mi o co chodzi z tymi drzeniem, bo Oskar przez sen często ma takie wzdrygniecia i często też pojękuje przez sen. Myślałam, że to normalne, a teraz to już sama nie wiem. [emoji53]

Faktycznie przy karmieniu piersią waga leci jak szalona.

@ana ana delikatnie go już werandowałam. Poza tym kilka razy był na dworzu, jak do lekarza jechaliśmy. I jak było mroźne powietrze, to pieluszkę tetrową rzucalismy na fotelik. W takim razie w tym tygodniu pójdziemy na spacer, bo zbzikuję w domu[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@Luxuorius skurcze sa ale do niczego nie prowadzą...mam jednak nadziejje ze cos sie ruszy w koncu. Jak nic sie nie wydarzy to jutro wychodze. Moze to tylko bolesne przepowoadacze...:/
@Nonkatoja oj marze o swietach w.domku w komplecie ale czy tak bedzie...okaze sie na dniach :) dziekuje nabieramy sil :)

reklama
@ola @Lux pewnie macie przepowiadacze. Ja je miałam i długo mnie męczyły. Robotę zrobiły bóle krzyżowe zupełnie inny rodzaj skurczu.

@Nonkatoja noo po sn jestem dobę ponad i czuję się świetnie. Nie mam bólu w ranie nie mam dretwego brzucha mogłam od razu jeść i cieszyć się córką. Już nie mówiąc o tych cudownych chwilach zaraz po porodzie z dzieckiem na brzuchu :)

Do góry