reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@Luxuorius do mnie wczoraj dzwonila mama bo jej Tata kazał, sam się bal :) powiedziala ze jakby się cos działo w nocy to zebym napisala sms nie dzwonila bo ona sobie sms odczyta i Tata nawet nie zauwazy a jakbym dzwonila w srodku nocy to Tata by chyba zawalu dostal. Już podobno jakies kropelki od serca lyka....

Z racji tego, że niedługo mam termin porodu napisalam do prezesa co musze zrobic jakie dok i gdzie musze dostarczyć zeby pojsc na urlop macierzyński. Dziś odpisal mi ze tylko wyslac do nich akt urodzenia Frania i resztę załatwi ksiegowa. Mam tylko dac znac czy chce najpierw 100% płatny macierzynski 20 tyg, później rodzicielski z czego 6 tyg 100% a 26 tyg 60% czy od razu macierzyński połączony z rodzicielskim i płatny 80% przez calosc urlopu. Chyba wolę te druga opcje, musze sie z mezem skonsultowac :)

Dziewczyny a podobno oprocz 1000 zł becikowego należy się też 1000zl jednorazowo z racji urodzenia dziecka tylko trzeba coś wypelnic przy składaniu o rodzinne to prawda?

reklama
A u mnie dalej nic. Spałam jak zabita. Raz byłam siku. Jak sobie przypomnę wczorajszy ból to nie mam ochoty nic przyspieszać. Nie mogę normalnie sikać bo tak ciągnie i boli.

Moja córa tez zaczęła chorować. Ci nauczyciele tu są debilni. Wracała z basenu w mokrych włosach bez czapki bo jej spadła i sie zamoczyła. Dostała leki i dałam jej mój antybiotyk na ucho, bo skoro bezpieczny w ciąży to i dla dzieci. Mam nadzieje, ze szybko jej minie. A wieczorem postawie jej banki. Dobrze, ze Antiope o nich wspomniałaś bo często zapominam ze je mam.

Klarolina u mnie tez tak po wczorajszym badaniu. Czerwony śluz. Ale pewnie mnie przegonisz

@klarolina u mnie to wlasnie moj Tomek zejdzie na zawal jesli zaczne rodzic i bede akurat w domu :D mowil, ze karetke wezwie, ze predzej auto rozwali po drodze niz dojedzie :D
Co do tej kasy to nie wiem czy my w ogole becikowe dostaniemy, czy nie przekroczymy...a nie ukrywam, ze przydalby sie ten tysiac i to bardzo...bede skladac o rodzinne i 500+, chociaz tez przekorczymy napewno, ale wiem, ze ma Tomek zglosic w gminie przy 500+, ze placi alimeny i wykazac sie wyrokiem sadu i oni to wlicza do sredniej potrzebnej do wyliczenia do 500+...

Hej dziewczynki. U nas bez zmian..ja też myślałam, że urodzę trochę przed terminem ale na razie się nie zapowiada, nic się nie dzieje, córci nie spieszy się tak na świat jak jej bratu;)

Teraz to już w zasadzie w każdej chwili możemy urodzić, więc nic dziwnego, że rodzinka siedzi jak na szpilkach i czeka na wieści. My się zastanawiamy co zrobimy z synem jakby zaczęło się w nocy.. bo z mężem chcemy rodzić razem, a nie mamy tu żadnej rodziny.. i w dzień to luz, bo mama dojedzie, ma ponad godzinę drogi do nas, a w nocy to już niekoniecznie tak szybko dojedzie o ile w ogóle da radę dojechać..

Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków, mojego małego też coś bierze, jak był katar tylko tak teraz zaczyna kaszleć, trzeba się intensywnie kurować..

Miłego dnia

Becikowe jednorazowe podobno mozna dostac jak nie przekraczasz cos kolo 1900 zl na osobe, cos mi się obiło o uszy, ale się nie interesowałam, bo ja od tego państwa to co najwyzej w pysk mogę dostać;) niczego się nie spodziewam prócz dalszych prób okradania mnie podatkami...;)

O taki dzień dziś u mnie....;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam Was na biezaco ale nie mam sil zeby pisac normalnie....dzis spalam tylko 3 godziny. :/ im blizej terminu tym bardziej jestem zdenerwowana...u mnie tez niedlugo sie zaczna sypac pytania czy dlugo jeszcze i czy urodzilam. A ja po dzisiejszej wizycie i slowach oani doktor ze jeszcze daleko do porodu nie jestem optymistycznie nastawiona. Chociaz...wlasnie teraz mam skurcz pierwszy raz tak bolesny. A moze to nie sa tylko przepowiadacze?Jestem zmeczona na dodatek wszystko mnie boli po badaniu:( i leci mi taka brazowa wydzielina caly czas..Jakis gorszy dzien mam musialam troche pomarudzic chociaz Wam, bo moj maz juz by na mnie krzyczal:p Dzis mam gosci jak juz pisałam i musze sie ruszyc w koncu zeby zeobic jedzonko a najchetniej bym poszla spac ;)
@Luxuorius u mnie sie wypogodzilo ale nadal wieje i jest zimno. A co do jedzenia to roznie u mnie bywa. Czasem mam wilczy apetyt a czasem mi sie nie chce jesc. Chociaż na dzisiejszej wizycie pokazalo kolejny kg do przodu wrrrrrrr!:/ myslalam ze sie zatrzyma.

@Jadwiga orłowska wspolczuje i oby bolalo jak najmniej :*

Tyle dziewczyn czeka w kolejce do porodu ze czekam z niecierpliwoscia na wiesci :) ktora bedzie następna ;)
Co do becikowego to jednorazowe nalezy sie chyba kazdej mamie? Ja skladam na 500+ bo mamy niskie dochody i dodatkowo na to becikowe 1000 zl przez rok bo jestem studentka :) :D

Becikowe nie należy się każdej mamie niestety. Ten dodatkowy tysiąc daje mops więc jeszcze mniej bodajże 500 na osobę dochód..

Wiecie ja się nie nastawiałam na wcześniejszy poród i może dlatego nie mam aż takiej spiny. Jedynie nie chcę w szpitalu leżeć bo będę tęsknić. .

Byłam po prezenty na święta. Spokojniejsza głowa

Jadwiga zdrowia dla córki. Wygrzej jej zatoki

♡ 39 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

reklama
Do góry