reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie no kochana, jak ja będę rodzić to mój odrazu przyjedzie :) Ma umowę do końca grudnia więc ma gdzieś co szef powie.

A ci do przepisów to można wziąć 2 dni okolicznościowego i dwa tygodnie ojcowskiego (nie mylić z tacierzyńskim bo to inny urlop). Każdemu ojcu przysługuje, który ma umowę na czas określony i na czas nieokreślony. Nie wiem jak jest w przypadku umowy o dzieło.
Więc kobitki które mają mężów na zatrudnieniu to korzystajcie :)
Ten urlop można wykorzystać w przeciągu roku od urodzenia dziecka.
Buziaki, miłego dnia.
Jestem średnio wyspana, mąż robi śniadanie, mój synek zawołał na toaletę ( on nienawidzi nocnika, mamy nakładkę na sedes dla niego) i słuchajcie zrobił Siku!!!! :D
Patrzył i nie czuł chyba, ale zobaczył że ze siusiaka mu leci. To najważniejsze :)

Lecę robić sernik polany czekoladą i posypany prażonymi migdałami :D
Miłego piątku dziewczyny
Brawo dla synka.
Kuzwa ale zjadlabym sernika!!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nie....
I ty joshi i Aneta? Co wy rodzić mi będziecie?
Trzymajcie się dziewuchy!!!!!!!!!!!!
Matko.... No w sumie część z nas się rizpakuje w tym miesiącu.

Joshi po co Ci tampon, idziesz na basen?
Czy się korkujesz by nie urodzić? (Żarcik)
Uważaj na siebie
Wariatka.
Ja do porodu jeszcze daleko wiec to pewnie po prostu ciazowemu dolegliwosci.
Korka nie mam w piczy. Ale takie uczucie ze on tam jest I zle go Wlozylam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dzięki, w końcu dupsko mi stwardnialo na znieczulica szefostwa
Ja czesyo prowadze takie rozmowy i gorsze bo maz ma swoja firme wiec ludzie dzwonia bez opamietania. W tym roku zmarnowali mezowi jedyny tydzien urlopu. Po 3 dniach zaczal zostawiac mi telefon i po kilku rozmowach przestali dzwonic. Zostawilismy w firmie kompetentnych pracownikow ale niektorzy to tylko z szefem chca mowic. Dobitnie im wyjasnialam ze maz jest caly dzien na zaglowce i nie zabiera ze soba telefonu bo nie ma zasiegu i zeby dzwonili do firmy do pana XY ktory jesli nie zalatwi ich sprawy to wtedy moga dzwonic do meza dopiero. Bylo smiesnie nawe bo trafilam na jednego faceta ktory wczesniej byl na urlopie 3 tyg w Bieszczadach bez zasiegu i wtedy jakos nie mozna sie bylo ani z nim skontaktowac ani nikt go w pracy nie zastepowal... ale jak im trzeba to nie maja hamulocow:))

szukam dobrej koldry na zime. polecicie cos?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Mi jak odszedł czop to wyglądał jak korek od wina, twardy i jędrny, nie przyszło mi do głowy porównać go do tamponu, ale w sumie to można, ta sama wielkość. Przetrzymali mnie jeszcze 1,5 miesiąca w szpitalu. Wiec może lepiej to sprawdzić?

Aneta tez czasem mam często skurcze, ale te twoje objawy podejrzane.

Ja mam wrazenie zle wlozonego tampona. No masakra. I brzuch tez mnie pobolewa I dolny odcinek kregoslupa. Ale nie sa to silne bole tylko takie jak by trwale nonstop.
No I to uczucie korka w piczce.
Za przeproszeniem boje sie isc na dwojke do kibelka [emoji23]
Do tego tez mi twardnieje brzuch I w tym Samym czasie mam uczucie jak bym miala dostac biegunke. I po chwili mija.

No ale ja z takimi odczuciami bujak sue juz chyba 4 dzien wiec mozna przywyknac [emoji23]

Joshi przyznaj sie to po prostu twoja ciekawosc czy masz Lenke czy Fabisia [emoji14]

A tak ma powaznie trzymajcie sie dziewczyny w dwupakach jak najdluzej !

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja czesyo prowadze takie rozmowy i gorsze bo maz ma swoja firme wiec ludzie dzwonia bez opamietania. W tym roku zmarnowali mezowi jedyny tydzien urlopu. Po 3 dniach zaczal zostawiac mi telefon i po kilku rozmowach przestali dzwonic. Zostawilismy w firmie kompetentnych pracownikow ale niektorzy to tylko z szefem chca mowic. Dobitnie im wyjasnialam ze maz jest caly dzien na zaglowce i nie zabiera ze soba telefonu bo nie ma zasiegu i zeby dzwonili do firmy do pana XY ktory jesli nie zalatwi ich sprawy to wtedy moga dzwonic do meza dopiero. Bylo smiesnie nawe bo trafilam na jednego faceta ktory wczesniej byl na urlopie 3 tyg w Bieszczadach bez zasiegu i wtedy jakos nie mozna sie bylo ani z nim skontaktowac ani nikt go w pracy nie zastepowal... ale jak im trzeba to nie maja hamulocow:))

szukam dobrej koldry na zime. polecicie cos?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama, my akurat wcz zmieniliśmy kołdrę na zimową. Kupiliśmy ja w zeszłym roku z lidlu, jest pod nią mega ciepło i jest taka mięciutka ;)

meradiso thinsulate insulation 3M

reklama
Do góry