reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
mi apka pokazuje, ze rodze za 37 dni,no chyba, ze synek postanowi sie urodzic wedlug terminu z om to wczesniej :D

mam dola, nie mam z kim pogadac, siedze sama w domu, nawet sie nie ubralam! Tomek wroci przed 16-ta i pewnie bedzie tak zmeczony, ze padnie na lozko...brakuje mi pracy, kontaktu z ludzmi, przyjaciolka pracuje w moim miescie a nawet nie wpadnie po pracy :( tyle co ja podjade w jej przerwe do pracy pogadac i piszemy...siedze na tel z bratowa, inaczej bym na leb dostala

Skąd ja to znam..samotne siedzenie w domu w nadmiarze niestety nam nie służy, ale co poradzić..trzeba znaleźć chyba sobie towarzystwo albo wyjść gdzieś do ludzi jeśli czujemy się na siłach, a jak nie to net umożliwia nam kontakt ze światem ale to nie to samo co rozmowa..
Zdecydowanie samemu trzeba szukać towarzystwa żeby was nie złapała deprecha zimowo porodowa.
Przechodziłam to niestety przy pierwszym dziecku. Dopiero jak był przed 2 rz to odzylam społecznie.

Ps. Dziś idziemy do koleżanki a w czwartek odwiedzi nas kolejna. Tak przedporodowo.
Wierzcie mi niemal każdy narzeka na samotność. .

Też dziś jadłam pączka. Strasznie w tej ciąży mnie do nich ciągnie.
♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Ostatnia edycja:
@Lola Lolitta , przypomnij mi, stwierdzoną masz cukrzycę? Jeśli dobrze kojarzę, to lekarze zgodni nie byli co do wagi Maluszka?
Najważniejsze jednak, że już wiesz co Cię będzie czekać i że podjęli jakąś decyzję wreszcie w tym szpitalu. Trzymam kciuki za Was oboje i żeby wszystko dobrze poszło :)
Nie mam cukrzycy, nadają cukry w razie czego, ale teraz po obiedzie było np. 66. Więc nisko

Zdecydowanie samemu trzeba szukać towarzystwa żeby was nie złapała deprecha zimowo porodowa.
Przechodziłam to niestety prsy pierwszym dziecku. Dopiero jak był przed 2 rz to odzylam społecznie.

Ps. Dziś idziemy do koleżanki a w czwartek odwiedzi nas kolejna. Tam przedporodowo.
Wierzcie mi niemal każdy narzeka na samotność. .

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
najgorsze jest to, ze nie mam komu sie tak naprawde wyzalic, no moze bratowa mnie rozumie, bo sama niedawno rodzila i Wy, inaczej chyba bym oszalala

Ratunku umieram na bol zeba ... Wzielam dwa apapy plucze szalwia i nie przechodzi teraz wzielam paracetamol niemiecki bo juz nie wytrzymuje !

thgfflw1k3inkyc3.png

a masz sile latac z brzem po wyprzedazach? bo ja nie :D
Z brzuchem tak, nie mam za duzego, ale z plecami i pachwinami porazka :( ale moze upoluje cos dla malej jeszcze. Kocyk, kombinezon :) w galerii moze cos sie znajdzie, w koncu bedzie mozna isc wczesniej, bo do roboty nie trzeba gnac :D
Ratunku umieram na bol zeba ... Wzielam dwa apapy plucze szalwia i nie przechodzi teraz wzielam paracetamol niemiecki bo juz nie wytrzymuje !

thgfflw1k3inkyc3.png
Oj wiem co to znaczy. A co sie dzieje, zebem? Umow sie szybko do dentysty :(

najgorsze jest to, ze nie mam komu sie tak naprawde wyzalic, no moze bratowa mnie rozumie, bo sama niedawno rodzila i Wy, inaczej chyba bym oszalala

Zal się tutaj, jesteśmy w podobnej sytuacji więc w pełni rozumiemy ;) a ja zwłaszcza, ile lat ja siedziałam sama w domu z synem, jakiś czas jeszcze na dodatek na wsi zabitej dechami, aż deprecha mnie złapała..i podjęłam decyzję o wyprowadzce, to była bardzo dobra decyzja:) a ludzi sie powoli pozna, mamuśki, które też będą w domu z dziećmi, można się umówić na jakieś spacerki z maluchami czy kawkę czy cokolwiek, ja jestem optymistką :) tyle wytrzymałam to i teraz dam radę;)

reklama
Z brzuchem tak, nie mam za duzego, ale z plecami i pachwinami porazka :( ale moze upoluje cos dla malej jeszcze. Kocyk, kombinezon :) w galerii moze cos sie znajdzie, w koncu bedzie mozna isc wczesniej, bo do roboty nie trzeba gnac :D

Oj wiem co to znaczy. A co sie dzieje, zebem? Umow sie szybko do dentysty :(
Gozdzika testuje teraz... Jak nie pomoze to sprobuje z alko ;)
Koronke sobie robilam przed ciaza i tak co jakis czas mnie boli na zmiane pogody ale dzisiaj to juz apogeum jakies ... Myslalam, ze przejdzie ale nie przechodzi mam wrazenie, ze jest jeszcze gorzej zadnego stanu zapalnego nie mam ale boli ....

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry