reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A ja dziś miałam kolejny podły sen, brzuch mi się jakiś taki płaski zrobił, a do tej pory był jak balon i oczywiście panika welcome to... na usg czekam jeszcze prawie 2 tygodnie i jak widać mój mózg od tego czekania już dostaje szału.
Czytałam wczoraj Wasze opinie o badaniach prenatalnych i chyba też zadzwonię w tygodniu do mojego ginekologa i powiem, że chcę tylko usg, bez badań krwi. Przynajmniej zaoszczędzę ;) a druga sprawa to to, że chcę zapytać czy mogę przynieść płytę lub pendrive żeby nagrać badanie :D myślałam, żeby w dzień matki włączyć mamie i teściowej "ciekawy film" na telewizorze i patrzeć jak zareagują ;)

Pogodę chyba mamy piękną, ale o tym się przekonam dopiero jak ruszę tyłek na balkon, bo po drzewach za oknem to ja sobie mogę wróżyć jedynie ;)

A ja dziś miałam kolejny podły sen, brzuch mi się jakiś taki płaski zrobił, a do tej pory był jak balon i oczywiście panika welcome to... na usg czekam jeszcze prawie 2 tygodnie i jak widać mój mózg od tego czekania już dostaje szału.
Czytałam wczoraj Wasze opinie o badaniach prenatalnych i chyba też zadzwonię w tygodniu do mojego ginekologa i powiem, że chcę tylko usg, bez badań krwi. Przynajmniej zaoszczędzę ;) a druga sprawa to to, że chcę zapytać czy mogę przynieść płytę lub pendrive żeby nagrać badanie :D myślałam, żeby w dzień matki włączyć mamie i teściowej "ciekawy film" na telewizorze i patrzeć jak zareagują ;)

Ja mialam podla noc. Jakis debil siedzial na klatce pod naszymi drzwiami i gadał przez kom z kims do 1.00 w nocy. Az kurde wstalam do niego.

Ja jestem tez spanikowana caly czas patrze na brzuch i piersi. A to mniejsze a to mniej jedrne. Oszalec idzie a wizyte mam jeszcze pozniej niz ty bo moj lekarz ma urlop do 30.05. No nic trzeba jakos dotrwac ;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę że nie tylko ja mam takie sny ja znowu miałam taki ze na jeden raz praktycznie biustu nie miałam :-/ koszmar a wizyta 27 :-/

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Petunia mówią że ciążowe migreny ustępują po porodzie ale zależy czy masz poza ciążą też
Mi niestety właśnie nasiliły się po pierwszej ciąży, mam nadzieję że może teraz po tej drugiej przejdą, oby... ale wypiłam rano mocną kawę i mi nawet ten ból przeszedł, lekko tylko ćmi, może jakoś dam radę funkcjonować.

A mi ginekolog powiedziała, że usg + krew są o wiele dokładniejsze niż samo usg i ona tez je sobie robiła i poleca mi je zrobić chociaż nie u niej w gabinecie ale żebym na tym nie oszczędzala. ...
Juz sama nie wiem co robic ale ja chyba zrobię te z krwią.
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pewnie ilu lekarzy tyle opinii ;) do wizyty mam jeszcze chwilę, przemyślę sobie te badania na spokojnie i poczytam jeszcze trochę. Boję się jednak, że one nie są zbyt miarodajne, często się mylą i by mi tylko przysporzyły dodatkowych zmartwień.

A mi ginekolog powiedziała, że usg + krew są o wiele dokładniejsze niż samo usg i ona tez je sobie robiła i poleca mi je zrobić chociaż nie u niej w gabinecie ale żebym na tym nie oszczędzala. ...
Juz sama nie wiem co robic ale ja chyba zrobię te z krwią.
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry