reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Bylam ip bo czop mi odszedł a ja myślałam ze to wody bo tak się lało wdziwnie. Puki co one w normie i mam czekać rano na sor do mojej lekarki się zjawić. I czekać w domku na rozwój wydarzeń

reklama
Sorki dziewczynki nie nadrobie wszystkiego. To nie jest tak ze Julian ja bije to np niechcacy wymachuje raczkami i ja pacnie. Nie zdarza sie to czesto bo bardzo pilnuje ale na 100 % nie dam rady tego zrobić ssczegolnie jak ja karmię i mam rece zajete. On wiedzial ze ja uderzyl bo zaraz ja poglaskal i wycalowal. Problemem jest taki ze on caly czas do niej idzie bo chce sie z nia bawic i tulic itd. Ta jego milosc jest zbyt wielka. Musimu jakos przetrwac te pol roku i malanie bedzie juz tak delikatna.
Poczytam Was wieczorem dziewczynki buziaki:*

km5s8u69dm9dsszh.png

@didi133 moze cos sie zacznie dziac :) trzymam kciuki:)a oprocz czopu coś jeszcze sie dzieje? Ja np mam baaardzo duze uplawy i mnie to wkurza i ja juz wiem czy to cos geste mleczne to czop...ja czekam na cos z krwia moze wtedy to bedzie jakis znak....
@aneta_ck kurczaki braciszek pewnie nie rozumie ze moze zrobic krzywde malutkiej :( trzeba miec duuuuzo cierpliwosci i duzo tlumaczyc. Musicie jakos dac rade przez ten najbardziej delikatny okres...
@pajuinka o mama oby sie ruszylo.. ja tez bym nie chciala swiat w szpitalu a termin na 24 grudnia:p ha ha ;) a jak nic sie nie ruszy to na oddzial 31 :p

Maja gratulacje.
Czytam was codziennie, a jak już chcę coś odpisać to się nie da ;).
My ogarniamy wszystko sami, nie wyobrażam sobie, aby ktoś miał mi się kręcić po mieszkaniu i dodawać swoje 3 grosze.
U nas sytuacja już się trochę uregulowała, mała na początku jadła co godzinę, ale teraz robi sobie dłuższe przerwy i śpi spokojniej. I dobrze, bo mi piersi zmasakrowała, musiałam kupić kapturki. Bardzo nie lubi hałasu.

Krasnal dzieci nie zawsze płaczą z głodu. Czasem po prostu potrzebują bliskości i dlatego wiszą na piersi. Mi w szpitalu kazali podawać co 3 godziny butelkę, trochę oszukiwałam ich bo ten sposób szkodzi się laktacji. Dawałam po piersi, czyli niewiele z tej butli zjadała.
Moja reaguje bardzo emocjonalnie, w szpitalu płakała z powodu hałasu, budziło ją chrapanie kobiety obok, czy inne płaczące noworodki, po badaniu krwi cały czas na mnie wisiała, pierwsza noc w domu też do bani, ciągle cyc.
Okazało się, że po chusteczkach, które kupiłam do szpitalu czerwieniała jej pupa, a po kremie który dali do pupy bardzo płakała. Tak, że woda i oliwka hippa okazały się strzałem w dziesiątkę.

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane, juz niedlugo dziewczynki!! Niestety nie dam rady tak czesto sie udzielac jak wczesniej, postsram sie byc bardziej aktywna jak juz wyjdziemy do domku. U nas wszystko ok tylko mala leniwie je i dzis jest na mm, bo wazy tylko 2 kg takze trzeba dokladnie obserwowac ile zjada. Ale mam juz laktator takze zaraz sie zabieram za odciaganie i moje mleko! :) malutka jest niesamowita, ojciec dumny jak cholera, dzis w koncu przyjechal z ogromnym bukietem czerwonych roz :) przepraszam, ze tak samolubnie

Czy ktos oprocz mnie i joshi urodzil? Zaktualizuje liste :)

Az milo sie czyta @majka23x :):*♡
Teraz malutka najwazniejsza wiec wiadomo ze caly czas poswiecasz dla niej:) my niestety nadal czekamy na naszego Frania:) uparciuszek z niego!
Niech Twoja malutka rosnie zdrowo :*

Dziewczyny, doczekacie sie :)

A ja miałam termin na dziś [emoji23] i tak patrze na synka i myślę ze jak to dobrze że juz jest z nami :)

Do i po kąpieli doszedł dziś emolium emulsja do ciała bo nie możemy sobie poradzić z suchą skórą ;/ ogólnie do kąpieli używam emulsje oilatum, a po kąpieli emolium bo tak nam doradziła P doktor w środę na patronażu. Ogólnie z tym usg główki też nie ciekawie, mamy skierowanie do neonatologa 2 stycznia mamy już wizyte. Szymon jest silny i na pewno ze wszystkiego wyrośnie, ale doktorka mnie nastraszyła że moze sie to odbic na Szymusiu w przyszłości :( Tyle sie pocieszam że Olusia miała podobnie, a wyrosła ze wszystkiego i teraz nawet wierszyki mówi :)

Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

hej. nie ma szansy zeby nadrobila caly watek ale troche was podczytalam i odpowiem nieco zbiorczo:)

dla tych co sie obawiaja czy dadza rade z dzieckiem itp mam dobre wiesci: ja zanim urodzilam Zosie nigdy nawet zadnego dziecka nie przewinelam a po niecalych 2 tygodniach z nia wszystko robie jak stara!:) sama sie nauczylam wszystkiego w szpitalu i w domu i jeszcze meza pouczam ( doswiadczonego tate niby:))!)

dla tych co narzekaja na ciazowa wage: sekret tkwi w karmieniu. nie minely 2 tyg a 12kg zostaly mi 2.

trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane i czekam na was po 2giej stronie mocy:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
@xXxIzuLQaxXx jestem pewna ze z Szymonkiem bedzie wszystko w porzadku:) no jasne ze doczekamy sie naszych bobaskow ale czekanie jest najgorsze..
Jak zawsze ;)
@Grama80 dziekujemy za slowa otuchy :* :) a z tymi kilogramami mam nadzieje ze bede mogla karmic i to w jakims stopniu pomoze chociaz tluszczyku jest do zrzucenia ;) pozdorwienia dla Was :*

Do góry