reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja tam sie nie nakrecam uspokoilam sie pytam tylko czy cos jest normalne czy nie [emoji14] nie doszukuje sie objawow porodu cialo sie przygotowuje to i rozne objawy dochodza powiem wam tylko, ze ten trzeci trymestr najbardziej daje mi popalic ;) jeszcze sie smialam ostatnio, ze beda jaja jak przenosze i na swieta bede akurat w szpitalu haha

thgfflw1k3inkyc3.png

Z ostatniego USG na 4 grudnia, a m wraca za dwa tygodnie juz [emoji4] i bardzo dobrze, bo juz naprawde ciezko czasem wstać z kanapy nie mowiac o przytarganiu zakupów [emoji12]

Ale jak wróci to bedzie miał takie wyrzuty sumienia, ze mnie na tyle czasu zostawił, ze wykorzystam to na maksa [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha slusznie! I co jak wroci to juz bedzie pracowal na miejscu? To na dluuugo Ci go wywialo, i ze tez akurat w takim momencie. Ale lepiej w ciazy, noz jakby mial wyjechac krotko po porodzie. Moj teraz jeszcze jest wieczorami i w weekendy, ale niedlugo bedzie tylko w domu od piatku wieczor do poniadzialku rano, no ale coz pieniadze sie nam bardzo przydadza. Przemeczymy sie jakos, a potem kto wie moze cos swojego. Marzy mi sie tez drugie dziecko za trzy lata i slub za dwa, ale jak to bedzie, czas i pieniadze zweryfikuja :)

Hahaha slusznie! I co jak wroci to juz bedzie pracowal na miejscu? To na dluuugo Ci go wywialo, i ze tez akurat w takim momencie. Ale lepiej w ciazy, noz jakby mial wyjechac krotko po porodzie. Moj teraz jeszcze jest wieczorami i w weekendy, ale niedlugo bedzie tylko w domu od piatku wieczor do poniadzialku rano, no ale coz pieniadze sie nam bardzo przydadza. Przemeczymy sie jakos, a potem kto wie moze cos swojego. Marzy mi sie tez drugie dziecko za trzy lata i slub za dwa, ale jak to bedzie, czas i pieniadze zweryfikuja :)

Jak wróci to bedzie miał duzo urlopu [emoji16] wiec o tyle dobrze [emoji4]

Z ostatniego USG na 4 grudnia, a m wraca za dwa tygodnie juz [emoji4] i bardzo dobrze, bo juz naprawde ciezko czasem wstać z kanapy nie mowiac o przytarganiu zakupów [emoji12]

Ale jak wróci to bedzie miał takie wyrzuty sumienia, ze mnie na tyle czasu zostawił, ze wykorzystam to na maksa [emoji16]

Lisia mama ciekawe jak zareaguje na brzuch wyjezdzal to pewnie az takiego duzego brzucha nie bylo hihi na zywo zawsze inaczej

A wiecie, ze ja na szkole rodzenia mam dziewczyny z wiekszymi brzuchami ode mnie ! Az sie dowartosciowuje, ze nie jest az tak zle hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

No dobra sprobuje odpisac co zapamietalam.

Najpierw darika. Bedzie dobrze nie martw się kochana . zobacz ile kciukow i wszystkie razy dwa a ksad razy trzy wiec inaczej byc nie moze ;)

Kasad nie czytaj takich rzeczy. Lekarze cały czas badaja maluchy u slicznie sie rozwijają. Normalnie funkcjonujesz i niedlugo.beda juz z Tobą:)

Izulka tak ja.właśnie pamietam te skurcze z kręgosłupa z synem. Tak mi sie zaczęło. Od uczucia takiego dyskomfortu w plecach. Na szczescie jak polezalam 3 h to przeszlo. A ja dzis wlasnie tez sama. Maz na wyjsciu z chlopakami z pracy nie wiem o ktorej wroci. Na pewno pić nie bedzie bo.samochodem pojechal to raz a dwa wie ze by go zabila gdybym zaczela rodzic a.on pijany a syn nie mialby z kim zostać. Chyba bym mu tego nie wybaczyla. No i odbosnie magnezu to.tak. ja juz tylko femibion biore a tak wsZystko odstawione. Troche mi miesnie drgaja i.mam skurcze wszedzie ale ja sporo magnezu bralam. W poniedziałek wizyta zobaczymy co sie ruszylo.

Zuzanna ja tez nigdy nie zostawialam synka na noc dopoki nie trafilam do szpitala z krwotokiem. Nie bylo wyjścia musiałam tam zostac 9 dni. Ciezko to znioslam ale jak nie ma wyjscia to nic nie poradzisz. Potem go wysciskasz i bedzie dobrze :)

Ja tez latam co chwile do lazienki ale u mnie to trwa juz jakis czas wiec nie wiem czy to oznaka porodu. Raczej stawiam na to ze to jeszcze od tego zelaza co bralam. Organizm musi dojść do siebie. A dzis rano ostatnią tabletke wzielam.

