reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Od nas ogólnie mało ludzi przyjdzie, i akurat moi rodzice czy teściowie beda mile widziani od razu :) i tak tylko pewnie kukną na maluszka i pójdą ;) zawsze tak robili ze tylko na chwileczke i uciekna bo nie beda chcieli przeszkadzac. Zajrzy pewnie tez szwagier, no a do babci i dziadka co mieszkają z nami (tylko na dole) to my sie przejdziemy pokazać Szymka bo oni oboje o laskach chodzą i wiem ze im ciezko a na pewno sie uciesza ze my przyszlismy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam na mysli dziadków maluszka czyli rodziców [emoji16] u mnie to kwestia przyjechania na poł dnia, bo bedą jechać 200km... i tak nie wiem po jakim czasie juz nie bedzie strach, zeby maluszkowi inna florę bakteryjna gości fundować...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiem Ci szczerze ze ja od paru dni mam ciagle twardy brzuch i ciągłe bóle brzucha :( juz sie chyba do tego przyzwyczailam.. przyjelam zasade ze dopoki nie plamie, nie odchodzi mi czop ani wody, i nie mam regularnych skurczy, to sie tym nie przejmuje bo bym chyba osiwiala.. tak naprawde brzuch mi twardnieje jak chce mi sie siusiu, jak wstaje, jak chodze, jak mały kopie, jak sie schyle, jak postoje, itd

Ja też od paru dni wieczorami mam lekkie pobolewania brzucha, ale myślę podobnie jak Ty, dopóki nie ma przy tym jakichś innych objawów lub silnego bólu nie panikuję

Od nas ogólnie mało ludzi przyjdzie, i akurat moi rodzice czy teściowie beda mile widziani od razu :) i tak tylko pewnie kukną na maluszka i pójdą ;) zawsze tak robili ze tylko na chwileczke i uciekna bo nie beda chcieli przeszkadzac. Zajrzy pewnie tez szwagier, no a do babci i dziadka co mieszkają z nami (tylko na dole) to my sie przejdziemy pokazać Szymka bo oni oboje o laskach chodzą i wiem ze im ciezko a na pewno sie uciesza ze my przyszlismy.

U mnie to samo, dużo gości jeżeli chodzi o rodzinę, myślę, że nie będziemy mieli więc rodziców i teściów z chęcią przyjmiemy, a jeśli znajomi będą chcieli nas odwiedzić to też oki, ale nie tak szybko, jak w miarę dojdę do siebie to wtedy zapraszam ;)

Ja mieszcze sie tylko w kurtkę ta taką letnią co kupilam niedawno i kupiłam swetr zarzucany taki dlugi do kolan. On mnie nie obejmuje do konca ale jak go naciagne to brzuch przykryje. Ogolnie bedzie mi zimno i już bo nie ma rozmiarow w normalnych sklepach a na ciazowe nie patrze bo mam nadzieje ze juz na koncowce jestem wiec kupowac ubranie na 6-8 tyg nie chce. Szkoda mi na to wydawac juz. Wole dla maluchow kupować.

Zrobiłam leczo i nalozylam sobie druga porcje. Boze boje sie zmierzyc cukier za pol godz. Mialam taka zachcianke na to ze masakra. Oczywiscie synek nie zjadl bo warzywa maz sie krzywil bo nie sznycle z frytkami. Ja sie pytam ile mozna jesc kotlety z frytkami. No przeciez po jakims czasie mozna tym juz tylko rzygac. Pomijajac fakt ze ja nie moge tego jesc a jak jem to doslownie garstke i to wszystko. I potem chodze glodna 3 godz do nastepnego posiłku.

Patrze na moj brzuch i sie smieje. Nie dosc ze mam taką kule po prawej stronie to jeszcze takie malutkie kolanka mi pepek wypychaja.

Odnosnie aktywnosci dzieci w brzuchu. Ja juz kiedys pisalam ze moj synek w brzuchu to byl aniolek. Nie pamietam zeby chociaz raz mnie w nocy kopniakiem obudzik albo kopnął w zebro. Jansne ruszal sie ale bardzo delikatnie. Po porodzie demon :D no może demonik bo czasami spal. Na piersi wisiał non stop. W nocy na cycanie budził sie max co 1.5 h. No a teraz to same czytacie co i jak u nas :) za to mala teraz szalona jest strasznie. Zobaczymy jak po porodzie bedzie. W ogóle nie moge sie doczekać az sie urodzi . Po 37 tyg moze wychodzic. A to juz niecale 5 tyg :)

To facet, wiec jesli mu smakuje moze jest w kolko to samo - dziwna istota.. :)
Ja tez mam zamiar przekoczowac zime w tym co mam, szkoda wydawac, dlugo nie pochodzimy, a teraz to i tak nie ma juz takich zim mroznych jak kiedys :)

w57vflw1mlhga0ii.png

Poszłam dzis na ponad godzinny sacer i w trakcie strasznie spuchły mi palce i miałam straszna zadyszkę. Zupełnie do mnie niepodobne, jutro rano mam wizytę to dopytam lekarza o to.

Dziewczyny, a na kiedy planujecie pierwsze wizyty gości po porodzie? Chodzi mi o najbliższych - dziadków, rodzeństwo.

Mysle,że moja mama to będzie przy porodzie oraz dzień w dzień po ;) jeśli pytasz o wizyty w domu to zapewne nie ma się na nie ochoty.. ale jak tu odmówić babci spotkanai z prawnuczką... ale napewno jeśli naprawdę będę się źle czuła i nie będę miała ochoty na odwiedziny to powiem to wprost. Nie mam z tym problemu :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Poszłam dzis na ponad godzinny sacer i w trakcie strasznie spuchły mi palce i miałam straszna zadyszkę. Zupełnie do mnie niepodobne, jutro rano mam wizytę to dopytam lekarza o to.

Dziewczyny, a na kiedy planujecie pierwsze wizyty gości po porodzie? Chodzi mi o najbliższych - dziadków, rodzeństwo.

Najbliższa rodzina od razu. A znajomi itp. to jak się ogarnę z maluchem. Nie wiem dokładnie kiedy to nastąpi. Ale jak się urodził Bazyli to mogłam w zasadzie od razu gości przyjmować. Jeszcze się wysiedzę sama z dzieckiem w domu.

U nas zapewne też mama i teściowie od razu, ale też na zasadzie : zobaczyć i pojechać (wszyscy są na miejscu), no i siostra jeżeli Mała postanowi wyjść do świąt (siostra przyjeżdża na święta do PL) :) Ze znajomymi raczej poczekamy min ze 2-3tyg ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny a od kiedy można kłaść malucha na brzuszku ? Aaaa i czy któraś z was planuje kupić taka matę do kapieli ? Myślicie ze mozna ja stosować przy takim malusim bobasku?

Dziewczyny a od kiedy można kłaść malucha na brzuszku ? Aaaa i czy któraś z was planuje kupić taka matę do kapieli ? Myślicie ze mozna ja stosować przy takim malusim bobasku?

Na brzuszku to chyba jak kikut pępowiny odpadnie i sie zagoi wszystko.

Do kąpieli jest wlasnie duzo rozwiązań i sama sie zastanawiam, bo sa te foteliki do kapania, albo wanienki z ikei z takim spodem antypoślizgowym. Juz sama sie gubię co lepsze...

1475428820-50cnfm.jpeg

reklama
Do góry