reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Iza, anetka trzymajcie się dziewczyny.
U nas dzisiaj życie na krawędzi... mój się pyta czy może piwko wypić... mowie, ze moze, bo dziś nie rodzę... [emoji57][emoji57]

Ciekawe ile razy się tak uda..:)

a8doqqmz725nh9h0.png
To mój dziś przyszedł z pracy i słyszę syk otwieranej butelki w kuchni. Poszłam tam chcąc mojego prosić, żeby już nie pił, bo przecież już niedługo się może zacząć. Wchodzę i zaczynam swoje, a ten mi pokazuje butelkę...Karmi :happy:

Grama Wszystkiego Najlepszego :) ja wczoraj miałam, ale takich urodzin to jeszcze w życiu nie miałam..

No najgorzej, że na końcówkę właśnie, aż się bałam o małą bo się mniej ruszała niż zwykle.. No to u Was też nieciekawie w przychodni.. Ja aż się zagotowałam na takie zobojętnienie..
Spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego! :happy:
No z przychodnią u nas totalny bezsens. Ja mam szczęście, bo mam blisko teściową, więc jak D nie da rady z jakiegoś powodu jechać zarejestrować młodego, to teściowa podejdzie. Ale ja nie wiem co robią w takiej sytuacji samotne matki, które nie mają w pobliżu rodziny czy coś...

Skąd się tacy ludzie biorą? I co teraz z tymi mundurkami, musicie je kupić we własnym zakresie, czy jak?
Nie wiem. Jutro M porozmawia na zebraniu.

Ja już nie mogę. :( [emoji22] nie daje rady. Mdlilo mnie dziś cały czas. Obiad zwymiotowalam i od tej pory wymiotuje. Nie mogę się się położyć bo męczy mnie zgaga. Nie mam siły. Siedzieć też mi nie wygodnie. Nic nie jem. Prawie nie pije - wymuszam w siebie. Nie wytrzymam tych 10 dni :(

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Anetka, Iza trzymajcie się dzielnie , trzymam za Was kciuki &&&
K8sad zobaczysz szybko zleci , to jeszcze 10 dni i Twoi chlopcy będą już z Tobą :) dasz radę &&&
A mi znów strasznie spuchly stopy i dłonie i tak myślę czy w tym momencie 36t4d to normalne ? Ja generalnie od wczoraj czuję się opuchnięta :( macie tak ? Czy ja panikuje ? Mi jeszcze 16 dni zostało ...

Grama, elifit, noemi sto lat;!!!

A reszta co się dzieje? Co wy mi tu rodzicie hę???
Ogarnięcie brzuchy i dzieciaki i trzymać się dzielnie!!!! Buziaki dla was!

Ja tu remontuje, gruntuje, szpachluje, gipsuje, maluje i zero skurczy a wy lezycie z bólami porodowymi? No nieeeeeee nie wierzę!!!!
Mojej żelaznej macicy nic nie ruszy!!!

K8sad dla mnie ty jesteś mamusią wszystkich grudniowek :) Dwójką na świecie i kolejna dwójka w drodze! To jest mega matka!!!! Wytrzymasz jeszcze trochę. Dużo sił dla Ciebie!!!!

Jejus, wam juz tak malo zostalo, wiekszosc z poczatku grudnia, a mi aplikacja pokazuje jeszcze 44 dni, jeszcze w 9 miesiacu nie jestem, to tez z wyprawka leze :D no ale musze sie wam pochwalic, ze dzis poprasowalam wszystkie body z krotkim rekawem, polspiochy i czapeczki, reszta ciuchow w postaci stosow czeka na swoja kolej, mysle ze 2-3 dni i wszystko powinno byc gotowe, gorzej ze bardzo malo miejsca w komodzie, musze cos wywalic chyba, bo inaczej tego nie widze [emoji23]
Dziewczyny, trzeba sie jeszcze trzymac! Niech pierwsza bedzie k8sad w swoim terminie, potem po woli przyzwolenie ma Anetka i prosze mi tu nie wychodzic juz przed szereg zadna!!!! Ja juz sie nie moge doczekac, ile wazy moja malutka, a tu jeszcze tydzien do mojej wizyty. Teraz musi byc juz 2 kg :) jeju jak zobacze dwojeczke z przodu to chyba sie poplacze ze wzruczenia glupia [emoji12]

reklama
Dorzuć jeszcze na wyjście czapkę i będzie ok. Tak przynajmniej i ja planuje :) I też mam na 62 i 68 same bodziaki, śpiochy i polspiochy, no bo co innego. I tak maly będzie spal, wisiał na cycu i rabal w pieluchy co chwila. Poza tym pierwszy czas jest typowo domowy. Rewia to się zacznie wiosną i latem, jak już maluszki będą większe! :)
Tuiles to Ty mialas stluczke? Nie chce straszyc ale zrobilas ktg potem? jak nie to zrob prosze... mi w szkole rodzenia mowili ze na tym etapie to kazdy byle incydent tego typu moze byc wazny.
Grama Wszystkiego Najlepszego :) ja wczoraj miałam, ale takich urodzin to jeszcze w życiu nie miałam..

No najgorzej, że na końcówkę właśnie, aż się bałam o małą bo się mniej ruszała niż zwykle.. No to u Was też nieciekawie w przychodni.. Ja aż się zagotowałam na takie zobojętnienie..
jeszcze raz bardzo dziekuje. maz zapomnial:) ale nie zapsulo mi to humoru bo dla mnie Zosia jest najwiekszym prezentem.

Iza, anetka trzymajcie się dziewczyny.

To mój dziś przyszedł z pracy i słyszę syk otwieranej butelki w kuchni. Poszłam tam chcąc mojego prosić, żeby już nie pił, bo przecież już niedługo się może zacząć. Wchodzę i zaczynam swoje, a ten mi pokazuje butelkę...Karmi :happy:

Spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego! :happy:
No z przychodnią u nas totalny bezsens. Ja mam szczęście, bo mam blisko teściową, więc jak D nie da rady z jakiegoś powodu jechać zarejestrować młodego, to teściowa podejdzie. Ale ja nie wiem co robią w takiej sytuacji samotne matki, które nie mają w pobliżu rodziny czy coś...

w jakim sensie z przychodnia bezsens? gdzies chyba ominelam ten watek. ile jest czasu na rwjestracje dziecka?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry