reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

lux - u mnie leje od niedzieli. Zazdroszcze słońca !!

Ja nigdy nie miałam problemów z ruchami znaczy się w 20 tc mało czułam ale wtedy to wiadomo dziecko małe i to możliwe a teraz wierci się i wierci.Z Nadia to samo zero problemów z ruchami zawsze wiercipieta i teraz tez nie usiedzi na miejscu.

Czarownica - będzie dobrze skoro wyniki sa dobre nie ma co się stresować bo to źle dla dzidzi.

Mi płytki krwi ciągle spadają mam 167 a miałam ponad 200.Co morfologie lecą w dół no i musze obserwować.

reklama
lux - u mnie leje od niedzieli. Zazdroszcze słońca !!

Ja nigdy nie miałam problemów z ruchami znaczy się w 20 tc mało czułam ale wtedy to wiadomo dziecko małe i to możliwe a teraz wierci się i wierci.Z Nadia to samo zero problemów z ruchami zawsze wiercipieta i teraz tez nie usiedzi na miejscu.

Czarownica - będzie dobrze skoro wyniki sa dobre nie ma co się stresować bo to źle dla dzidzi.

Mi płytki krwi ciągle spadają mam 167 a miałam ponad 200.Co morfologie lecą w dół no i musze obserwować.
ja mam do odbioru wyniki tsh i moczu i jestem ciekawa jak moj mocz, bo trzy tygodnie temu pierwszy raz od pczatku ciazy moj mocz byl w koncu normalny, pojedyncze bakerie, zadnych wapnianow itp, nic nie piecze,nic nie boli!!! a tsh niskie caly czas na szczescie, no ale leki lykam grzecznie

pytanie skad sie wziela ta teoria 10 ruchow na godzine? przeciez kazde dziecko jest inne, jedne kopie mocno a drugie slabo i sie potem matka stresuje
Na godzinę aktywności nie na godzinę dobową

cb7wugpju04jz4q8.png

Lux mnie tez ostatnio sutki pobolewaja

Dziewczyny mam pytanie bedziecie uzywac na sutki lanomasci z ziaji dwa miesiace przed porodem ? Na opakowaniu jest napisane ze mozna zapobiegawczo uzywac 2 miesiace przed porodem aby zahartowac sutki ze tak to okresle czyli po prostu skore nawilzyc ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
ja masuje sie co drugi dzien (no wiem ze powinnam codziennie!) oliwka palmersa dla ciezarnych. jade wszystko: brzuch, pupa, uda i piersi przy okazji. uwazam ze to nawilzy piersi. nic wiecej przed porodem nie planuje aplikowac. sasiadka wcierala i nic jej nie dalo. no chyba ze ktora z was ma doswiadczenie nie wcieranie czegos przed porodem w piersi zmniejszylo poczatkowe pekanie i bol w sutkach przy kp???
No hej, u mnie noc okropna. Juz nigdy w zyciu sie niczym nie pochwale bo ostatnio pisalam ze nie musze brac magnezu i po kilku dniach mnie zaczely coraz czesciej lapac skurcze, pisalam tez ze nie mam problemu ze snem i co? Dupa, pol nocy nie spalam. Nie moglam sie ulozyc, pozniej zaczal lac deszcz i strasznie wial wiatr tak mi to przeszkadzalo ze nie moglam oka zmruzyc. A dzis od rana jestem na budowie. Oczy same mi sie zamykaja. Deszcz pada, jezdze na dzialke tylko jak dzwonia po cos bo przeciez nie chce sie przeziebic jeszcze tego mi tylko brakuje
ja postanowilam ograniczyc wyjscia dk niezbednego minimum przy takiej pogodzie. wiadomo ze wychodze ale na krotko i jak najmniej. sorry ale o przeziebienie zbyt latwo. co i wam radze.
ogolnie postanowilam sie polenic wreszcie!

@czarownica! dziewczyno kochana! czy ty nie moglabys takich czarow znow odprawic jak odprawilas na poczatku naszej drogi? bo w pierwszym trymestrze mowilas ze dzieki twoim czarom zadnych strat nie bedzie?!!! wlaz na lysa gore za domem i do roboty!:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

pytanie skad sie wziela ta teoria 10 ruchow na godzine? przeciez kazde dziecko jest inne, jedne kopie mocno a drugie slabo i sie potem matka stresuje

To nie ma byc 10 tylko pomiędzy 5 a 50 [emoji846] zależy od dziecka, wiec dlatego ten rząd wielkości jest tak rozstrzelony [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie nakrecajcie sie bo to tez nic nie da moja malutka jest bardzo spokojna czasami w ogole nie kopie tylko sie przesuwa i widocznie taka juz jest leniwa po mamusi hihi na ip ginka powiedziala, ze nawet jak sie przesuwa to jest dobrze a panikowac mam dopiero jak w ogole nic nie bede czula i tyle w temacie.
Kazde dziecko jest inne to nie produkcja seryjna ;) a co so domniemanych chorob kiedys czytalam historie kobiety ktora cala ciaze miala wmawiane, ze dziecko urodzi sie z zespolem downa, wodoglowiem i ciezka wada serca postanowila urodzic mimo tego, ze lekarz powiedzial jej, ze daje dziecku maks 2 doby zycia po urodzeniu !! Urodzila sn okazalo sie, ze dziecko jest zdrowe bez jakichkolwiek wad !
To mnie zawsze podtrzymuje na duchu na szczescie moj gin nie straszy mnie niepotrzebnie aczkolwiek czasami sie sama denerwuje co on tak dlugo patrzy na serduszko ! Ale potem mowi ze wszystko jest super i w jak najlepszym porzadku

Glukoze mialam naczczo 91 ... Zazartowal, ze mialam szczescie bo sie zmiescilam w normie a ja juz ale jak to zmiescilam tzn ze cos nie tak ? A on na to, ze zartowal, ze wszystko jest w porzadku i mam sie nie martwic. Dowcipnis sie znalazl [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Dziewczyny nie nakrecajcie sie bo to tez nic nie da moja malutka jest bardzo spokojna czasami w ogole nie kopie tylko sie przesuwa i widocznie taka juz jest leniwa po mamusi hihi na ip ginka powiedziala, ze nawet jak sie przesuwa to jest dobrze a panikowac mam dopiero jak w ogole nic nie bede czula i tyle w temacie.
Kazde dziecko jest inne to nie produkcja seryjna ;) a co so domniemanych chorob kiedys czytalam historie kobiety ktora cala ciaze miala wmawiane, ze dziecko urodzi sie z zespolem downa, wodoglowiem i ciezka wada serca postanowila urodzic mimo tego, ze lekarz powiedzial jej, ze daje dziecku maks 2 doby zycia po urodzeniu !! Urodzila sn okazalo sie, ze dziecko jest zdrowe bez jakichkolwiek wad !
To mnie zawsze podtrzymuje na duchu na szczescie moj gin nie straszy mnie niepotrzebnie aczkolwiek czasami sie sama denerwuje co on tak dlugo patrzy na serduszko ! Ale potem mowi ze wszystko jest super i w jak najlepszym porzadku

Glukoze mialam naczczo 91 ... Zazartowal, ze mialam szczescie bo sie zmiescilam w normie a ja juz ale jak to zmiescilam tzn ze cos nie tak ? A on na to, ze zartowal, ze wszystko jest w porzadku i mam sie nie martwic. Dowcipnis sie znalazl [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png
moja ginka co usg sprawdza doglebnie serce malego, oglada go caluskiego od stop do glowy, a ja sie stresuje, ze znajdzie cos co bedzie nie tak :oo:

Do góry