reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Na brzuszku to chyba jak kikut pępowiny odpadnie i sie zagoi wszystko.

Do kąpieli jest wlasnie duzo rozwiązań i sama sie zastanawiam, bo sa te foteliki do kapania, albo wanienki z ikei z takim spodem antypoślizgowym. Juz sama sie gubię co lepsze...

1475428820-50cnfm.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam podobny wkład do wanienki tylko beżowy że smyka i bardzo dobrze się sprawdza

reklama
Dziewczyny napisałam wlasnie Eli na priv, ale to tak naprawde info do wszystkich. Przepraszam Was, ze nie przyjmuje zaproszeń prywatnych na fb, ale mam taka zasadę, ze mam w znajomych tylko najbliższe osoby i jest ich bardzo niewiele. Konto służy mi raczej do śledzenia wiadomości, albo ciekawych rzeczy ze świata. Nie gniewajcie sie na mnie proszę za to [emoji847]

Ja nie miałam nikogo przyjmować bo z poprzedniego forum miałam stalkera, dziewczynę która miała na moim punkcie obsesję. Dużo nieprzyjemności z tego wynikło, udało mi się pozbyć jej w maju, ale trauma pozostała.
Zalamalam swoją obietnicę.
I tak jak lenam przyjmuje ludzi których znam osobiście oraz znajomych męża, dlatego na fejsie jest niecałą 100 znajomych.

Hej dziewczyny witam się nie zdążyłam was nadrobić zrobię to później ;-) teraz właśnie jestem koło Krakowa na lotnisku bo mój mąż ma właśnie skok spadochronowy w końcu wykorzysta prezent który kupiłam mu w tamtym roku ;-) niestety w moim stanie nie mogę skakać ale może kiedyś ;-)
Oooo jak u mnie, tylko że w maju tego roku mój mężowy po roku skorzystal z mojego prezentu czyli lotu szybowcem.
Zadowolony :) z resztą nie dziwię się; )
A jak Twój Obdarowany :)?

LisiaMama taką masz zasadę i szanujemy to, w końcu każdy myśli po swojemu ;) ja bym za to chętnie sobie Was pooglądała na fb ;)

Mąż pojechał i znowu go 2 tyg. nie będzie:( ja leżę bo strasznie mi dzisiaj dokucza ból w pachwinie, do tej pory odpoczynek pomagał, a teraz nawet jak leżę to boli i to naprawdę niefajny ból..
To na grupę chodź. Napisz mi priv z linkiem fb

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny a od kiedy można kłaść malucha na brzuszku ? Aaaa i czy któraś z was planuje kupić taka matę do kapieli ? Myślicie ze mozna ja stosować przy takim malusim bobasku?
Maluszka można kłaść na brzuszku, nawet wskazane, bo dobre dla bioderek. Trzeba tylko mieć wtedy dziecko cały czas na oku.

Na brzuszku to chyba jak kikut pępowiny odpadnie i sie zagoi wszystko.

Do kąpieli jest wlasnie duzo rozwiązań i sama sie zastanawiam, bo sa te foteliki do kapania, albo wanienki z ikei z takim spodem antypoślizgowym. Juz sama sie gubię co lepsze...

1475428820-50cnfm.jpeg

Mam coś takiego i ze starszym synkiem kompletnie się nie sprawdziło. Myślę, że to kwestia budowy dziecka. Mój mały szczuplak od urodzenia zjeżdżał na dół. Próbowałam tego użyć kilka razy, ale tylko się nastresowałam, że mi się albo dziecko utopi, albo sobie wyrwie ręce ze stawów. Na szczęście przeważnie to mój D kąpie małego i on bez problemu radził sobie bez tego leżaczka w samej wanience.

Jeśli chodzi o wkłady do wanienek, to my mamy dwa - plastikowy jak z Waszego zdjęcia kupił mój M., a ja dokupiłam jeszcze na wszelki wypadek taki z gąbki. Przyjaciele sobie go chwalą, chociaż ponoć strasznie dużo wody chłonie. Wanienkę z Ikei też kupiliśmy, chociaż drugą, większą, dostaliśmy od znajomych. U nas jednak jest kwestia częstych wyjazdów do rodziny i doszliśmy do wniosku, że najwyżej podzielimy wyprawkę na dwa i część wywieziemy :)

reklama
Zmienię temat, bo mi się przypomniało - promocja w Rossmanie na pomadki, błyszczyki i lakiery do paznokci -50% :D W przyszłym tygodniu ma być ponoć na tusze, a za dwa na podkłady.

Do góry