reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się i ja. Nocka może być, ale spać mi się i tak chce a dzień się dopiero zaczął:p Zaraz wstaję z wyrka i biorę się za ogarnianie.

Creativo uważaj na siebie, obserwuj i oszczędzaj się ile możesz.

reklama
Ja poprzednio rodziłam w szpitalu gdzie nikt nie mógł być na sali tylko na korytarzu.
Po cc mąż mógł tylko dosłownie ie na 5 minut wejść na salę intensywnego nadzoru z małym. Później dziecko zabrały pielęgniarki, a ja wpadłam w sen i tak przez 9 godzin praktycznie. Jak obudziłam się dostałam synka . Różnica taka, że Ty masz planowaną cc , a ja miałam na gwalt , po tygodniowym stresie o małego i po 9 godzinach oxy byłam poprostu Wy....a
Teraz mam planowaną cc, przede wszystkim rano i mąż będzie że mną jak tylko mnie wywioza z sali operacyjnej , będzie czekał na mnie z synkiem. I ta sytuacja odpowiada mi bardziej. Szczerze to chyba nie zdecydowała bym się żeby M. był przy cc. Ja nie widzę potrzeby narażania go na stres , ale to zależy od chłopa :)

No nie dziwię się, że się zirytowalas. Bo ile można czekać? Ja miałam tak z łóżeczkiem , że chyba ze 3 miesiące czekałam , a miałam czekać 2 tyg. Tyle że ja zapłacilam wtedy z góry :( mam nadzieję , że kednak szybko dojdzie i maluch przywyknie. Ja Cię rozumiem , bo też mi zależało żeby Natanielek nie kojarzył swojej "wyprowadzki" z narodzinami dzieciątka. I Życzę Wam żeby to tak samo sprawnie poszło jak u nas.
Masz już wyostrzone materace ? My tym razem kupiliśmy materac z pianki poliuretanowej 10cm z powłoką lateksowa 4 cm . I jak byłam sceptycznie nastawiona to jestem mile zaskoczona.
Mi nie chodzi żeby był przy cc tylko właśnie jest ta różnica,że albo będzie dopiero jak mnie wywioza z pooperacyjnej czyli po ok 4-6h od cc albo od razu po cc. Nadal mam mętlik w głowie :(

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

jesli bedzie boec to jedz a co! lepiej pojechac niz wyrzucac sobie, ze cos sie dzialo a sie nie zaregowalo
Powiedzieli, ze te tabletki sa bardzo dobre i od nich po kilku dniach powinno wszystko sie uspokoic.

thgfflw1k3inkyc3.png

Creativo dobrze że pojechalas! :)

Ja dziś znów senna, pada a taka pogoda nie zachęca do spacerowania.
Mąż wczoraj namówił mnie bym zrobiła domowa pizzę z kurczakiem....

Syn zasnął o 23 a obudził się o 7 rano... Nie licząc nocnych pobudek. Ciągle jestem w pidzamie, tona prasowania mikro ubranek czeka i ze 4 pralki naszych ubrań.
A jutro muszę jechać do rodziców by odebrać dla nich awizo, bo jest na moje nazwisko. Matko jak mi się nie chceeeeeeeee....
A tak ogólnie luzik.
Młody w brzuchu śpi.
Więc czujhe się jakbym w ciąży nie była.
Aaaa i od wczoraj mam wrażenie że zbrzydlam.... Nie to nie wrażenie to fakt...

Kochana zalezy co jest dla ciebie wazne.
Ja bylam chyba w kazdej z wymienionych przez ciebie sytuacji.
Patryk jak rodzilam ze wzgledu na to ze byl malutki trafil do inkubatora. Maz w tym czasie tez w szpitalu ale po swojej operacji. Do glowy dostawalam co sie dzieje z moim dzieckiem. Chcialam go zobaczyc I wogole. No ale niestety nie dalo rady. Tak wiec ja swoje dziecko widzialam doslownie przez 5 minut a pozniej dopiero nastepnego dnia jak Sama sie wymknelam na pietro wyzej gdzie maly lezal. Mimo iz bylam zmeczona po cc kurde nie moglam zasnac I tak sie meczylam krecac glowa ( czego nie wolno Robic zreszta) . To bylo okropne .
Filipa jak rodzilam maz stal pod sala operacyjna. Dostal malego od razu a mnie zszywali itp . Niewiem ile czasu Dokladnie minelo od kiedy mnie przewiezli ale mimo wszystko znowu czulam sie odsunieta od tych pierwszych wspolnych chwil. Ch9c tym razem czulam sie pewniej bo wiedzialam ze maz nie spuszcza oka z malego. No ale tak bardzo chcialam byc z nimi. Pozniej maz byl z malym. Podawal mi go i mna sie opiekowal. Tym razem tez nie zasnelam. Nie moglam sie na nich na patrzec. Zreszta te emocje nie pozwolily mi spac.

Teraz juz jestem tak napalona ze maz bedzie ze mna ze jezeli cos pojdzie nie tak to chyba popadne w jakas depresje.
Dla mnie np to bardzo wazne aby on byl z nami od pierwszych chwili. Wiem ze jemu tez bardzo na tym zalezy.
Chce aby uczestniczyl jezeli daja mu taka mozliwosc od poczatku do konca.
Niewiem to moje zdanie.
Ty kochana moze masz inne wartosci które sa dla ciebie wazniejsze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Joshi mam tak jak Ty... chciałabym żeby byl od razu ze mną i dzieckiem po cc.. ale boję się że ten szpital to taka masówka i jakoś jestem do nich zrazona po ostatniej wizycie tam. Ale w sumie na ginekologii leżałam a nie na porodowce.. no cóż. Wybór wydaje się prosty a wcale taki nie jest :(

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Creativo dobrze że pojechalas! :)

Ja dziś znów senna, pada a taka pogoda nie zachęca do spacerowania.
Mąż wczoraj namówił mnie bym zrobiła domowa pizzę z kurczakiem....

Syn zasnął o 23 a obudził się o 7 rano... Nie licząc nocnych pobudek. Ciągle jestem w pidzamie, tona prasowania mikro ubranek czeka i ze 4 pralki naszych ubrań.
A jutro muszę jechać do rodziców by odebrać dla nich awizo, bo jest na moje nazwisko. Matko jak mi się nie chceeeeeeeee....
A tak ogólnie luzik.
Młody w brzuchu śpi.
Więc czujhe się jakbym w ciąży nie była.
Aaaa i od wczoraj mam wrażenie że zbrzydlam.... Nie to nie wrażenie to fakt...
ja sie wzielam za pranie recznikow, zlozylam z suszarek ciuszki malego i jak Tomek wroci to przyniesie mi z piwnicy deske do prasowania i bede prasowac, tzn taki mam plan....

ja sie wzielam za pranie recznikow, zlozylam z suszarek ciuszki malego i jak Tomek wroci to przyniesie mi z piwnicy deske do prasowania i bede prasowac, tzn taki mam plan....
Moj plan jest taki sam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
I wczoraj tez taki byl [emoji23][emoji23][emoji23]
Ciekawe kiedy go zrealizuje [emoji23]

reklama
Moj plan jest taki sam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
I wczoraj tez taki byl [emoji23][emoji23][emoji23]
Ciekawe kiedy go zrealizuje [emoji23]

hahaha, ja nawet sie nie ubralam jeszcze, ale dobra bez jaj, ide sie ubrac, bo wstyd, niedlugo pralka skonczy prac to wstawie kolejne reczniki :D i naczynia z kolacji i sniadania wypadaloby umyc :)

Do góry