reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Macie awersje na jakies zarcie obecnie? Ja nie moge przelknac od tygodnia wedlin i miesa :( tylko pasztety i twarozki na chleb a obiady mączne, makarony,kluski itp
U mnie wedlina kabanosy I kielbasy przez cala ciaze sa odrzucone. Madakra jak one mi intensywnie smierdza.mam problem czasami jak maly zjem kabanosa I przyjdzie sie potulic. No Gonie aby umyles buzke I lapki bo tak mi smierdzi.
Obrzydzenie nie mam na Jakies tluste miesa typu zeberka. Boczki itp

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ostatnio ze śniegiem jest kiepsko:) Pamiętam, że w pierwszej ciąży czekałam na śnieg i lód żeby mieć jakąś wymówkę do pójścia na L4;) I się nie doczekałam, poszłam dopiero w marcu haha na 1,5 przed planowanym terminem.

@Grama80 sto lat! I udanej końcówki i bezbolesnego porodu ofc:)

Ja dzisiaj rano byłam u fryzjerki, końcówki podcięte więc na razie spokój. Pogoda pod psem, jakąś zupę dyniową może zrobię. Najbliższe 1,5 tygodnia muszę postarać się maksymalnie oszczędzać zżeby dotrwać do końca 37, ciekawe czy mi się uda przy bałaganiącym dziecku i mężu:/ Ale mąż mówi że mam mu palcem pokazywać a on będzie robić, zobaczymy co z tego wyjdzie;) niestety on z takich co robi na raty co mnie wkurza albo trzeba po nim poprawiać.

U mnie Zupka dyniowa z klopsy mi byla ostatnio.moje chlopaki bardzo lubia z duza iloscia curry taka rozgrzewajaca.

U nas Patryk zaczol praktyki wiec od ciazy mnie z prowadzania I odbierania Filipka ze szkoly.wiec odchodzi mi bieganie po tych schodach I dzieki Bogu bo juz ledwo wyrabiam. Za kazdym razem po wejsciu na 5 pietro Mysle ze zaczynam rodzic.
Trzymam kciuki abys dotrwala! N8e ma co trzeba sie oszczedzac
W ogole zaczely mnie pobolewac (bo jakims ogromnym bolem tego nazwac nie moge) piersi, bardziej jedna. Cala ciaze mialam spokoj, przy okresach tez, a teraz nagle na koniec, to normalne? Wczesniej lecialo troche siary, a teraz wzmozona produkcja, zolte plamy na koszulce sie pojawily wrr
Mnie bolalo na poczatku mega . Pozniej przestaly I teraz zaczely dawac o sobie znac znowu [emoji52]
Ale siary jak nie bylo tak nie ma buuuu

Kręgosłup tez troche boli. Zaraz pojde pod prysznic, musze na chwile polezec bo masakra.. maz pojechal do pracy przed chwila.. to po tym badaniu chyba tak boli, a jeszcze stres.. wkurzylam sie tez bo niby nalezy mi sie usg na nfz a ginka mi nie zrobila mimo ze ja poprosilam..
Eh. Poleze, odpoczne i pojde pod prysznic i na pewno przejdzie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze oszczedzaj sie.wez ciepla kapiel I lez ile sie da

Hej dziewczyny. U mnie kiepsko..Wczoraj poszlismy z mężem i synem na urodzinowy obiad, miło było ale wieczorem mój syn znów zwymiotował, a w niedługim czasie ja też.. On już więcej nie wymiotował, ja za to całą noc się męczyłam z wymiotami i biegunką.. dawno tak nie miałam żeby leciało mi z dwóch stron naraz :zawstydzona/y: sorry za określenie, ale dzisiaj nie myślę..nocka nieprzespana, syn został w domu i leżymy.. Myśleliśmy w nocy nad tym czy nie jechać do szpitala, ale jakoś zrezygnowaliśmy, stwierdziłam, że dzisiaj pójdziemy do lekarza, niedawno zmieniliśmy przychodnię, mąż poszedł nas zarejestrować, a Oni, że na środę:wściekła/y:wytłumaczył, jaka jest sytuacja, a Oni, że mogę przyjść i spytać lekarza czy mnie przyjmie.. nosz k..nie poszłam, nie mam siły na to żeby tam siedzieć a i tak odeślą może z kwitkiem..widzę, że znowu będę musiała zmieniać przychodnię:dry: dobrze, że mąż jest bo ciężko by było..
Zdrowka dla Was. Wspolczoje

