reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Nie wiem jak u pozostałych dziewczyn co miały na dzisiaj termin, ale u mnie cisza i absolutnie żadnych szans, żeby miało się to zmienić do końca dnia. Ktg ok, przepływy ok, wody ok, skurcze są, szyjka już nawet nie z betonu. Z tytanu chyba. Nic jej nie rusza. Ech...

No nic... pozostaje czekać.

@Tulies kochana, nie przejmuj się. Jestem w tej samej sytuacji. U mnie nawet na ktg skurczy nie ma. Widocznie nasze dzieci mają za dobrze u nas w brzuszku[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@Nonkatoja - a czy u Ciebie badali teraz może łożysko? Dzisiaj kazali mi w szpitalu przyjść w srodę na takie badanie. Ponoć podają przy nim oksytocynę. I nie wiem czy iść, czy czekac sobie w domku spokojnie...

Ja już po wizycie. Ktg ok, ale żadnych skurczy. Następne w środę i piątek. Dalej czekam. Mam wpisane, że szyjka przepuszcza ciasno 2 palce. Tzn, że jest rozwarcie???

@majka23x dobrze, że udało się z tym lekarzem[emoji4]

Cos się rozwinęło u dziewczyn z terminem na dziś?

U mnie też dalej jedno wielkie nic :sad:

@2411magdalenka przytulam. Myślę, że podobne uczucia są jak najbardziej naturalne. Ja Wam akurat zazdroszczę tego babińca, bo marzyłam o córeczce, a będzie syn. Na razie chyba się z tym pogodziłam, że nie będzie wymarzonej córeczki, ale nie wiem jak zadziałają hormony po porodzie.

@Nonkatoja to rozkręcaj mała. Jesteś po terminie to możesz np spróbować koktajlu położnych. Tymbardziej że masz rozwarcie. Masaż skutków orgazmy .. zafunduj sobie oxy :)

@Tuiles ja też dziś nie rodze ;) skurcze mam ale słabe. Jedynie to szyjka nisko i miękka.
♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

@Tulies mi narazie zlecili KTG w środę i piątek. Na usg badali przepływy- wszystko w normie. Nic o podawaniu oksytocyny nie wspominali. Jeśli do piątku nic się nie ruszy, to pewnie do szpitala.

@Antopie jak byłaś w pierwszej ciąży to w terminie urodziłas?

@elifit prawie codziennie pracujemy z mężem nad wypędzeniem syna. Dziś 3 godziny po galerii zasuwałam. Zaraz idę sprzątać. Spróbuję jeszcze sutki sama pomasowac. Jeśli w środę wyjdzie brak skurczy na KTG to zafunduje sobie koktajl położnych.

A jak tam rozwój sytuacji u Ciebie?

Lux jak to? Co się stało? Spokojnie może jeszcze syn przemysli i rozkreci się. Ma czas do piątku[emoji6]

akurat w czasie kiedy rodze przychodzi wyrownanie za gaz, wiec kasa poleci, konczy nam sie umowa na mieszkanie ale to wlasciciel sie zgodzil na styczen na przedluzenie, jak urodze zebym sie zdazyla ogarnac, mielismy malowac pokoj malego, ale wlasciciel sie odmyslil i mam jasny pokoj, za jasny...tesciowa sie obrazila, ze jedziemy do moich rodziow na wigilie a nie do niej (Tomek ją probuje przekonac, ze pojedziemy do niej wieczorem po wigilii), jak sie wku*ie to nigdzie nie pojade, ooooooo! Ja nie mam sily chodzic przez te bole plecow a tesciowa musi pilnie jechac do lekarza po leki na swoj kregoslup i ja powiedzialam, ze nie pojade, bo nie ujde i predzej urodze, wiec obraza na calego, ze nie chce pomoc a Tomek specjalnie wolnego brac nie bedzie, siada nam grzejnik w kuchni i swiruje junkers czyli piecyk od gazu,byla kontrol i niby jest ok, boje sie, ze jak sie maly urodzi i siadzie mi to nagle i bede miec zimno i zanim przyjedzie serwis to zamarzniemy...usiade i sie pobecze dzis, masakryczny mam dzien na marudzenie...

reklama
Do góry