reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Fajnie wiedzieć, dzięki :) musimy się właśnie dopytać ile ten abonament, co i jak bo na razie nic nie wiemy. A jeśli mogę zapytać to z której ich przychodni korzystasz? Bo chyba są 3 w Szczecinie, bynajmniej tyle mi pokazuje na necie.
Najczęściej i najchętniej na niepodległości :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Noemi ja jestem zadowolona. Co prawda mam abonament VIP co się wiąże z tym,że mam swojego opiekuna, specjalistę muszą mi załatwić w ciągu chyba 3 dni, mam szybsze terminy wizyt (np mojemu prawie mężowi powiedzieli,że urolog za 1.5tyg a mi dali termin na za 3 dni), stomatolog bezpłatnie... dopytaj wiec jaki abonament będzie miał mąż. Ale nawet w poprzedniej firmie, gdzie Vipem nie byłam ;) tez byłam zadowolona. Samo to,że bez kolejek, szybka rejestracja, dostęp do swoich lekarzy, wyników i wizyt on-line jest mega przewaga nad opieka zdrowotna nfz czy inna prywatna, gdzie za każdą wizytę się płaci :) wiec ja polecam :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko te 3 dni to juz sobie nie możesz wybrać do kogo prawda? Tylko tam gdzie zaproponują - w wawie jest ten problem, ze jest naprawde masa placówek i czasem jak zaproponują taka wizytę to czysta masakra z dojazdem.
Co do stomatologa to prawda super sprawa, ja tez z tego najbardziej korzystam, bo mam słabe zeby i co chwile muszę z czymś latać. Żebym nie miała za free w luxmedzie to bym pewnie zbankrutowała na tych moich zębach [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Znowu sie dorwalam do komorki i nadrobilam Was.

Ja mojemu nie zazdroszcze przybierania na wadze ma prawie 2 metry wzrostu i wazy ponad 105 kg :D taki misiek ale nikt go nie zaczepia jak idziemy razem wystarczy jego jedno spojrzenie :D :D

Bylam w new yorker po swetr cieply na ta pogode i w zaden zapinany sie sie mieszcze:D maja do nr XL a ja na brzuszko potrzebuje wieeecej:D w koncu zrezygnowana kupilam L ale niezapinany taki zarzucany z kapturem do kolan. W razie wu moge miec tez zamiast szlafroka do szpitala i bedzie mi super wygodnie. No ale trochę sie zalamalam jak dla mnie rozmiarow zabrakło.

Eli mam podobne poglady na seks jak Ty;)

Ide starszaka myc i pacyfikowac bo daje czadu dzis. Zafundował mi na placu zabaw akcje taka ze mam dość na dziś. Nie mogłam go zapiac w wozku bo tak sie rzucal a potem walczylismy o okulary zeby nie rzucił. Jezu dobrze ze mamy tytanowe oprawki bo inne by tego nie przezyly. A potem w domu jakby nigdy nic daje buziaki i sie tuli. I wez czlowieku bądź zly na niego :D jak drugie bedzie takie to na jakas terapie sie zapisze czy cos.

Dzięki :happy:

Ja też bym chciała mieć tak jak mój. Je ile ma ochotę, a przy wzroście 185 cm waży 71-72 kg

To zarówno moja mama jak i teściowa uważają, że powinniśmy mieć od czasu do czasu wieczór dla siebie i odkąd młody skończył kilka miesięcy, to zabierają go na noc co jakiś czas, a my sobie gdzieś wychodzimy i następnego dnia możemy odespać. teraz jak jestem w ciąży, to trochę inaczej, ale ostatni raz byliśmy na imprezie jak byłam w 12 tc. Nie pobawiliśmy się długo, bo byłam zmęczona, ale zawsze spędziliśmy czas razem. A w ogóle, to pierwszy raz wyszliśmy bez małego jak miał niecałe 2 miesiące. Siostra przyjechała na święta i została z małym, a my poszliśmy do kina. Odciągnęłam mleko, żeby w razie czego mogła go nakarmić i nie było problemu. :happy:

