reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

:-D Heja!

kurde musze sie nuczyc cytowac i ogolnie ogarniac forum.. nie idzie mi to lekko hihi ;)

co do prania ciuszkow ja mam persil sensitive + plyn do plukania Lenor sensitive :) pachna ciuszki cudnie
(mieszkam w De i tutaj ciezko o ladnie pachnacy plyn dla maluszkow... :( dlatego persil wygral , mam nadzieje ze bedzie pasowac dzidzi )

reklama
Juz po wizycie - szczegóły na wizytowym.

Macie moze jakis link do prawidłowych norm badan dopplerowskich? Nie mam pojęcia co znaczy wskaźnik EDF dodatni i nie moge tego nigdzie w google znalezc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To tylko ja kupiłam hipp bo powąchałam i stwierdziłam, że bardzo ładnie pachną?:)

a8doqqmz725nh9h0.png
E na pewno nie tylko Ty [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A propos zapachów, rozpakowałam ciuszki po Asi, które przywiozłam od rodziców. Były wyprane w Bobini jakieś chyba 2 lata temu, może 1,5 a nadal pachną :o Aż głupio takie prać;) , zwłaszcza, że jakoś teraz jak piorę w persilu sensitive z kilkukrotnym płukaniem to za bardzo nie pachnie. Zapach płynu Bobini uwielbiam, teraz też bym używała ale niestety nie dopierał jakoś super:(
Ja uzywam obecnie proszek bobini do prania ciuszkow dla maluszka, i powiem Ci ze jest mega wydajny bo juz tyle wypralam a nic nie ubylo. Tez mi sie zapach podoba ;) z dopieraniem nie wiem jak bedzie bo na razie ciuszki byly czyste, ale mysle ze proszki dla dzieci maja ciężko doprac plam, zwlaszcza marchewke.. po prostu sa za slabe. Ja bym sie bala takiemu maluchowi prac w takim mocniejszym proszku na poczatku, a potem z pewnoscia bede prala w czyms innym, bobini to tak na poczatek (3-4 mc mysle) ;)

Zrobiłam sok z aronii i jest cierpki o co cho? Zq mało cukru? Pomocy to mój pierwszy raz

cb7wugpju04jz4q8.png

Aha hahahaha[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

A wiecie czy po cc są potrzebne podklady na lozko? Czy tylko te takie wkłady poporodowe i wielkie gacie wystarcza?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
ja miałam zwykle podpaski. Chyba jest tak, ze jeśli kobieta prY miesiaczkach bardzo krwawi to i po porodzie tez. Jeśli ma skąpej miesiączki to i krwi mało po porodzie. Mnie lekarz pytał kilka godzin po porodzie czy jest tyle samo co przy miesiące, a ze było więcej to mnie zbadał i wylądowałam na zabiegowce pod narkoza.

No właśnie wszyscy mi coś innego mówią... Przed chwilą od koleżanki usłyszałam, że norma w ciąży na czczo jest do 90 i że mam cukrzycę i lekarz jest szalony, że po obciążeniu glukozą mnie nie wysłał do diablo i nie przepisał recepty na paski... i że wynik 114 po 2h od śniadania to wcale nie jest dobry wynik... Mam mętlik w głowie.
tu we Fr na czczo nie moze przekraczać 95, a po dwóch godzinach po posilu 125. Ja mam zazwyczaj 75-90

Wrzuć linka do sprzedawcy jeśli ma przystępne ceny. Też szukam kogoś u kogo kupię może nie wszystko, ale dużą część tego co potrzebuję.

My mamy maitai i to zdecydowanie się nie nadaje zaraz po porodzie. Dla starszego maluszka fajne, ale bez fajerwerków.

My ogarnęliśmy młodego dopiero jak wprowadziliśmy codzienną wieczorną kąpiel jako rytuał. To bardzo porządkuje dzień. Teraz też będziemy kąpać malucha codziennie.

Mnie się przydały.

Ja też nie byłam nacinana, ale to było bardziej krwawienie w wewnątrz.

Krwawienie po łyżeczkowaniu to był pikuś w porównaniu z krwawieniem po porodzie.

Witaj! :happy:
Ja kiedys wrzucalam link do fajnego sprzedawcy, ktory mial tez tanie polskie spiochy i polspiochy, i powiem Wam jedno porownanie po wypraniu ubranek: te spiochy co kupilam z tej polskiej firmy (sa dostepne na allegro, ale tez w txm24.pl oraz w sklepach stacjonarnych tifo), to te spioszki po wypraniu sa super, nie naciagnely sie i fajnie sie prasuja, a inne polspiochy mam z pepco, i sa po wypraniu takie ciensze i troszku bardziej rozciagliwe, mam wrazenie ze kilku pran nie wytrzymają.. taka moja mała obserwacja.. a roznica w cenie okolo 2-3 zl na sztuce (w pepco taniej). Ale i tak lubie zakupy w pepco, bo nie moge sie przyczepic do niczego innego jak tylko do tych polspiochow akurat.

reklama
Do góry