reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

@Grama80 podziwiam za to chodzenie po galerii bo ja nie mam w ogole na nic sil..a jak juz cos zrobie to musze odpoczywac;) he he :) ostatnio wzielam ciepla kapiel i myslalam ze wylece na porodowke...ha ha :)ale jednak nie :p o olejku rycynowym i naparze z lisci malin slyszalam ale czy jest to bezpieczne...mnie czysci bez tego..;)

@mojeboje zycze szybkiego powrotu do zdrowka :* a moj Franio walczy najbardziej nad ranem i mnie budzi chociaz on caly czas jesylt ruchliwy ;) mam nadzieje ze nie da mi popalic po porodzie ;)

@lenam77 mi waga tez nie spadla tzn okaze sie jutro, ale pewnie nie..;) mam tylko nadzieje ze nie poszla w gore :);)

reklama
@elifit no nie mów, że nawet szczotkę do włosów trzeba wyparzyc! Nie no jak tak to ja też jestem niegotowa na Hanke! [emoji1][emoji1][emoji1] a szczoteczkę na palec od jakiego miesiąca się używa??? Nie od pierwszego ząbka dopiero?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Od pierwszych dni sie używa:)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem wiem dziewczynki, ze to sprawa genetyki, ale wiecie tonacy brzytwy sie chwyta :) takze trzeba radzic sobie tak jak mozna, skoro genetyka nawalila :) ja wlasnie pod drzwiami gina i standardowe opoznienie.
@Grun no wczesnie Ci kazali jechac, ogolnie lekarze sie boja i pchaja do Matki Polki, bo wiedza, ze tam maja sprzet itp. A co do czystosci na forum to chyba zasluga nas wszystkich, ale o wieeele czytelniej sie zrobilo :)

Nie wpadlam na to by wyparzac szczotke do wlosow maluszka, powaznie tak nalezy zrobic? Mam nowa z opakowania wyjeta....
Zgaga zarabista, dziec aktywny, musze isc klaki umyc, ale len wygrywa po tym sprzataniu...jeszcze na dworze ulewa na calego...
@lenam77 podoba mi sie Twoj suwaczek :D bardzo :D

@ Ola rycyny też chyba bym się bała, ale herbata z lisci malin nie ma chyba aż takich właściwości przeczyszczających jak rycyna ? Ostatnio jak czytalam o niej to polecana jest już nawet od 32-34tc i nie tyle co przyspiesza termin porodu, co usprawnia jego przebieg. Ja już mam zakupiona tylko ciągle nie mogę zebrać się do zaparzenia :)

@Lux ja też raczej szczotki wyparzac nie będę, to jest naturalne włosie i jest jakiś specjalny sposób jego czyszczenia, nie wiem czy np wrzątek mógłby jakoś na nią zle wpłynąć ?

@Tuiles ja tez :D nie pomyslalam, ze od pierwszego dnia powinno sie dziasla masowac i nie mam takowej szczoteczki ;-)

Jesli chodzi o napar z lisci malin to pije regularnie 2 razy dziennie od bodajze 3 tygodni, od paru dni dodalam wiesiolek, uprawiam 4s i jeszcze bawie sie brodawkami - jak widac dalej w dwupaku [emoji14] moim zdaniem mozna cudowac, ale jesli dziec nie gotowy to nic go nie wygoni. Rycyny sie boje. Jutro wizytuje i zobacze co lekarz powie/zasugeruje i na jakim dokladnie etapie jestesmy...

Co do rozstepow - tak jak juz dziewczyny pisaly - bio oil :) Stosuje na zmiane z olejem kokosowym i poki co jest dobrze. Mialam rozstepy przed ciaza na posladkach i rzeczywiscie bardzo ladnie je wybielil i ujednolicil koloryt.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
@Ola0303 Tak, to będzie moje pierwsze KTG. Jakoś się nie przejmuję, bo dobrze czuję ruchy malucha, więc zakładam, że u Oskara wszystko w porządku[emoji6]

Ja też stosuję 4S właściwie to 3S, bo po schodach nie chodzę[emoji14] + liście malin i wiesiołek. Nic nie działa na mojego uparciucha. No trudno, czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń [emoji6]

Kurde, miałam już nie kupować ubranek, ale jak byłam na spacerze wlazłam do lumpa i musiałam kupić kombinezon i pajaca. Niegrzeczna grudniowa mama[emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry