Ty masz ta rwe, a ja te skurcze w nogach i nie moge chwilami chodzic i zapomnialam sie spytac ginki jak mam sobie pomoc i cierpie jak diabli@lookata gratulacje!!! no to grudzien oficjalnie rozpoczety moje panie!
A propo bolesnych przepowiadaczy, bo na msg o nich bylo, to mnie w nocy jeden wybudzil i drugi nad ranem i jak pomyslalam o lookacie, to stresa dostalam niezlego... Coraz silniejsze mam, ale jednak przepowiadajace. Musze dzisiaj gina zapytac kiedy on widzi moj porod... i co zrobimy z moja kochana rwa kulszowa, bo nadal boli... Mam nadzieje, ze cos konkretnego powie i nie wymysli chlop glupot jak zawsze.
reklama
majka23x
Fanka BB :)
Jak mialam ostre skurcze w lydkach to najpierw probowalam jest produkty bogate w potas, ale niewiele to dalo niestety, dopiero gin kazal mi zwiekszyc magnez to pomoglo, ale wiadomo ze na koncowce juz nie mozna.. moze jakos dieta mozna sobie ulzyc, ja bym zadzwonila do ginki na Twoim miejscu
MyDream
@majka23x kciuki za wizyte! z rwa Ci raczej nic nie wymysli teraz bo to niestety jest dosc typowa dolegliwosc u niektorych kobiet w ciazy... Tez mialam przez ponad miesiac w drugim trymestrze, na szczescie jak przyszla tak poszla, ale i gin i lekarz rodzinny nie wymyslili nic nowego jak to, ze powinna ustapic po porodzie a jesli dalej bedzie bolalo to fizjoterapia. Wiem, ze srednio to pocieszajace, ale juz naprawde bliziutko konca i napewno przejdzie po porodzie
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
magnez na to nie pomaga, bo biore i ulgi brak nie wiem jak ten bol okreslic, jak nazwac, ale jak leze i zle noge poloze to zaczyna cala dretwiec i za chwila druga tak samo, nie moge ruszyc ani jedna ani druga, nie idzie ich zgiac, czuje sie jakby tam bylo cos ostrego w srodku...i czesto mam to rano w nocy albo jak sie klade spacJak mialam ostre skurcze w lydkach to najpierw probowalam jest produkty bogate w potas, ale niewiele to dalo niestety, dopiero gin kazal mi zwiekszyc magnez to pomoglo, ale wiadomo ze na koncowce juz nie mozna.. moze jakos dieta mozna sobie ulzyc, ja bym zadzwonila do ginki na Twoim miejscu
majka23x
@MyDream ja juz po fizjoterapii niestety tez mi mowila pani wlasnie, ze powinmo przejsc po porodzie, ale bol utrudniajacy chodzenie 24/7 to jakas masakra..... Mowila, ze jak nie przejdzie po porodzie to neurolog.
@Luxuorius pomoglo by Ci, ale za malo bierzesz, mi zwiekszyl wlasnie z 3x1 na 3x2 i dopiero byla poprawa
@Luxuorius pomoglo by Ci, ale za malo bierzesz, mi zwiekszyl wlasnie z 3x1 na 3x2 i dopiero byla poprawa
MyDream
@majka23x rozumiem Cie doskonale, ale juz naprawde blizej niz dalej! Mi tez nic nie pomagalo a lezenie jeszcze pogarszalo sprawe. Kolezanka miala tak nasilona rwe w III trymestrze, ze doslownie ciagnela lewa noge. Na szczescie po porodzie u niej jak reka odjal i zobaczysz, ze u Ciebie tez tak bedzie!
no jak mi sie te bole zaczely to bralam 3x1 i nic od dzis przez te twardnienia brzucha ginka kazala brac znow 3x1 wiec zobacze, moze cos sie poprawi@MyDream ja juz po fizjoterapii niestety tez mi mowila pani wlasnie, ze powinmo przejsc po porodzie, ale bol utrudniajacy chodzenie 24/7 to jakas masakra..... Mowila, ze jak nie przejdzie po porodzie to neurolog.
Witam sie laski.
Czytam Was ale kuzwa mam takiego lenia ze nawet nie odpisuje. Ostatnie dni przesypiam albo wyleguje sie na wyrze pochlaniajac filmy .
Boli mnie krocze . Caly czas pachwiny. W spojeniu lonowym w trakcie przekrecania z boku na bok czuje ze przeskakuja mi kosci [emoji44] masakra pipa mi sie rozpada [emoji23]
Bole mam okresowe szczegolnie w nocy . Maly sie kreci ale juz jak by jakis zamulony byl [emoji52] chyba brakuje juz mu miejsca.
W nocy siku co godzine biegam.
Jak przespie ciagiem 2 godziny to cud.
Normalnie schodze z kibla przejde sie do pokoju I juz czuje ze moglabym wrocic I znowu sie wysikac.
Meczy to !!!
