reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry. Nocka średnia, nie mogłam jakoś spać, kręciłam się, jeszcze syn mnie zawołał bo też coś nie mógł spać, ale wstałam z wyrka o 10 i jest ok;) posprzątałam, syn w szkole, a my siedzimy z mężem i się zastanawiamy co na obiad.

Mi też kazała już odstawić magnez, na tym etapie ciąży już nie ma potrzeby żeby go brać.

Ja też lubię 3bita, wspomniałaś i teraz będzie za mną "chodził" :D Co do apetytu to ja też mam teraz większy.
sama juz nie wiem co z tym magnezem, czy brac nadal czy nie...na obiad mam szare kluchy i kapustke, sa juz gotowe, tyle co je obsmaze :)

reklama
tzn ja mam podejscie, ze wszedl to i wyjsc musi :D hehe ale im blizej tym jakos tak dziwnie sie czuje, wiem, ze duzo sie zmieni, ze nagle nie bedzie moich potrzeb, bo bedzie maly najwazniejszy itp....ze juz sie nie wyspie, ze bede cala dla niego, ze bede dla niego najwazniejsza tak jak on dla mnie...torbe mam, spakowac sie musze tylko
Noo wyzwanie bedzie, nie powiem, ze nie. Na pewno mnostwo nerw, lez, nieprzespanych nocy, ale na pewno WARTO! I wszystkie damy rade :)

Dzień dobry :)

Była mowa o stanikach do karmienia - ja swoje zakupiłam w Esotiq, gdy była promocja -50% i jestem bardzo zadowolona :D Nie odważyłabym się chyba nigdy zamówić stanika przez internet, bo muszę go najpierw na spokojnie przymierzyć, a tak to mam jeden w gratisie właściwie i leżą idealnie.

Jeśli chodzi o przyrost wagi w ciąży... to ja wczoraj zdecydowałam się wejść na wagę i z przerażeniem odkryłam, że przybrałam już 14kg! Pocieszona tekstem o 9kg dziecia, wód i łożyska od razu inaczej patrzę na dzisiejszy dzień :)

Jutro mam gina, to już ostatnie nasze spotkanie :D ciekawa jestem jak tam szyjka, czy coś ruszyła i czy moja Pannica kochana się szykuje już do wyjścia czy też dzielnie czeka na ten początek grudnia. Spakowana jestem już od tygodni, lakier z paznokci zmyłam, trochę je skróciłam - jestem ready! A Małej się nie spieszy jeszcze, jak widać. Jedyne co mi doskwiera ostatnio to dziwne mdłości i wilczy apetyt. Nic tak jednak mi życia nie utrudnia jak wiszący brzuch ;) już nie wiem jak mam siedzieć na kanapie, żeby go sobie kolanami nie obijać, haha :D mam wrażenie, że Zośka płynie kraulem w stronę wyjścia i rozpycha mi biodra łapkami podczas tego "pływania". Dziwne to i nie bardzo przyjemne, ale daje mi nadzieję, że rzeczywiście Malutka widzi już napis "EXIT" i pędzi w jego stronę ;)

A jak samopoczucie u naszych Mamusiek? @aneta_ck trzymam kciuki za Twoją Malutką, oby wyniki się poprawiły i żebyście szybko mogły się sobą cieszyć w ciszy i spokoju.
Agucha, Jasiek jest cudny! A w tym zielonym facebook'owym outficie to już w ogóle jest Żabcią do schrupania!
Podziwiałam też zdjęcia wstawione przez Olgę i Kasię - tyle słodkości! <3

Niestety ostatnio w biegu jestem i zaglądam na msg i bb sporadycznie. Na dodatek ludzie wkoło zaczynają pytać czy już urodziłam ;) nawet mój brat ostatnio zadzwonił i pytał czy już mam Zośkę przy sobie i kazał mi obiecać, że dam mu znać w razie czego... A ja patrzę na nasze nie-grudniowe Maluszki z zazdrością i doczekać się mojego szkraba już nie mogę! :)

Esotiq to jest b. fajna firma, chociaż nie jest tania. Ja z promocji kupiłam tam dwie koszule rozpinane i szlafrok :)

Agucha już jest rozpakowana? Kurcze coś mi umknęło chyba...

Ja od dzisiaj podjęłam misję przyspieszania porodu. Na razie S+S+S czyli sex+sprzątanie+spacer. Nie pamiętam co było ostatnim S, bo było na pewno 4 x S :)

Esotiq to jest b. fajna firma, chociaż nie jest tania. Ja z promocji kupiłam tam dwie koszule rozpinane i szlafrok :)

Ja od dzisiaj podjęłam misję przyspieszania porodu. Na razie S+S+S czyli sex+sprzątanie+spacer. No wiem co było ostatnim S :)
rozpakowana :)
tez nie pamietam jak te 4 s szlo :D

Ja od dzisiaj podjęłam misję przyspieszania porodu. Na razie S+S+S czyli sex+sprzątanie+spacer. Nie pamiętam co było ostatnim S, bo było na pewno 4 x S :)
Schody, Kochana, schody ;)
A Agucha miała cc wczoraj rano.

reklama

Po spacerze to "schodami" do domu :D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry