reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie nadrobie was normalnie, nie mam bardzo czasu bo dziewczyny w domu bo Olivka chora :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

ojoj, zdrówka dla córy!!!!

tuiles - ja chyba tez mam jakiegoś fioła na tym punkcie bo tak strasznie się staram by myc owoce , ręce , nie jeść surowego mięsa itd. itd... to zaszczycili kobiete w ciąży super tym mięsem.Ono było dopieczone to z kąd ta krew tam no ale zdarza się byłam zła niesamowicie wtedy.Minely dwa tyg od zjedzenia tego i będę robic kolo piątku badania wiec zobaczymy.Licze i to bardzo na wynik ujemny ale mimo wszystko jestem strasznie zła ale i tak nic nie mogę zrobić.

Znam to, znam to! Spokojnie, i tak nie mamy wpływu na takie rzeczy. Pozostaje wierzyć, że jest i będzie ok ;)

reklama
Oj ja tym razem nie pozwolę, aby ktoś zajął sie dzieckiem, żebym ja mogła cos tam porobić. Zawsze tak było w moim domu rodzinnym, a pozniej gadali ze mi dzieci odchowali. Najgorsze co moze być to : daj dziecko i idź sobie gary pomyj. Żebym chociaż traciła czas na siebie, a ja zawsze po wszystkich sprzatalam całość, a nie tylko nasz pokój.

Dzień dobry, my już po wizycie spokojniejsi :) Po porodzie mąż bierze urlop 2tygodnie, pomyśleliśmy, że chcemy sami nauczyć się małego. Jak ktoś z przyjaciół będzie chciał pomóc to może np. zrobić zakupy po drodze:) Jak nie damy rady weźmiemy Panią do pomocy 2razy w tygodniu na kilka godzin, żeby zrobiła pranie, ugotowała. Zobaczymy jak to będzie.... :) Myślę, że damy radę- I hope.

Też mamy taki plan. Żeby tylko się nie skończyło, że będziemy we troje płakac w niebogłosy :p:p:p

Czesc dziewczyny - odnosnie bierzacych tematow ja jiz 12 kg do przodu... znow sie bede toczyc do porodu....

U mnie noc masakryczna, mloda caly weekend nie wyrazna byla ale okolo 22 przyszla rozpalona 38.8 -dalismy nurofen a po 40 min bylo juz 39.8 - spabikowalam strasznie bo ona raczej tak do 39 goraczkuje... oklady i paracetamol jej jeszcze dorzucilam, efekt byl taki ze jej sciagnelam ta temperature do 36.0, po chwili miala juz 35.4 - bylam bardziej prz
erazona niz orzy tej wysokiej.... cala noc czuwallam i sprawdzalam co chwile czy ok - byla taka chlodniutka... co ciekawe praktycznie nie ma zadnych objawow choroby, odkrztusila troche wydzieliny z dwa razy przez caly weekend... pewnie jakis wirus...

Odnosnie szczepien hmmm temat rzeka, szczepie ale sie boje.... w szpitalu w aptece nie mieli engerixa przy porodzie ale bylam tak uparta ze nie chce euvaxa ze moj maz przywiozl w lodowce z drugiego konca miasta od znajomego z apteki... pozniej szczepilam 5w1 za miekka jestem na za duzo wkluc... chociarz tak wolalabym wszystkie rozkladac w czasie. 6 w 1 nke bardzo ze wzgledu na za duza dawke wzw tak jak pisalyscie. Rota rozwiazalo sie samo bo mala ulewala tak bardzo ze mnie nawet pediatra nie namawial... mmr odwleczony chyba ponad rok, bo dobrze ponad dwa lata miala, pneumo i meningo zaszczepilam ze wzgledu na zlobek, nawet nie musialam placic (nie zeby to byl wyznacznik)- namawiali mnie na ospe w przychodni ale sie nie zdecydowalam.... Corka ma nieprawidlowy obraz eeg i neurolog nie ukrywal ze jednak moze miec to zwiazek... takze nigdy nawet po kichnieciu nie odwazylabym szczepic a co dopiero przy temp. Jedno dziecko pewnie zniesie bez szwanku a dla drugiego to za duzo "dobrego"

Ja zupelnie nie gotowa takze jeszcze nie oczekuje grudnia z utesknieniem;) zreszta dopiero teraz juz mi ciezko oddychac, toaleta vo pare minut... pamietam pod koniec jak czlowiek juz sie "modli" o ten porod bo tak mu zle.....

Dzis mi położna powiedziała, ze z tego co sie orientuje to żaden szpital w Warszawie nie używa euvaxa tylko wlasnie engerixa. Kiedyś używali, ale ze względu na to, ze cos tam było nie tak zrezygnowali. Radziła, zeby dopytać, ale wydaje jej sie ze juz mina ten czas kiedy używano tej szczepionki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny szukam biustonosza do karmienia w okolicach 50-80 zł najlepiej jakby był jakiś elegancki do bluzki nie spotkala się któraś ? mam taki zwykly za dyszke bawełniany na pierwsze tyogdnie (na pewno wiecie o jaki chodzi), potrzebuje czego eleganckiego na wyjścia i przedewszystkim praktycznego i wygodnego w karmieniu.Jakby ktoś podrzucił byłabym wdzięczna

I druga rzecz mam pytanie odnośnie toxo ile razy powtarzacie jak wynik macie ujemny ?
Ja już 2 razy robiłam w I trymestrze i II i nadal ujemny czyli super.Myśle teraz sobie zrobić bo zaszczycili mnie tak na poprawinach ze miałam mięso z krwia(drobiowe) i oczywiście jak to zobaczyłam zbrzydło mi od razu i nie jadłam ale pół z tego zjadłam wiec nigdy nie wiadomo czy się zarazić mogłam czy nie.

Polecam biustonosze z h&m sama mam dwa bo sprzedają w dwupakach, sa bardzo ładne, eleganckie i przy tym wygodne [emoji6]

Ja biustonosze do karnienua mam z hm. Fajne i wygodne są:) o wytrzymale. Jeden po synku mi jeszcze zostal. Teraz czekam z zakupem innych do porodu bo nie wiem jak mi sie piersi powieksza jak mleko bedzie a chce miec dopasowany :)

Odnośnie naciecia krocza. Ja mialam bolalo jak cholera ale mnie musieli do tego proznociagu naciac. Tak podobno nie robia tego masowo i tylko jak jest potrzeba.

Oj ja tym razem nie pozwolę, aby ktoś zajął sie dzieckiem, żebym ja mogła cos tam porobić. Zawsze tak było w moim domu rodzinnym, a pozniej gadali ze mi dzieci odchowali. Najgorsze co moze być to : daj dziecko i idź sobie gary pomyj. Żebym chociaż traciła czas na siebie, a ja zawsze po wszystkich sprzatalam całość, a nie tylko nasz pokój.
Bo powinno być odwrotnie ;)

Iza zdrówka dla córki!

cb7wugpju04jz4q8.png

Szczerze mówiąc zaskoczylyscie mnie tym, ze lepiej zeby krocze samo pękło. Do tej pory spotykałam sie z opinia, ze duzo lepiej w razie konieczności zrobić nacięcie kontrolowane. Bo jak pęknie to moze pęknąć za mocno lub nierówno i potem bardzo ciezko sie to goi, a jak jest równo nacięte do duzo łatwiej to pozszywać potem. Podobnie jak ze wszelkimi ranami - cięte goja sie znacznie szybciej niż rwane, szarpane, bo te sie paprzą mocno i długo goja.

reklama
Szczerze mówiąc zaskoczylyscie mnie tym, ze lepiej zeby krocze samo pękło. Do tej pory spotykałam sie z opinia, ze duzo lepiej w razie konieczności zrobić nacięcie kontrolowane. Bo jak pęknie to moze pęknąć za mocno lub nierówno i potem bardzo ciezko sie to goi, a jak jest równo nacięte do duzo łatwiej to pozszywać potem. Podobnie jak ze wszelkimi ranami - cięte goja sie znacznie szybciej niż rwane, szarpane, bo te sie paprzą mocno i długo goja.

Moja siostra nie pękła w ogóle. A niektóre pękają aż do odbytu.
Ważniejsze żeby mądra położna oceniła czy trzeba czy nie trzeba ciąć a w niektórych szpitalach robią to rutynowo :/

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry