reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziekuje dziewczyny!!!! :* w koncu spokojnie leze, glaszcze sie po brzuchu i wiem, ze moje malenstwo jest silne i zdrowe najprawdopodobniej. Boze jaka to ulga.

@Ola0303 ja mam czasem wrazenie, ze mi tam chrzastki strzelaja, a dzis to mnie tak piczka boli, jakby miala wybuchnac normalnie... [emoji23]

@joshi super wiesci, bardzo sie ciesze!!!!! :*

@Grun priv :)

reklama
Ja mam czasem takie dziwne bulgotanie w podbrzuszu... ale że termin mam na już , to się tym nie przejmuję i grzecznie czekam na rozwój wydarzeń :)

Dziekuje wszystkim za gratulacje. Wreszcie lapie oddech po porodzie. Opisalam szczegoly na porodowym jak ktos chce ale tylko dla wytrwalych;)
Naliczylam ze 5.12 urodzilo sie 5 bobasow i chyba to nasz nowy rekord?:)))

doswiadczone mamy od kp - budzic Zosie na karmienie w nocy czy nie? "Karmilam" o 23 i na sile odbudzilam ja 4:30 na 10 min. ale ona tak cycka ale wydaje mi sie ze za bardzo nic jeszcze nie leci. W dzien ze 4 razy pocyckala tak po 10-15 min... moze dzis sie samo rozkreci?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

witajcie..
w nocy miałam jeszcze poty, ale chyba jest po grypie żołądkowej i dzisiaj jadę do pracy, w ogóle mamy intensywny dzień. Mąż zostaje z młodym w domu, mam nadzieję, że i jemu przeszło za noc...

Kupiłam tą pralko-suszarkę, dzisiaj będzie "nasz pierwszy raz" ;) nie mogę się doczekać!

Dzisiaj nie rodzę, bo za dużo załatwień ;) pasowałoby mi w piątek wieczór ;) nie wiem czy to się tak da - zaklepać termin ;) ale jakby coś, to ja obstawiam ;) ;)
Gdyby u mnie nie ruszyło, to stawiam się 19.12 na porodówce...

Kciukasy za dzisiejsze porody!!! myślę, że coś się wydarzy :D :D

hej mam po spaniu, sasiad zostawil auto do nagrzania pod klatka i radio rozwalil i tak se gralo i gralo, jestem bez auta od dzis, bo moj chlop pojechal do pracy samochodem i tak z chyba dluzszy czas bedzie jezdzic ehhhh, maly mial czkawke ciagle w nocy i sie rozpychal, ja spac nie moglam i jakis tak do niczego sie czuje :( zjadlam wlasnie kanapki, bo taki glod mnie obudzil, ze masakra i malutki chyba tez byl glodny bo nagle po sniadanku cisza w brzuszku :) poloze sie, moze uda mi sie usnac

Czesc.
Ja cala nocke jak zwykle sie krecilam. Przesypialam. Budzilam sie .Przesypialam. siku I tak caly czas.
Za to rano sie spi fajnie. J7z ktorys dzien z kolei to dzieciaki budza mnie a nie ja ich do szkoly [emoji23][emoji23][emoji23]
Naszykowalam sniadanie .ciepla herbate.zapakowalam kanapki do szkoly. Jarek wychodzi do pracy pozniej abym nie musiala latac po schodach z malym do szkoly.wiec on go prowadza a ja mam mozliwosc teraz lezenia jeszcze w pizamie [emoji7]
W niedziele mama moja bedzie to za mnie sie chlopakami kiedy moj bedzie do roboty jezdzil. No I ogarnie mi mieszkanie na swieta.
Okna mam taj ujeb....ane ze jak slonce zaswieci to lepiej zaslonic rolety [emoji23]

Zostalo nam 7 dni do cc.
Jestem osrana.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Grama80 ja budzilam malutką ale ona musiala jesc bo mi na poczatku smolki nie zrobila i spadla duzo a potem ta zoltaczka. No i wlasnie polozna mi mowila ze ona tak slabo ciągnęła cyca bo byla słaba od tej zoltaczki. Teraz jej juz nie budze. Sama upomina sie co 2-4 h. Jak spi dluzej w nocy tez sie nie martwie bo przybiera prawie 500 g tygodniowo wiec jest dobrze.

Wlasnie wracam do domu z przedsZkola. Maly odprowadzony a mala z teściową. Jeszcze 3 dni i zostajemy sami.

Martwię sie zeby mala nie zarazila sie od syna. Oj caly czas ma katar i glaszcze ja i czasami skradnie jej buziaka a nie chce go cały czas odsuwac od niej zeby nie czul sie odrzucony. Dzis sie malej ulalo i troche sluzu w tym bylo jak od kataru. Kaszlnie moze ze dwa razy dziennie ale noworodki wiem ze tak robia kichaja itd. Obserwuje ja na razie a jak cos to do lekarza pojde. Chociaz moglibyśmy tydzien wytrzymac bo na badanie mamy termin w nastepna srode. Moze tylko panikuje a ona zwyczajnie wyplula to co tam jej zalegalo w gardelku.

Jak sie brzuchatki czujecie?

Ja sie ciesze ze mala juz po tej stronie brzuszka jest i powoli wchodze w stare ubrania. Zostalo mi okolo 5 kg jeszcze ale okolo 18 mialam na plusie wiec zle nie jest :)

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama
@Grama80 ja budzilam malutką ale ona musiala jesc bo mi na poczatku smolki nie zrobila i spadla duzo a potem ta zoltaczka. No i wlasnie polozna mi mowila ze ona tak slabo ciągnęła cyca bo byla słaba od tej zoltaczki. Teraz jej juz nie budze. Sama upomina sie co 2-4 h. Jak spi dluzej w nocy tez sie nie martwie bo przybiera prawie 500 g tygodniowo wiec jest dobrze.

Wlasnie wracam do domu z przedsZkola. Maly odprowadzony a mala z teściową. Jeszcze 3 dni i zostajemy sami.

Martwię sie zeby mala nie zarazila sie od syna. Oj caly czas ma katar i glaszcze ja i czasami skradnie jej buziaka a nie chce go cały czas odsuwac od niej zeby nie czul sie odrzucony. Dzis sie malej ulalo i troche sluzu w tym bylo jak od kataru. Kaszlnie moze ze dwa razy dziennie ale noworodki wiem ze tak robia kichaja itd. Obserwuje ja na razie a jak cos to do lekarza pojde. Chociaz moglibyśmy tydzien wytrzymac bo na badanie mamy termin w nastepna srode. Moze tylko panikuje a ona zwyczajnie wyplula to co tam jej zalegalo w gardelku.

Jak sie brzuchatki czujecie?

Ja sie ciesze ze mala juz po tej stronie brzuszka jest i powoli wchodze w stare ubrania. Zostalo mi okolo 5 kg jeszcze ale okolo 18 mialam na plusie wiec zle nie jest :)

km5s8u69dm9dsszh.png
a Twoja mama sie zjawi pomoc jak tesciowa wyjedzie? moze obserwuj mala, niewiadomo skad ta krew wiec wiesz...ja sie czuje dzis jak trup, oooo :( nie gotuje, leze, Tomkowi cos rozmroze gotowego a sobie cos przygotuje, moze cos zjem mimo bolu zoladka

Do góry