reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@Lola Lolitta No coż TY sobie wmawiasz, kochana! Jeszcze gdyby to była sytuacja, że faktycznie w rózowych pampuszkach i szlafroczku z puszkiem przyszłabyś do szpitala i stwierdziła, że pierdzielisz, nie rodzisz, żądasz cesarki, i do tego bezkrwawej, bezszwowej i później bezbolesnej - to ok. Wówczas pewnie możnaby potępić Cię jak leci. Ale tak? Słońce, urodziłaś dzieciaczka, jesteś super mamą i wara innym od tego w jaki sposób do tego doszło. A to czy sn czy cieciem - nie ma to żadnego znaczenia. Zrobiłaś to, co było dla Twojego maluszka najlepsze. A co gdybyś się zdecydowała na sn i podczas skurczów maluch zacząłby się dusić - na co jak piszesz wskazywał ten test? Dopero wtedy miałabyś wyrzuty sumienia, że naraziłaś dzieciaczka!

Głowa do głowy! I bądź dumna i mega szczęsliwa, że mały szkrab jest już koło Ciebie!!!!
Święte słowa @Tuiles.
@Lola Lolitta jak ja cie rozumiem mała i przytulam mocno. Te emocje są normalne, musisz je przetrawić.
Pamiętaj też że każda ciąża jest inna i być może nie tym razem ale następnym razem ci się uda :)

[USER=36330]@Jadwiga orłowska
gratulacje ♡ Przytulajcie się:*

@Lux przytulam cię. Ułoży się na pewno.
Ja spałam.. zmęczenie ostatniej nocy i nerwy wyszły ze mnie. Skurcze nadal mam takie jak były czyli liche [emoji14]

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡
[/USER]

Ostatnia edycja:
reklama
@anio0 to normalne. Mnie się też brzuch tak spina nieboleśnie. Robi się w momencie twardy jak kamień

@Jadwiga orłowska gratulacje!!! Ale dziś wysyp. Wszystkie się rozpakujecie poza mną...

@ana ana trzymam kciuki za DN

@Nonkatoja u Ciebie też trzymam kciuki za DN. Mój przypadek też daje nadzieję mnie samej :-p
Do tej pory nie pomagały żadne wiesiołki, liście malin, praca z laktatorem, czy seks. Może koktail położnych zadziała.

@anio0 to zupełnie normalne, mój brzuch tak się stawia od 2 tyg, po prostu robi się twardy jak kamień!

@Antiope - nie tylko Ty :(

@Jadwiga orłowska - gratulacje! Utul malutka od cyber ciotek :)
Szaleństwo dzisiaj porodowe.

@elifit - a badali Ci przepływy czy tylko serduszko na ktg?
Może i ja się na ten koktajl skuszę...

@lenam77. - Zamkniesz dzisiejszy peleton narodzin? :)

Podają próbę oksytocynową by sprawdzić wydolność łożyska przy skurczach i tętno dziecka ( powinno to trwać do 2 godzin, mnie trzymali ponad 4). U mnie tętno po skurczu spadało i zrobili CC.

Dziewczyny sorki że piszę, ale nie mam nikogo z kim mogłabym porozmawiać.
Ominął mnie baby blues na szczęście, ale od wczoraj w nostalgię popadlam.
Patrzę na was i widzę, że rodzicie naturalnie, że dajecie radę, potraficie... Przezywacie cud narodzin... A ja?
Jestem beznadziejna, nie potrafię urodzić normalnie dziecka, jestem jak jakaś upośledzona matka która nie potrafi zrobić najprostszej rzeczy na świecie - urodzić siłami natury.
Już drugie dziecko mi wycięli, nie mogłam urodzić normalnie jak każda kobieta!
Co ze mną jest nie tak?
Już miałam nadzieję że Mikołaj urodzi się normalnie. A znów wszyscy przyszywają mi łatkę wygodnickiej mamusi, która nie potrafi dzieci rodzić. Ze nie urodziłam, tylko dziecko mi wycięli, że nie wiem co to ból, co to cud narodzin i piękno trzymania noworodka na brzuchu.
Jest mi tak smutno że nie podolalam zadaniu, nie mogłam przeżywać tych wszystkich pięknych chwil i być z siebie dumna. Bo jak być dumnym z samej siebie gdy nie potrafi się urodzić..
Lola jeśli Cię to pocieszy to mamy podobnie , z lekką zazdrością przychodzą mi wiadomości o porodach naturalnych, ale z radością , że to szczęśliwe rozwiązania.
Tak jak któraś z dziewczyn napisała wara innym od tego jak rodzilas. Ja tym razem miałam zaplanowana cesarke , świadomie z własnego wyboru i tylko przez pewność że tak się zakończy poród byłam w stanie zajcs w ciążę. Może dla niektórych to niedorzeczne, ale tak panicznie bałam się o życie swojego dziecka i drugi raz nie wytrzymała bym tego psychicznie. I wiesz co ? Jestem dumna , że mój drugi syn jest cały i zdrowy , a że przez cc to co ? Nie jest gorszy od dzieciaczkow urodzonych sn .
Pierwsze dziecko mało brakło mogło stracić szansę na normalne życie , urodzone w 42 tc, po 9 godz indukcji łaskawie zrobili cc i plulam sobie w twarz , że nic wcześniej nie zrobilam, No ale ufalam lekarzowi - szaelatanowi. Później rok rehabilitacji, zajęć u neurologopedy.
Może to Cię przekona , że jesteś swietna matka, bo zrobiłaś to co najlepsze dla swojego dziecka

@Antiope aby ruszlo się u Ciebie tak jak ze starszym ! Nie znasz dnia ani godziny kobieto :)

Wlasnie odbylam ostatnia wizytę u lekarza i do końca nie byłam pewna jak z tym zwolnieniem, no i jestem w szoku. Termin mam na 21, a sam z siebie przepisał mi do 3stycznia, no bo przecież muszę mieć zapas itd itd, no takie miłe zaskoczenie na sam koniec :)

@Tuiles przepływy na usg badali.

U mnie cisza. Leżę i masuje sutki [emoji14]

@ana ana miło ze strony gina :)

@zuzanna8704 bo najważniejsze w tym wszystkim jest dziecko. My przeżyjemy wszystko byleby ten maluszek miał udany start w życie :)

@anio0 całkiem normalne. U mnie te twardnienia to braxtony i słabo ale się na ktg zapisują

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

@Jadwiga orłowska moje gratulacje!!! ciesze sie!
@Lola Lolitta jestes cudowna mama :) nie mozesz tak o sobie myslec, nie Twoja wina, ze musieli rozwiazac ciaze poprzec cc :) wazne, ze Mikolaj jest z Toba :)

dzieki za dobre slowo, zaraz sie pobecze, bylismy na zakupach, wylaczylismy ogrzewanie, wracamy a z junkersa kapie woda...nieee no wysiadam....zaleje nas kiedys
nawet Swieta mnie nie ciesza :( pokoju dla dziecka nie moge urzadzic jak chce, glupich literek na sciane przykleic nie moge, bo dziury beda...ch*uj, ze je potem zagipsuje i tym samym kolorem przemaluje, tak to jest na wynajmowanym :( plecy mi zaraz siada, nie moge se juz miejsca znalezc :(

Ja tez bym sie bala wypic koktajl ;)
@Jadwiga orłowska serdecznie gratuluje! zdroweczka dla Ciebie i dzidzi :) malutka kruszynka z niej♡

@Luxuorius badz dzielna. najgorsze ze jak sie wali to wszystko na raz :( ale zobaczysz ze wszystko sie ułoży:) tesciowa sie absolutnie nie przejmuj :* teraz ostatnia rzecz jaka Ci potrzebna to stres takze zrelaksuj sie i odpocznij. Niedlugo zobaczysz swojego bobaska to jest najważniejsze reszta musi sie ułożyć.

@anio0 mi brzuch tez robi sie czesto twardy ale czuje skurcze coraz wyrazniej z dnia na dzień i robi mi sie przy nich bardzo duszno..

@ana ana ja mam termin na 24 i pani doktor dala mi zwolnienie do 27 grudnia:) takze mamy zapas ;)

@Lola Lolitta nie mysl tak nawet! nie ma znaczenia w jaki sposob urodzilas bo najwazniejsze jest zdrowie i bezpieczenstwo Twoje i Dziecka. To ze nie byl to porod sn nie znaczy ze jestes gorsza matka. Nie martw sie zdaniem innych bo nikt nie ma prawa Cie oceniac. Glowa do gory! :*

Dziewczyny ktore czekaja na rozwoj wydarzeń pamietajcie ze nie znamy dnia ani godziny :) ja czuje sie jak na tykajacej bombie ;) ale musimy byc cierpliwe:)
Ja dzis zrobilam sobie wieczor spa i ciesze sie ostatnimi chwilami bez Frania chociaz juz bardzo nie moge sie go doczekac:) Wy tez korzystajcie i zróbcie cos milego dla siebie :):* spokojnego oczekiwania dla nas wszystkich i dobrej przespanej nocki :*

reklama
Ojeeej ale malyszkow przyszlo na swiat! Super Gratuluje dzielnym mamusiom!
Eli kciuki zeby skurcze sie rozkrecily.
Lux wspolczuje, jak sie wali to wszystko moze literki przyczep na te rzepy co nie niszcza scian
U nas dobrze, jestem dumna bo udaje sie nam cycolic, najgorsze tylko ze syn jest apsorbujacy w nocy a w dzien przesypia karmienia no zle jakos damy rade. Corcia wlasnie uszykowala kolo lozka ciasteczka dla mikolaja i czeka na prezent.

Do góry