reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Właśnie o to chodzi, że zmieniłam na prywatną, która jest rewelacyjna. A tak będę miała dwie karty ciąży. I nawet nie wiem czy zobaczę swoje wyniki. Swoją drogą dziwne. Zawsze sama swoje wyniki odbierałam. A w tej przychodni jakoś tak dziwnie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
kazda przychodnia ma inna polityke, ja np bylam robic badania tsh w poniedzialek i progesteron i tak jak tsh mialam na wczoraj tak progesteron mam miec na dzis na 15-ta bo wysylaja to do Poznania i musze czekac, przed sama wizyta je odbiearm i mam stresa, czy beda dobre

Teoretycznie mam skierowanie na badania, ale wyników nie dostaję do ręki tylko idą bezpośrednio do lekarza. Niestety nie jestem zadowolona z tej ginki na nfz. Ciekawe czy jeśli poprosiłabym w laboratorium, że chcę wyniki do ręki to będą robić problemy.

Po wizycie na NFZ powinni Ci te wyniki przekazać :) Mnie przynajmniej poinformowano, że później są one już dla mnie i mogę je zabrać do domu.

Witajcie :) kurczę ale produkujecie:D ledwo nadążam :)
Nie jestem w stanie wszystkim odpisać ale powiem tak ze jestem tego zdania ze faceta czasami trzeba ustawić. Chociaż mi sie trafił taki domownik, woli ze mna posiedziec niz wyjść z kolegami. Mi to odpowiada bo jak przyjdzie dziecko to nie będę sama. A widzę cieszy sie na ten grudzień niezmiernie :)

Macie tez tak ze wasz facet dotyka wasz brzuch czasem z zaskoczenia np jak zmywam naczynia itd? kurczę mnie tak to denerwuje :D nie wiem czy to przez hormony czy co:D

Cześć dziewczyny! U mnie chyba wczoraj był ten magiczny moment pojawienia się mdłości, bo dzisiaj znowu to samo ;)

Jeśli chodzi o ginekologa to ja chodzę prywatnie, ale moja ginekolog pracuje w szpitalu, więc wszystkie badania miałam robione na NFZ, bo udała, że mnie przyjęła do szpitala. Do diabetologa skierowanie też dostałam na nfz, byłam u niej już 3 razy na każdej wizycie miałam usg, z czego płaciłam tylko za 2, bo jedno przyjęcie też było w szpitalu. Jest rewelacyjna, nie zdziera kasy, na pierwszej wizycie z usg zapłaciłam 100 zł, potem była ta na nfz, a na ostatniej zapłaciłam z usg tylko 80 zł. Naprawdę jestem mega zadowolona.

Moje zdanie na temat związku jest takie, że przede wszystkim trzeba być dla siebie najlepszym przyjacielem, bo jeśli tego nie ma, to nic z tego związku nie będzie. Ja w moim P. mam największe oparcie, zawsze mogę na niego liczyć, ale nikt nikogo nie trzyma na siłę, chociaż wszędzie raczej chodzimy razem. Jeśli się zdarzy tak,że ja nie mam ochoty wyjść to nie widzę problemu, żeby mój P. wyszedł sam, jeśli tylko ma ochotę.
Ja wiem, że jestem dla niego najważniejsza, ufam mu i chcę żebyśmy obydwoje byli szczęśliwi, a zamknięcie w klatce, choćby ona była ze złota, nie jest dobrym wyjściem.

Właśnie o to chodzi, że zmieniłam na prywatną, która jest rewelacyjna. A tak będę miała dwie karty ciąży. I nawet nie wiem czy zobaczę swoje wyniki. Swoją drogą dziwne. Zawsze sama swoje wyniki odbierałam. A w tej przychodni jakoś tak dziwnie

U mnie też wysyłają wyniki od razu do lekarza. Chyba jakieś takie odgórne zalecenie mają od tego roku, bo coraz częściej się z tym spotykam...

reklama
Witajcie :) kurczę ale produkujecie:D ledwo nadążam :)
Nie jestem w stanie wszystkim odpisać ale powiem tak ze jestem tego zdania ze faceta czasami trzeba ustawić. Chociaż mi sie trafił taki domownik, woli ze mna posiedziec niz wyjść z kolegami. Mi to odpowiada bo jak przyjdzie dziecko to nie będę sama. A widzę cieszy sie na ten grudzień niezmiernie :)

Macie tez tak ze wasz facet dotyka wasz brzuch czasem z zaskoczenia np jak zmywam naczynia itd? kurczę mnie tak to denerwuje :D nie wiem czy to przez hormony czy co:D
Mój się położył wczoraj obok mnie i tak mi brzuszek miział :D dla mnie to urocze, bo ogólnie oboje jakoś nie przepadamy za wiecznymi przytulankami, obściskiwankami itd.

Do góry