reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ona mowi mi na kazdej wizycie, ale wysokie ma pani to Bmi...oj nie wiem czy glowica usg dokladnie cos pokaze i mowi to z przekasem, jakos co usg wszystko dokladnie widac...ma pacjentki, ktore sa o wiele grubsze ode mnie i ciekawe czy im rowniez takie cos mowi...
Co za durny babsztyl. Po czymś takim na pewno nie zdecydowałabym się u niej prowadzić kolejnej ciąży. Ale fakt bez sensu tak zmieniać lekarza przed samą końvcówką.

spytam sie jej w srode, boje sie kuzwa go odstawic, a taka pewna bylam, ze go odstawie i juz...
Ja brałam 3x2 i po wizycie w 36 tc lekarka kazała mi zmniejszyć do 3x1, bo nie wolno odstawiać tak nagle. Teraz jak byłam w poniedziałek, 38 tc, to już mi kazała moja gin całkiem odstawić. Na razie jeszcze nie urodziłam, ale pojawiły się bóle jak na okres i chyba brzuch się częściej spina.

Tutaj liczą inaczej i termin porodu wypada na koniec 41 tygodnia, tak ze mi wywoływanie do 11 grudnia nie grozi. Mam jeszcze zapisana wizytę na 10. W karcie mi wczoraj pisała 38 i 2 a termin na 11.12.
Tyle ze ja liczę sobie tak jak lekarze w Polsce.
Ja bym chyba wolała, żeby u nas też tak liczyli, bo mnie strasznie wnerwia ta presja, że już jest termin, co nie jest prawdą, bo termin to ja mam na 5 grudnia z om, a nie tydzień wcześniej jak wychodzi z usg.

reklama
Dziewczyny, sorry za poprzedniego posta, ale poczytywałam Was załatwiajac różne sprawy na mieście i wrzuciłam tel do torebki, a później patrzę a mi się coś wysłało[emoji23]

Ależ jestem padnięty. Banki mnie wykoncza. Serio. Nienawidzę wszelkich urzędów. Ale już powoli zbieram się do domu.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Creativo dobrowolne wyniesienie smieci przez meza to jeszcze Nowa metoda, moga jeszcze o niej nie uczyc na studiach :)

Ja dzisiaj bylam na badanich krwi, zaraz jade odwiezc meza do pracy (tak tak wiem miałam już nie jezdzic ale oczywiście potrzebny mi samochod) musze podskoczyć do pasmanterii i moze skończę wreszcie karuzele.

Mąż dzisiaj pyta na kiedy obstawiasz że sie Franio urodzi? Czujesz cos? Ja to mysle ze w przyszłym tygodniu. Mowie nie wiem ale boję się ze po terminie. A mąż na to w weekend się kochamy niech on Juz wychodzi ilez mozna na niego czekac :)
A ja się Kurcze boje tego porodu :(
Też czekacie na Frania my też już nie możemy się naszego Franka doczekać :) ale tak samo się boje...termin na Wigilię ale chciałabym być na święta w domku.

Czytam was i nic nowego nie napisze.. No końcówka no.. i tyle. :/
Pamiętam jak jeszcze miesiąc temu większość z nas śmigała..

Ja po intensywnym poranku i popołudniu muszę niestety poleżeć i choćbym za kare miała urodzić w 42tc to niestety nie dam rady cały dzień na chodzie być i tego porodu przyspieszyć nie na siłę :/

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Strach nic nie pomoże. Po prostu trzeba w odpowiednim czasie iść i urodzić. Trzeba się pocieszać, że nie będziesz sama, będziesz miała pomoc, ktoś zawsze będzie nad Tobą czuwał. Boleć, poboli, naklniesz się pewnie ile wlezie, ale co tam! Kazda z nas (oprócz cesarek) będzie się krzywić, klnąć i zwijac z bólu. I urodzimy! I będziemy miały swoje Maluszki! O!
Nic innego nie pozostaje jak mieć takie właśnie podejście :tak:kto da radę jak nie my :):)już niedługo będziemy tulic nasze szkrabki:D

Dziewczyny nie mogę przezyc tej mojej niezależności chodze jak emerytka albo i gorzej jak wstaje z lozka to stekam kwekam, to samo jak się przekrecam na bok w nocy... normalnie na 5 razy za jednym zamachem się już nie przekrece tak mnie boli. Myślałam że jak mam mniejszy brzuch to będzie inaczej Ale jak widac nie sama wielkosc brzucha o tym swiadczy. A dzisiaj bylam kupic tylko kilka nitek i wstazek to chyba z pol godziny lazlam.... matko kochana taka bylam sprawna a tu teraz zaniemoglam strasznie. Chodze tak powolutku ze nawet na romantycznych spacerach chodzilam szybciej he he no emerytura mnie czeka z takim stanem zdrowia nic wiecej. Wrak czlowieka
Doskonale Cie rozumiem..mam tak samo. Ból pleców tyłka bioder pachwin...przywracanie się z boku na bok to wyczyn.:baffled:oby do końca..

Hej Dziewczyny! właśnie nadrobilam Wasze wpisy. Jej widzę że już też nie możecie się doczekać końca ciąży tak jak i ja:). My dziś mamy 36t+0d. Dzisiejsza noc była kiepska...obudziły mnie bóle jak na okres, pojawiają się od ostatniego weekendu. Ból e dole brzucha i ból pleców na dole..myślałam sobie Boże zaraz dostanę okres!:szok: brzuchol znacznie się opuścił i mam dziwne przeczucia że nie dotrwam do terminu...
Bardzo się boje. Nawet moja mama przyznała się że źle śpi ostatnio i że chyba jest coś na rzeczy bo się denerwuje. :o
Dziś wzięło mnie na porządki. Zdjelam z szafy przewijak dla Frania powycieralam kurze i siostra pomogła mi umyć okno a mama założyła firanke. :) ciągle coś robiłam a to zamiatanie albo zmywanie podłogi potem naczyń. W końcu się położyłam i odpoczywam.
Zauważyłam że ruchy Frania się zmieniły i czuje je po środku i w dole brzucha..:rolleyes2:ciekawe to. oby jeszcze tam posiedział z dwa tygodnie. w piątek pierwszy zapis ktg i wizyta u lekarza, zobaczymy co powie... Tymczasem pora zjeść jakąś kolacje:biggrin2:
Pozdrawiamy razem z Franiem:)

reklama
jaka dawke magnezu bralas?

Czytam was i nic nowego nie napisze.. No końcówka no.. i tyle. :/
Pamiętam jak jeszcze miesiąc temu większość z nas śmigała..

Ja po intensywnym poranku i popołudniu muszę niestety poleżeć i choćbym za kare miała urodzić w 42tc to niestety nie dam rady cały dzień na chodzie być i tego porodu przyspieszyć nie na siłę :/

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
a ja odwrotnie, dopiero zaczęłam śmigać. Czasem zaliczam na chwile łóżko bo bym nie wyrobiła.
Jak wy do tej pory tak dawałyscie rady?

Do góry