Do tego pierwszy raz snilo mi sie dziecko nasze . Porod !!!! Dwie Noce pod rzad. Cala ciaze nigdy nie snilam nie widzialam dziecka, porodu itp
Bylam na porodowce I kurde wyciagneli mi dziecko I mowia dziewczynka. Pozniej zabralismy nas na sale ja po cieciu wstac nie moge a mala sie osrala. Mowie do Jarka wez no przebierz bo ja wstawac nie moge.
Moj za przewijanie sie zabiera ciach sciaga pieluche I sie drze " kurrrrr dziecko nam podmienili toz Lena ma wielkie jajka "
I dupa sie z tego wszystkiego obudzilam.
Nawet w snie nie moge wiedziec kogo nosze w srodku [emoji23][emoji23][emoji23]
14 dni !!! Jestem przerazona coraz bardziej. Oby tylko nic sie nie zaczelo wczesniej bo Pragne byc cieta przez jakiegos niemca I go nie kumac wogole. BOZE.!!!! Stress mnie dopada chyba.
Ps dostalam paczki z Pl !!!!!! 12 pieknie polukrowanych paczkow. PYSZNOSCI!!! JUZ 3 wrabalam
Czy mowilam ze moja tesciowa jest ok ??? [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
@Luxuorius Dokladnie wieksza dawka magnezu by ci na skurcze pomogla. Mowisz ze bierzesz 3×1 ale Jakiej wartosci magnez jest w tabletce?
Ja biore 3× 400 mg !
Odstawic mi nie kazali bo pewnie cieta bede to dlatego
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Czytam Was ale kuzwa mam takiego lenia ze nawet nie odpisuje. Ostatnie dni przesypiam albo wyleguje sie na wyrze pochlaniajac filmy .
Boli mnie krocze . Caly czas pachwiny. W spojeniu lonowym w trakcie przekrecania z boku na bok czuje ze przeskakuja mi kosci [emoji44] masakra pipa mi sie rozpada [emoji23]
Bole mam okresowe szczegolnie w nocy . Maly sie kreci ale juz jak by jakis zamulony byl [emoji52] chyba brakuje juz mu miejsca.
Normalnie schodze z kibla przejde sie do pokoju I juz czuje ze moglabym wrocic I znowu sie wysikac.
Meczy to !!!
Do tego pierwszy raz snilo mi sie dziecko nasze . Porod !!!! Dwie Noce pod rzad. Cala ciaze nigdy nie snilam nie widzialam dziecka, porodu itp
Bylam na porodowce I kurde wyciagneli mi dziecko I mowia dziewczynka. Pozniej zabralismy nas na sale ja po cieciu wstac nie moge a mala sie osrala. Mowie do Jarka wez no przebierz bo ja wstawac nie moge.
Moj za przewijanie sie zabiera ciach sciaga pieluche I sie drze " kurrrrr dziecko nam podmienili toz Lena ma wielkie jajka "
14 dni !!! Jestem przerazona coraz bardziej. Oby tylko nic sie nie zaczelo wczesniej bo Pragne byc cieta przez jakiegos niemca I go nie kumac wogole. BOZE.!!!! Stress mnie dopada chyba.
Ps dostalam paczki z Pl !!!!!! 12 pieknie polukrowanych paczkow. PYSZNOSCI!!! JUZ 3 wrabalam
Czy mowilam ze moja tesciowa jest ok ??? [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
@Luxuorius Dokladnie wieksza dawka magnezu by ci na skurcze pomogla. Mowisz ze bierzesz 3×1 ale Jakiej wartosci magnez jest w tabletce?
Ja biore 3× 400 mg !
moj aspargin ma tak napisane: 1 tabletka zawiera 17 mg jonow magnezu + 54 mg jonow potasu plus sacharoza....co do plci to wczoraj Natan pieknie jaderka i siusiaka pokazal, w ogole sie nie wstydzil za to buzki juz nie pokazal, bo tylem jest odwrocony...podziel sie paczkamiWitam sie laski.
Meczy to !!!
Ja biore 3× 400 mg !
reklama
Aspargin pamietam bralam za Filipa I niewiem czy nie za Patryka tez. Ale skurcze wiem ze meczyly mnie do konca [emoji26] chyba zle mi sie wchlanial.moj aspargin ma tak napisane: 1 tabletka zawiera 17 mg jonow magnezu + 54 mg jonow potasu plus sacharoza....co do plci to wczoraj Natan pieknie jaderka i siusiaka pokazal, w ogole sie nie wstydzil za to buzki juz nie pokazal, bo tylem jest odwrocony...podziel sie paczkami
Teraz raz skurcze mialam w nocy ale to dlatego ze zapomnialam dwa dni o magnezie.
Moje dziecko jest tak wstydliwe ze do konca bedzie niespodzianka .no chyba ze zdecyduje sie pokazac 6 grudnia bo ostatnia wizyta w gina mnie czeka przed cc. Ale juz nawet sie nie nastawiam.
Tyle wytrzymalam to I 2 tyg mnie nie zbawi. A nawet jak by sie juz pokazalo to raczej nie uwierze dopuki nie zobacze na zywca [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Co do paczkow
ŁAP!!!!!!