reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
a ja nie mam :D do mnie na fb wypisuja i mnie mecza :D albo jak kogos na zakupach spotkam, kto wie, zem zaciazona to sie pytaja ooo jeszcze w dwupaku? dzis dzwonil kolega z banku, ktory prowadzi kredyty w mojej pracy i sie pytal czy rodze :D a tak to spokoj :D ciotki maja info od mojej mamy wiec mam od nich spokoj

Mnie nikt nie wypytuje, poza rodzicami i teściową, którzy podpytują czy coś przeczuwam. Nie, nic nie przeczuwam. A teściowa takie wielkie zdziwko kiedy mówiliśmy że nie wiemy czy damy radę przyjść na jakieś tam spotkanie rodzinne za kilka dni bo przecież każdego dnia mogę rodzić. Trochę nas to wystraszyło, bo ostrzegamy ją już od dawna żeby była w pogotowiu z telefonem pod ręką...

Ola po prostu Franulki to mniejsze chlopaczki bo mój Franio też niewielki... jutro porównamy wage :)

A co do imienia to ja przez cały nasz związek namawialam meza na imię Franio poczatkowo nie chcial o tym slyszec już myślałam że nie da rady Ale jednak się udalo :)

Co do dobrych rad... wczoraj mój tata mówił, że źle robie idąc na cc bo powinnam rodzic sn bo to jest łatwiejsze i lepsze dla mnie i dziecka (ok ma rację ale ja mam wskazania ze względu na rzadka chorobę i każdy lekarz woli mieć pod kontrolą wszystko a ja się nie kloce bo też wole cc) oraz uwaga: ze mam dokarmiać od 2-3 miesiąca ziemniaczki z majonezem, śmietaną, zupy i kaszki bo samo mleko z piersi to zaglodzi dziecko! A jak powiedziałam, że do 6 miesiąca nic nie zamierzam dodawać jeśli będzie wszystko okej to prawie mnie śmiechem zabił ze dziecko zabiedze. Do tego ze smoczek od początku mam dawac bo to daje luz rodzicowi. Moja teściowa, że słoiczki są złe i bez wartości, lepiej ugotować zupę na kurczaku a później to już pisałam Wam... parowki i pasztety super [emoji1] babcia,że za często na to usg chodzę (takie duże będę miała w sumie 4 reszta to sekunda na wizycie czy serduszko bije) i ze to napewno szkodliwe oraz ze mam siedzieć w domu i nie jeździć juz autem nawet jako pasażer bo trzęsie. Ja czasami jestem juz tak złośliwa w odpowiedziach ze aż mam później wyrzuty. No ale jak dzwoni babcia i pyta jak po wizycie a ja mówię że super wszystko dobrze a ona na to zamiast się ucieszyć to pyta: ALE NAPEWNOOOOO? I tak za każdym razem to ja już naprawdę nie mam sily ani chęci odpowiadać milo....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój mi dziś odmówił seksu, bo stwierdził, że jak ja to robię tylko po to, żeby urodzić, to on się czuje wykorzystywany :oo:
A ja bym tak chciała urodzić w tą sobotę rano... Jak ja mam to zrobić bez jego pomocy?

Mój mąż usnął podczas gdy ja kończyłam karuzelkę. No więc przyszłam obsłużyłam się i poszłam. Jak mam przyspieszyć poród to nie ma przepros codziennie musi być [emoji23]

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

A czy to nie jest czasem tak, ze zeby okreslic wage trzeba zmierzyc? :)
Całego dziecka nie są już w stanie zmierzyć, bo jest zbyt zwinięte. Im ta waga wychodzi chyba po zmierzeniu główki i kości udowej; widocznie program to jakoś automatycznie liczy na podstawie tych parametrów.

Bo mi sie kochana przypomnialo jak sie smialam, ze ostatnio cos smiesznego odwalilas :)
Aha :happy: Kurcze, muszę urodzić jak najszybciej, bo znowu mi się stopy zapuszczą, a nie chciałabym drugi raz tego robić z takim dużym brzuchem, bo sobie w końcu coś obetnę.

Mój mąż usnął podczas gdy ja kończyłam karuzelkę. No więc przyszłam obsłużyłam się i poszłam. Jak mam przyspieszyć poród to nie ma przepros codziennie musi być [emoji23]

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
Ale ze tak bez budzenia męża? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój tez dziś zrezygnował, mówiłam ze taki nie skończony mi sie nie podoba to teraz śpi.

Dla mnie ta ciąża to świetna okazja aby nauczyć dzieci zdrowego podejścia do sexualnosci. Bezpośrednio tego tematu nie poruszam, bo za wcześnie, ale już wiedza ze każda pani jest tak a tak zbudowana, a panowie inaczej. Każda pani ma taki mięsień w którym może zacząć rozwijać sie dziecko, ze dziecko jest w wodach płodowych itp. Mam nadzieje ze w przyszłości coś z tego zostanie, ze bedą miały do tej sfery zdrowe podejście itp. I nie bedą wygadywać takich głupot jak większość nastolatków.

reklama
Całego dziecka nie są już w stanie zmierzyć, bo jest zbyt zwinięte. Im ta waga wychodzi chyba po zmierzeniu główki i kości udowej; widocznie program to jakoś automatycznie liczy na podstawie tych parametrów.

Aha :happy: Kurcze, muszę urodzić jak najszybciej, bo znowu mi się stopy zapuszczą, a nie chciałabym drugi raz tego robić z takim dużym brzuchem, bo sobie w końcu coś obetnę.
CRL juz nie mierza, ale wlasnie chodzi mi o te wymiary glowki, brzuszka, nozki itp, bo kiedys jak zapytalam przy usg gina ile mala wazy to powiedzial "oj, zapomnialem zmierzyc kosci udowej" [emoji19] [emoji19] [emoji19]

Wez, moje stopy tez masakra, czekam jeszcze z 2 dni az mi plecy przejda, a jesli nie przejda to trudno stopy zrobic trzeba [emoji23]

Do góry