Ja zdałam prawko za pierwszym razem (teorię i praktykę), a mój D chyba za 2 albo 3. :happy:
U mnie jest jeszcze inna sytuacja. Mamę mam daleko a teściowa ma swoje zobowiązania wieczorem a poza tym pilnuje mi dzieci gdy jestem w pracy lub mąż jest a ja mam angielski. Ja jej o kolejną przysługę nie poproszę. Mąż chyba nie ma potrzeby.
Poza tym musiałabym wyjść po uśnieciu dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png

Tak mi się zachciało brukselki, że popędziłam do sklepu :) Rozmawiacie o leczeniu pryw. i nfz - ja sobie nie wyobrażam być zdana na łaskę funduszu :/ w życiu! Kompletnie inna uważność i skupienie lekarza.

Znowu sie dorwalam do komorki i nadrobilam Was.

Ja mojemu nie zazdroszcze przybierania na wadze ma prawie 2 metry wzrostu i wazy ponad 105 kg :D taki misiek ale nikt go nie zaczepia jak idziemy razem wystarczy jego jedno spojrzenie :D :D

Bylam w new yorker po swetr cieply na ta pogode i w zaden zapinany sie sie mieszcze:D maja do nr XL a ja na brzuszko potrzebuje wieeecej:D w koncu zrezygnowana kupilam L ale niezapinany taki zarzucany z kapturem do kolan. W razie wu moge miec tez zamiast szlafroka do szpitala i bedzie mi super wygodnie. No ale trochę sie zalamalam jak dla mnie rozmiarow zabrakło.

Eli mam podobne poglady na seks jak Ty;)

Ide starszaka myc i pacyfikowac bo daje czadu dzis. Zafundował mi na placu zabaw akcje taka ze mam dość na dziś. Nie mogłam go zapiac w wozku bo tak sie rzucal a potem walczylismy o okulary zeby nie rzucił. Jezu dobrze ze mamy tytanowe oprawki bo inne by tego nie przezyly. A potem w domu jakby nigdy nic daje buziaki i sie tuli. I wez czlowieku bądź zly na niego :D jak drugie bedzie takie to na jakas terapie sie zapisze czy cos.

Oj współczuję akcji z synkiem. Ja mojego chwaliłam, że grzeczny, ale ostatnio jakaś masakra. Mówię mu, że czegoś nie wolno, a on specjalnie na złość to robi. Niech on już idzie do przedszkola, bo chyba hopla dostaje w domu, a ja z nim

Tak mi się zachciało brukselki, że popędziłam do sklepu :) Rozmawiacie o leczeniu pryw. i nfz - ja sobie nie wyobrażam być zdana na łaskę funduszu :/ w życiu! Kompletnie inna uważność i skupienie lekarza.
Ja generalnie nie choruje ale jak juz mi cos dolega powazniejszego to ide prywatnie ... Sa lekarze na ktorych nie ma co oszczedzac na przyklad stomatolog
Jakbym miala ciaze zagrozona to pewnie tez latalabym prywatnie do gina a tak bylam tylko na prenatalnych i polowkowym powiedzial, ze po 30tyg juz nie musze przychodzic prywatnie bo wg niego ciaza super sie rozwija i wszystko jest w porzadku
A tak to chodze do niego na nfz ;) i tak mi powiedzial, ze traktuje mnie jak stala pacjentke

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Poprzednia ciaze to miałam i NFZ i prywatnie. Wszystkie u tego samego lekarza co teraz. To powiem że NFZ zawsze robił USG zawsze, fakt mniej poświęcał czasu i mniej słuchał ale badania zawsze były

.
Teraz jestem tylko prywatnie no on już nie prowadzi na NFZ, powiem więcej czasu poświęca pacjentkom. Ostatnio rozmawialiśmy o ustawie antyaborcyjnej, ot tak podczas USG ;)

Do góry