Lisiamama dziwna sugestia z Twojej strony. Po to to forum jest. Zresztą z dziewczynami wspieramy sie tu od miesiecy i przynajmniej mi jest lzej jak wiem ze ktoś ma podobnie albo mial i doradzi albo napisze pare milych slow. Fajnie ze masz bezproblemową ciaze. Tez bym tak chciala a niestety tak jak u Izy . caly czas cos sie dzieje. Tak ze wiesz... Moje posty mozesz po prostu pomijac.

Anio i Agucha gdzie sie podziewacie dziewczyny? ;)

Creativo sorki mialam jeszcze do Ciebie napisać. Ja wlasnie po takich bólach w pochwie pojechalam do szpitala nie wiem czy pamietasz. No i wyszlo ze szyjka sie skraca. Teraz mam tak caly czas a lekarz mowi ze szyjka bez zmian zamknieta a to uczucie to od nacisku glowki córki i to calkiem normalne. Kiedy teraz masz wizyte i gina?

Najpierw darika. Bedzie dobrze nie martw się kochana . zobacz ile kciukow i wszystkie razy dwa a ksad razy trzy wiec inaczej byc nie moze ;)

Kasad nie czytaj takich rzeczy. Lekarze cały czas badaja maluchy u slicznie sie rozwijają. Normalnie funkcjonujesz i niedlugo.beda juz z Tobą:)

Izulka tak ja.właśnie pamietam te skurcze z kręgosłupa z synem. Tak mi sie zaczęło. Od uczucia takiego dyskomfortu w plecach. Na szczescie jak polezalam 3 h to przeszlo. A ja dzis wlasnie tez sama. Maz na wyjsciu z chlopakami z pracy nie wiem o ktorej wroci. Na pewno pić nie bedzie bo.samochodem pojechal to raz a dwa wie ze by go zabila gdybym zaczela rodzic a.on pijany a syn nie mialby z kim zostać. Chyba bym mu tego nie wybaczyla. No i odbosnie magnezu to.tak. ja juz tylko femibion biore a tak wsZystko odstawione. Troche mi miesnie drgaja i.mam skurcze wszedzie ale ja sporo magnezu bralam. W poniedziałek wizyta zobaczymy co sie ruszylo.

Zuzanna ja tez nigdy nie zostawialam synka na noc dopoki nie trafilam do szpitala z krwotokiem. Nie bylo wyjścia musiałam tam zostac 9 dni. Ciezko to znioslam ale jak nie ma wyjscia to nic nie poradzisz. Potem go wysciskasz i bedzie dobrze :)

Ja tez latam co chwile do lazienki ale u mnie to trwa juz jakis czas wiec nie wiem czy to oznaka porodu. Raczej stawiam na to ze to jeszcze od tego zelaza co bralam. Organizm musi dojść do siebie. A dzis rano ostatnią tabletke wzielam.

Lisiamama dziwna sugestia z Twojej strony. Po to to forum jest. Zresztą z dziewczynami wspieramy sie tu od miesiecy i przynajmniej mi jest lzej jak wiem ze ktoś ma podobnie albo mial i doradzi albo napisze pare milych slow. Fajnie ze masz bezproblemową ciaze. Tez bym tak chciala a niestety tak jak u Izy . caly czas cos sie dzieje. Tak ze wiesz... Moje posty mozesz po prostu pomijac.

Eeee dość dziwny wydźwięk ma Twoja wiadomosc. Moze trzeba było doczytać moje posty do konca? Bo nie wydaje sie to zbyt grzeczne z Twojej strony.
Nigdy nie mówiłam, ze mam bezproblemowa ciąże - to, ze ciagle nie narzekam nie znaczy, ze wszystko jest idealnie, wiec proszę daruj sobie takie teksty.

Kochana, jak bralas duza dawke magnezu to moze lepiej jakbys ten magnez stopniowo odstawiala ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Tez wczoraj o Anio myslalam i Aguchy dawno tez nie bylo zaginely w zmaganiach z wyprawka ;)

A tak wracajac do ciazy ja super wszystko przechodzilam dopoki nie nastal trzeci trymestr i gdybym wiedziala, ze tak kijowo bede sie czula to szczerze przestalabym pracowac no ale zal mi tych moich klientow bo ich poinformowalam w ostatniej chwili, ze w ciazy jestem ... No trudno musze sie ogarnac jak najszybciej to szybciej bede miala wolne :) Aneta mi tam nie przeszkadza jak z Jadwiga piszecie o swoich problemach bo obie od poczatku macie sensacje ale to przynajmniej mnie pociesza, ze ze mna nie jest tak zle i daje sile do normalnego funkcjonowania ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry