reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Musialam sie zalogowac na stronie, bo aplikacja mi znow nie dziala. Odinstalowalam, zainstalowalam, dzialalo i znow nie dziala...
Chcialam sie zapytac dziewczyn, ktore robily juz wymaz na gbs, jaki jest kosz tego badania i czy robil wam je gin czy musialyscie isc np do przychodni?? :)
Ja robiłam wymaz kilka dni temu. Gin pobierał wymaz i zawieźć musiałam próbkę do laboratorium. W Diagnostyce koszt 49 zł. Czeka się około 5 dni za wynikiem.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Musialam sie zalogowac na stronie, bo aplikacja mi znow nie dziala. Odinstalowalam, zainstalowalam, dzialalo i znow nie dziala...
Chcialam sie zapytac dziewczyn, ktore robily juz wymaz na gbs, jaki jest kosz tego badania i czy robil wam je gin czy musialyscie isc np do przychodni?? :)

Ja robiłam w przychodni przyszpitalnej i płaciłam 35zł :)

@k8sad jak tam samopoczucie podwójna mamusiu?

Ranek spędziłam na szykowaniu przekąsek na dziś i dekorowaniu salonu. Pokażę wam zdjęcia potem póki jeszcze dzienne światło. Zaczynamy imprezę o 15.
Dobrze.
Niestety nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch nowych małych osób w naszym domu. Jakieś to nierealne dla mnie. Mam dwójkę fajnych dzieci a zaraz się liczba podwoi. [emoji15]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

1479018673-1d1mld.jpeg

Gratulacje :) pięknosci :* nacieszcie się sobą i odpoczywajcie :)

Ej dziewczyny jak sie zaczyna rodzic to kurde co lapie nagly mega bol czy jak ?
Bo zaczynam sie bac [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiecie moje chlopaki z 33 tyg I 35 . Wlasnie zaczelam 35 tydzien czyli patryka mialam od 2 tyg na swiecie a filp wlasnie sie rodzil.
Nigdy nic mi sie nie zaczelo samo.skurcze itp. Ja niewiem jak to wyglada I troche sie boje ze cos przegapie. Chodzi mi o te pierwsze sygnaly zblizajacego sie porodu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie da rady tego przegapić. Uwierz mi :)

Jak narazie to zaczynam czuc sie coraz gorzej .
Twardnieje brzuch I lece odrazu na kibel.[emoji23] bo mam uczucie ze biegunka mi sie zacznie. Ale to tylko takie wrazenie.tak mam od tygodnia gdzies.
do tego kuje mnie w piczce I boli przy siadaniu krocze. Bala mnie pachwiny jak chodze i jak sie chce przekrecic tez bola.od wczoraj jest mi tez niedobrze[emoji22]
Od kilku dni zalewa mi bielizne. Nie !! nic podbarwionego. Poprostu rzeka mleka . Nie mialam tak napewno.
Nawet teraz czuje jak sie maly rusza ale to normalnie mam uczucie ze na Samym wylocie!!!
Czuje tez ze boli mnie brzuch delikatnie ale odczuwam to jak delikatne bole okresowe ( ciagle) I to tak bardzo nisko.
Nie ze caly brzuch mnie boli tylko na wysokosci ciecia cesarskiego oraz nizej.
No I ciagly bol plecow od wczoraj. I to dosc mocny na Samym dole az wchodzi na posladki. Moj masuje co jakis czas I na jakis czas przechodzi.

Wy tez tak to odczuwacie???

Zaznaczam ze nie mam regularnych skurczy .boli .twardnienia brzucha. Tylko mi sie wydaje ze ja to wszystko caly czas czuje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Nie boli mnie tak abym w strachu jechala do kliniki.
Ale napewno jest to niepokojace.tym bardziej ze w naturalnym przygotowaniu organizmu do porodu ja to zielona jestem [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam podobnie. Z każdym dniem się nasila. Wczoraj mój mąż był w panice, że teściów w domu nie ma a ja mogę zacząć rodzić.

Anetka gratulacje. W końcu możesz " odpocząć". Dobrze, ze dziś niedziela to pewnie maź jest z synem, i skoro jest wszystko dobrze to szybko wrócisz do domu. Tez bym chciała rodzic w weekend.

To tak jak ja. Zielona jestem w tym temacie a to 3 ciąża. W tamtych to lekarze o wszystkim decydowali ( odpinamy kroplówkę, rano cc) i nie musiałam się tym przejmować a teraz aż mnie to przeraża.
Objawy które opisujesz tez mam od kilku dni, kupy robię nawet w nocy. Tez mam biało bezowa wydzielinę. Tyle ze mnie zbadali i wiem ze rozwarcie na 2 cm. Dodatkowo czuje jakby zgrzytanie w biodrach, jakby kości zmieniły sie. I mam ochotę sprzątać coś przekładać a tu lipa leżę bi mała waga. Jeszcze choć 100 g by sie przydało. Pierwszy poród mnie nie bolał. A jak bedzie teraz to nie wiem
Mówią, że jak matka chce wić domowy kąt ( sprzątać, pracować itp) to blisko do porodu

Właśnie mi uświadomiłyscie,że kombinezon,który mam nie ma dziurek na pasy do nosidełka.... dzizus. Czyli jednak jeszcze nie mam wszystkiego???? :/

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
to zalezy jak czesto masz zamiar uzywac fotelika. mozesz ubrac cieplo przypiac i przykryc kocem
Wciąż mi się wydaje, że u nas ten śpiworek się źle układa i coś zrobiliśmy jednak źle... może jest za duży? Ma jakby za dużo materiału w miejscu, w którym będzie spoczywać główka dziecka...
moze wstawisz zdjecie? tylko wsadz cos tam - lalke, misia, ksiazke duza. Mi tez sie wydawalo ze cos jest nie tak ale jak wsadzilam tam 2kg cukru to "pociagnelo" calosc do dolu i wtedy pasowalo
Ja robiłam wymaz kilka dni temu. Gin pobierał wymaz i zawieźć musiałam próbkę do laboratorium. W Diagnostyce koszt 49 zł. Czeka się około 5 dni za wynikiem.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie w luxmedzie 25 zl i 3 dni.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ja mam na NFZ. Zrobili mi w czwartek. Powiedzieli ze wyniki za 5 dni.

Sorry ze jeden post pod drugim ale odpisuje w biegu :/

Wczoraj byliśmy w hipermarket. Kupiliśmy prezenty dla chrzesniakow. Później nie damy rady z domu się wyrwać z dziećmi. Naszym przez internet zamówimy. Tak aby nie widzieli co kupiliśmy :)
A jak u was z prezentami?

reklama
Mówią, że jak matka chce wić domowy kąt ( sprzątać, pracować itp) to blisko do porodu

Nie strasz :)... Ja dzisiaj wpadłam w szał przygotowywania pokoju dla chłopców , dla małego lozeczko już zaslalam żeby było gotowe i na jutro przygotowałam produkty do szykowanie walowki dla moich chłopaków jak ja będę w szpitalu :)
Mi zostało 10 dni do cc 9 do przyjęcia do szpitala i nie biorę innej opcji ...

Joshi ja mam takie same objawy :( A nie biorę innej opcji pod uwagę jak poród w tym szpitalu i cc . We wtorek Idę na wizytę i się okaże czy coś się dzieje czy nie.
Mnie niepokoi to, że ciągle mam mdłości i od dwóch dni wymioty.
Taki ból brzucha o jakim piszesz mam już około 3 tyg mój gin kazał brać wtedy nospe i się położyć .

Magdalenka witaj :)

Eli mam nadzieję , że świetnie się bawisz :)

Do góry