No ten sam tydz ciąży jesteśmy....mój też naciska na dół całe podwozie mnie boli
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ten sam tydz ciąży jesteśmy....mój też naciska na dół całe podwozie mnie boli
Lux mnie męczyły strasznie zgagi. W poprzedniej ciąży cały 7,8,9 miesiąc , a teraz od samego początku. I wiesz co od momentu jak jestem na diecie cukrzycowej zgagi minęły mimo, że ostatni posiłek jem około 22 gdzie wcześniej tak późny posiłek skończyły sie masakrycznym bólem brzucha i palącym przelykiem. U mnie wszystkiemu był winny cukier , a raczej słodycze mimo, że nie pochłaniała ich tak dużoja uzywam gaviscon, refluxin, rennie, manti i juz nic nie pomaga dzis kupie znow syrop gaviscon, bo jak wezme z dwie lyzeczki to ulga jest...on jeden na jakis tam czas pomaga
Joshi masz termin wyznaczony na 39t1d ? Ja wstępnie mam na 38t5d i szczerze powiem , że zaczęłonie to stresowac, że nie dojade , że zacznie się wcześniej, a szpital mam 120 km od domu. A porodu sn po przebytych doświadczeniach z poprzedniego boję się panicznie .A mi 71 !!!! Do 24 grudnia do terminu porodu [emoji21][emoji21][emoji21]
Lecz do terminu cc 65 [emoji19]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A cóż on winien. Taką ma głupią pracę.Co za dziady! Czemu zawdzięczałaś wizytę tak zacnego gościa? Ja bym się chyba po nim przejechała, że niepokoją chorą ciężarną. Wstydu nie mają. Złodziejska instytucja, zabierać to chętnie, ale dać to rączki do tyłka przylepione.
No też byłam zdziwiona.Antiope czytam, ze mialas znow kontrole z Zusu! szok
A ja zapomniałam Wam wcześniej napisać. Miałam dziś 2 kontrolę z zusu. Normalnie w szoku jestem. Ale miałam farta, bo akurat miałam do sklepu wyjść. 5 minut dłużej i by mnie nie zastał... Myślałam, że jak już raz skontrolowali i było ok, to już sobie odpuszczają, a tu proszę, zdarza się więcej niż raz.
Od majaUwzięli się! A długo jesteś już na zwolnieniu? Ja wciąż się boję, że mnie skontrolują, a często wyjeżdżam do rodziny. Teraz na 1 listopada chcemy z M. na cały tydzień do nich jechać...
Byłam kilka dni w pracy i na L4 poszłam.Ale masz z tym Zusem. A ty pracowałas i poszłaś na L4 czy prosto z wychowawczego? Ja odpukac bez kontroli , byłam sama w zusie ostatnio bo coś kwota mi nie grała. Ale jednak oni mieli rację jak zapytalam o kontrolę to Pani się zaśmiała że co mają mi kontrolować- ciąża trwa 9mcy i tyle mam prawo korzystać... bałam się w sumie kontroli bo jestem na pieniądzach z Zusu od czerwca 2015 bez przerwy hehe
Co do rwy, miałam w zeszłym tyg na szczęście tylko 3 dni. Pomogła mi maść Traumeel i oczywiście plastry. Ból masakra, do szpiku! Miałam problem się mała zajmować i mama mi ją wzięła:/
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym na Twoim miejscu pojechała.Jejuuu ja od wczoraj zdycham na bóle brzucha .stawia mi się i bardzo boli. Ale za cholere nie mogę się zdecydować żeby pojechać na IP. Dłonie spuchniete i bardzo bolące... no koszmarny stan mnie dopadl
Mi generalnie zalecali żeby dziecko leżało bez poduszki, bo dziecko nie potrzebuje jej do szczęścia i ja go stosowałam tylko dlatego , że mojemu synkowi się ulewalo i czułam się choc trochę bezpieczniej z tym. Uniesienie materaca skutkowało tym , że młody się zwykle sturlal o leżał w "nogach" materaca stąd u mnie klin. Jeżeli do czegoś nie jesteś przekonana nie kupuj , bo inni kupują , bo taka rzecz możesz zakupić w każdej chwiliDziewczyny a czy Wy wszystkie kupujecie te poduszke klin? Tak czytam i czytam i coraz wiecej z Was o nich mowi a ja nie wiem o co chodzi. Czy to jest lepsze od lezenia przez bobaska calkiem bez poduszki?
