reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Tak w ogóle dzień dobry !
Dziewczyny mam pytanie, czy slyszalyscie coś o oleju rycynowym na przyspieszenie porodu ? Znajoma wczoraj urodzila, tydzień po terminie. Dowiedziałam się właśnie, ze wypiła olej, bo chciała jakoś przyspieszyć wszystko, no i faktycznie po kilku godzinach pojawiły się skurcze, a urodziła po 6h ?

K8sad faceci są dziwni. Czasem do nich nie dociera aż coś realnego się nie przytrafi. Weź z nim pogadaj, zatrześ nim porządnie, bo się nie domyśli!!!! Taka domena facetów, mózg im się wyłącza ...
Trzymaj się i nie łam, już niedługo :*
Dałam mu poczytać posta w grupy na fb. Zmienił nastawienie. Przestraszył się że to jednak nie grypa a może być coś innego.

Dziewczyny dzięki za tytuł ale nie jestem kimś szczególnym. Ja już nie mam siły. psychika mi wysiada. Mam dość tej ciąży. Czasami się zastanawiam po co ona mi była. Jak nie będę miała babyblus to dobrze będzie.

Słyszałam coś o oleju- ale przepraszam ja dziś nie myślę. Nie pamiętam co.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

No Eli dzis kolej na Ciebie! Wszystkiego najlepszego, zeby twoj cieply usmiech nie opuszczal twojej pieknej buzi, pociechy z meza i z dzieci i duuuzo udanego sexu!:)))
1478589884-1d1mld.jpeg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Dziękuję za życzenia dziewczyny [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Tak, olej może podziałać na przenoszoną ciaze gdyż wywołuje skurcze jelit a te pobudzają macice do skurczy, tak jak lewatywa. Wchodzi on w skład koktajlu położnej.

Miłego dnia [emoji4]

reklama
K8sad trzymaj się myśli, że to już finisz, tyle miesięcy wytrzymałas, wiec na pewno dasz radę jeszcze te kilka dni. Mąż na pewno stanie na wysokości zadania jak przyjdzie czas, on po prostu ma świadomość, że jest wyznaczony termin i tego sie trzyma...

Aneta ja raczej też nie będę stosowała takich metod ;) chyba trochę bym się bała... Choć skuteczność w przypadku znajomej okazała się bardzo duża.

Do góry