reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja wlasnie sie obudzilam i wstalam bo maz jedzie z pracy specjalnie zeby ze mna pobyc i jutro znow wraca (praca w delegacji).:( Musze sie ogarnac przed tym szpitalem.w razie cos;)
@Luxuorius, @majka23x, @ana ana moze razem wyladujemy na wigilie w szpitalu ha ha ale by bylo :D Pani doktor do mnie dzis ze taka piekna data ;) a ja se mysle....taaa siedz tu czlowieku w swieta w szpitalu. @majka23x ja tez mam przeczucie ze szybciej u mnie pojdzie...moja babcia ciągle mi powtarza ze ja do terminu nie dotrwam na pewno i za pare dni Franio bedzie z nami. W ogole zapomnialam dodac ze dzis na wadze znow wiecej o jakis kg...myslalam ze w koncu waga stanie tym bardziej ze apetytu jakiegos mega nie mam..chociaz byla imprezka imieninowa tesciowej na ktorej tak sie obzarlam to pewnie to :D ha ha ha ;) albo woda bo na twarzy wygladam tak dziwnie ze patrzec nie moge:/
A no i ten brazowy sluz po badaniu ja tez mialam od piatku do niedzieli. Zmienil sie na przejrzysty albo taki lekko zoltawy. Dzis rano wypadło mi sporo takiego gestego sluzu wlasnie lekko zolty..moze ten czop..? a jak powiedzialam pani doktor o tym sluzie po badaniu to nic nie powiedziala. .

reklama
@Luxuorius no ja mysle, ze wczesniej urodze, chociaz staram sie zaciskac nogi i lezec, bo lekarz mowil zeby mala przybrala. Poza tym jakis wewnetrzny strach mnie dopadl, nie o porod, tylko o to, ze mojego nie bedzie. I tak nie mielismy rodzic razem, tzn moze troche tak, ale w ostatniej fazie juz chyba nie, ale chcialabym zeby byl na miejscu.. a on pracuje za granica i jest na weekendy. A jak nie pracuje to nie zarabia, czyli od swiat do konca roku martwy okres, wiec nie chcemy zeby bral wolne, bo wyplata bedzie wygladac tragicznie, a pieniadze potrzebne... No i tym bardziej, ze nowa praca. A ja jak mnie cos zakluje albo mocniejszy skurcz to tylko sie modle, zebym nie zaczela rodzic, bo go nie ma :( no coz musze przywyknac do tej rzeczywistosci :( sory dziewczyny, ale musialam sie wygadac :)

@Jadwiga orłowska no to moze tam cos sie u mnie dzieje, bo ledwo chodze, bardziej mnie boli na zewnatrz, niz w srodku..

@Ola0303 moj po bolesnym badaniu mial bialy sluz na rekawiczce i mowil, ze moze taki sluz byc dodatkowo podbarwiony krwia. A ja krwi mialam moze krople, pozniej brazowy sluz i teraz tez zoltawy..

@majka23x moj bedzie miec przymusowa przerwe swiateczna, ale on robi u mojego taty wiec mimo tego wiadomo-wyplata taka sama, zreszta jak urodze kolo Swiat to i tak bedzie miec wolne i tak wiec na jedno wychodzi :) u nas jednak teraz dalej jest w pracy a u byl blisko i boje sie, ze sie zacznie jak go nie bedzie a ja chce zeby byl ze mna, mam dzwonic do mojego taty lub bratowej jak sie zacznie ;) glowka do gory, nie boj sie :)

@majka23x nie martw sie chociaz wiem ze trudno jak maz tak daleko..:( taki nasz los slomianej wdowy..;)moj ma dwie godziny do pracy i jak zadzwonie to od razu jedzie. No i wolne ma od 16 grudnia przynajmniej do nowego roku. Ja powidzialam ze chce zeby po porodzie byl z nami jakis czas minimum 2 tygodnie zanim sie przystosujemy do nowej sytuacji. Jak sie dowiedział ze jutro sie klade do szpitala to juz chcial brac wolne bo sie tak martwi biedak :)♡ poza tym on chce byc bardzo przy porodzie i wiem ze przyda mi sie jego wsparcie... zaczynam sie trochę bac ze nie dam rady z bolem...nie wiem czy jestem wytrzymala czy nie. Kiedys mialam bardzo bolesne miesiaczki takie ze ledwo na nogach stalam i mdlalam prawie a bol byl taki ze nie wiedzialam co robic...ale wszystkie kobiety mowia ze to zupelnie inny rodzaj bolu. Lux to Ty jestes w dobrej sytuacji:) u mnie tez zawsze ktos sie znajdzie kto zawiezie jak meza nie bedzie :) Dziewczyny teraz osttania prosta :)))

Zaczne post jak zawsze. Dzieci śpią. To znaczy starszego uspilam a mlodsza powoli sie budzi bo o 18.00 poszla spac u pewnie zaraz będzie cycac :) ja leze padniet i czekam az lazienka sie zwolni.

Jesli chodzi o bol podczas porodu to wytrzymacie. Nie ma innego wyjscia i jakos się daje rade. Nie wiem dlaczego ale za drugim razem bardziej bolalo albo zapimnialam jak było za pierwszym. Ale bylo 5 razy szybciej wiec moze cos za cos. W sumie takiego mocnego bolu to z 2 godziny mialam. Do tej pory nie moge uwierzyć ze tak szybko poszlo.

Jesli chodzi o bóle i kłucie w pochwie to u mnie nie bylo to wuznacznikiem porodu bo mnie klulo pare tyg. Dopiero po sluzie zabarwionym krwią poszlo. Tak jak dziewczyny mówily. Po 3 dniach mala była z nami.

Spijcie dobrze dziewczyny i odpoczywajcie w miare mozliwosci bo po porodZie na prawde jest z tym ciezko ;)

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama
@Ola0303 a skoro Twoj ma tylko 2h to nie moze wracac do domu codziennie?
Lux zazdroszcze, jak ja zadzwonie to moj moze byc w kazdym kraju UE. Mam jakiegos dolka dzis przez to :(

Do góry