Hej dziewczyny. U mnie kiepsko..Wczoraj poszlismy z mężem i synem na urodzinowy obiad, miło było ale wieczorem mój syn znów zwymiotował, a w niedługim czasie ja też.. On już więcej nie wymiotował, ja za to całą noc się męczyłam z wymiotami i biegunką.. dawno tak nie miałam żeby leciało mi z dwóch stron naraz :zawstydzona/y: sorry za określenie, ale dzisiaj nie myślę..nocka nieprzespana, syn został w domu i leżymy.. Myśleliśmy w nocy nad tym czy nie jechać do szpitala, ale jakoś zrezygnowaliśmy, stwierdziłam, że dzisiaj pójdziemy do lekarza, niedawno zmieniliśmy przychodnię, mąż poszedł nas zarejestrować, a Oni, że na środę:wściekła/y:wytłumaczył, jaka jest sytuacja, a Oni, że mogę przyjść i spytać lekarza czy mnie przyjmie.. nosz k..nie poszłam, nie mam siły na to żeby tam siedzieć a i tak odeślą może z kwitkiem..widzę, że znowu będę musiała zmieniać przychodnię:dry: dobrze, że mąż jest bo ciężko by było..
Zdrowia wam życzę.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pisz takich rzeczy! Mięsko królicze jest PRZEPYSZNE. Jakkolwiek żal tych puszystych zwierzaczków!

Pochwaliłam się wczoraj na forum, że u mnie cisza i nuda ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie. Na wszelki wypadek pojechałam na ip sprawdzić czy z maluchem wszystko ok. Znając mnie to bym się stresowała każdą minutą, w której by się nie ruszał. Hasło: stłuczka zdziałała na ip cuda. Postawili wszystkich na nogi, zrobili usg, podłączyli ktg, wypuścili do domu. Wszystko z małym ok. Chociaż tyle. Za to mnie kręgosłup boli na całego. Nie wiem czy to efekt szarpnięcia, czy może nerwów.
Auto do klepania.
Taki to poniedziałek. Padam na twarz po tych emocjach...

Grama- najlepsze zyczenia urodzinowe, ekspresowego, bezbolesnego porodu i zrowego, pięknego maluszka! O! :)
Uważaj na siebie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

najadlabym sie slodkiego, ale musze pilnowac tego cukru na granicy ehh, ale nie mowie, ze w ogole nie jem
A widzisz, ja nie mam ograniczen i jem za duzo choc walcze sama ze soba [emoji16] ale co zrobic jak mam taką ochote no [emoji23] sexu nie moge to chociaż cos slodkiego zjadam [emoji16]

Nie pisz takich rzeczy! Mięsko królicze jest PRZEPYSZNE. Jakkolwiek żal tych puszystych zwierzaczków!

Pochwaliłam się wczoraj na forum, że u mnie cisza i nuda ciążowa, no to miałam rozrywkę z rana. Prowadziłam samochód i na środku skrzyżowania zderzyłam się z innym autem. Adrenalina momentalnie na maksa. Facet z drugiego samochodu jak zobaczył wytaczający się wielki brzuch to sam się przestraszył. Niby nic, stłuczka, ale szarpnęło mną porządnie. Na wszelki wypadek pojechałam na ip sprawdzić czy z maluchem wszystko ok. Znając mnie to bym się stresowała każdą minutą, w której by się nie ruszał. Hasło: stłuczka zdziałała na ip cuda. Postawili wszystkich na nogi, zrobili usg, podłączyli ktg, wypuścili do domu. Wszystko z małym ok. Chociaż tyle. Za to mnie kręgosłup boli na całego. Nie wiem czy to efekt szarpnięcia, czy może nerwów.
Auto do klepania.
Taki to poniedziałek. Padam na twarz po tych emocjach...

Grama- najlepsze zyczenia urodzinowe, ekspresowego, bezbolesnego porodu i zrowego, pięknego maluszka! O! :)
O kurcze dobrze ze Wam nic sie n8e stalo.
Masakra co za przygody!
Jem sporo i często słodko.
To tak jak u mnie [emoji23] Z naciskiem na slodko [emoji41] ale tyje cienko cos 1.5-2 kg przez miesiac

reklama
Leże i leże i leże i juz mam zgage od tego lezenia.. ból troche ustał, ogólnie czuje sie juz lepiej. Psychicznie chyba tez juz lepiej bo humor odsyskalam. Nie ma sie co zamartwiac, w srode ktg, na pewno wyjdzie wszystko dobrze :)

Do góry