Jedź najwyżej się wypiszesz!Jejuuu ja od wczoraj zdycham na bóle brzucha .stawia mi się i bardzo boli. Ale za cholere nie mogę się zdecydować żeby pojechać na IP. Dłonie spuchniete i bardzo bolące... no koszmarny stan mnie dopadl
ja nie mam tej zgagi codziennie, ale jak juz przyjdzie to hohoho, daje do wiwatuLux mnie męczyły strasznie zgagi. W poprzedniej ciąży cały 7,8,9 miesiąc , a teraz od samego początku. I wiesz co od momentu jak jestem na diecie cukrzycowej zgagi minęły mimo, że ostatni posiłek jem około 22 gdzie wcześniej tak późny posiłek skończyły sie masakrycznym bólem brzucha i palącym przelykiem. U mnie wszystkiemu był winny cukier , a raczej słodycze mimo, że nie pochłaniała ich tak dużo
Joshi masz termin wyznaczony na 39t1d ? Ja wstępnie mam na 38t5d i szczerze powiem , że zaczęłonie to stresowac, że nie dojade , że zacznie się wcześniej, a szpital mam 120 km od domu. A porodu sn po przebytych doświadczeniach z poprzedniego boję się panicznie .
no niestety jak u mnie jest atak zgagi to chodze po scianach i musze se jakos pomocCiężko dziewczyny Was nadrobic dzis.
Lux mi gin przepisał maalox mleczko na zgage. Podobno niezle działa. Ja tak umieralam w pierwszej ciąży. Nie dalo się funkcjonowac ale jakos nie wzięłam. Wykupilam i stalo ale dziewczyny na forach polecaly.
Zaszlam do hm dzis po leginsy ciazowe. No wszystko co mam jest za krótkie i w brzuch mi zimno bylo jestem wieeelka
Brzucho mnie boli caly dzien latam na toalete jak glupia a mala zaraz wyjdzie mi albo orzez pępek albo dołem. Tak naciska ze mam wrazenie ze mi wody za chwilke odejdą.
Ja kokardki mam na środku ale jest coraz ciężej te buty zalozyc. Jak jest mąż to on mi zaklada.
Nie mam bazy do fotelika niestety.
Ja już kiedys pisalam. Wolę żeby te ciuszki sobie lezaly a zeby maz nie musial tego robic. Od 26 tyg straszą mnie że nie donoszę ciazy. Tak mam spokojna glowe. Wszystko przygotowane i nawet jak pojde do szpitala na dluzej to mąż mq sie skupić na synku a nie na praniu i kupowaniu dla malej. Ktos jeszcze musi do pracy chodzic i zarobic na nasze utrzymanie. Blizszej rodziny brak ktora by pomogla w takiej sytuacji. W ciazy z synem chyba dopiero w 36 tyg sie za to zabralam torbe tez przed samym szpitalem pakowalam ale to zupelnie inna bajka byla.
Padam dzis na twarz mam nadzieję ze Rosa i Julek dadzą chwilę pospac. Dobranoc
A cóż on winien. Taką ma głupią pracę.
No też byłam zdziwiona.
Antiope Ty to masz farta [emoji3] niby to komputer losowo wybiera i chyba jakos mocno upodobał sobie Twoje dane
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
No właśnie się zastanawiam, czy mam farta, czy pecha, bo niby mnie kontrolują, ale za każdym razem jestem w domu.A cóż on winien. Taką ma głupią pracę.
No też byłam zdziwiona.
Antiope Ty to masz farta [emoji3] niby to komputer losowo wybiera i chyba jakos mocno upodobał sobie Twoje dane
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka