reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@creativo ty masz planowaną cesarkę? . Na gbs dodatni nie pomoże zastrzyk po porodzie, trzeba dostać antybiotyk jakieś 4godz przed porodem- jeżeli rodzimy sn. Jak tylko odchodzą wody dodatnie gbs pędzą do szpitala.

Ledwo żyję, od dwóch nocy brzuch się spina, mały nie ma miejsca:( Sikanie 4razy. Zaczynam 39tc! Miłego dnia mamy.

No to latamy do łazienki razem: +/- trzy - cztery razy w nocy. To powoduje, że chodzę kompletnie niewyspana. Aż się boję jak to będzie jak będe musiaął karmić w nocy. Zakładam, że siku trwa jednak krócej :)

Kciuki za wizytę!

reklama
Mojeboje - chyba nigdy sie nie dogadaja i zawsze bedziemy w tyle z ta dieta.
Dobrze ze przy Nadii mialam mloda polozna i ona uswiadomila mi ze nie ma czegos takiego jak dieta ze jezdzi na rozne szkolenia za granice i przynosi z tamtad wiedze.Takze nawet zaproponowala mi wypicie delikatnej filizanki kawy raz dziennie , ze moge smazone itd.... bo w szpitalu to wiedza taka ze lepiej ich nie sluchac.

@klarolina 10cm!! O rany, ja po obcięciu 4cm końcówek czuję się nieswojo.
@k8sad jedz kobietko na zdrowie! Za chwilę będziesz zdana na łaskę państwa ;) @Luxuorius przespałam odebranie twoich wyników?

Kochane moje, zaczęły się u nas pytania rodziny i przyjaciół- czego małemu brak do wyprawki, co kupić. Nie mam pomysłu, bo Jaś już wszystko ma. Co wy odpowiadacie? Help!
1) mi brakuje jeszcze lampki nocnej skip hop shop sowa;)
2) popros o bony do smyka;) albo wprost powiedz ze zbierasz na np. spacerowke-parasolke na lato i zbieraj bilety nbp;)
A ja mam dzisiaj zly dzien i podly humor :( im blizej piatku tym bardziej mi przykro, ze nigdzie nie mozemy sobie pojsc ... Jest mi zle :( i czuje sie niedopieszczona i w ogole nie potrzebna o ! Bede wyc do ksiezyca buuuu

thgfflw1k3inkyc3.png
Kochana juz wczoraj ci mialam powiedziec ze u nas w takiej sytuacji idzie w ruch tesciowa. Z tego co pamietam to lubi kontakt z wnuczka. Niech mala pojdzie do niej na nocowanie a wy do kina na wieczorny seans. Bez przesady przeciez kontakt z dziadkami tez jest wazny. Albo jedzcie wszyscy razem do galerii i tesciowa z mloda na zakupy - niech babcia wypatrzy co ma mikolaj przyniesc a wy do kina.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Dzień dobry mamy,
Jak samopoczucie?
Moja głowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że dziś rodzimy.
Młodszy syn przeżywa, że mnie nie będzie. Wczoraj pilnował mnie po szkole. Chodził krok w krok. Boi się.
Trzymajcie kciuki.
Idę pod prysznic i się szykować.
Będę miała chwilę to napiszę co i jak.
Pa

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za całą Waszą rodzinkę! Oby poród był szybki i bezbolesny :) Zazdroszczę, że już dziś zobaczysz swoje Maleństwa. Powodzenia! :*

Wyplakalam sie do lubego poszlam na spacer pomalowalam sie i jest lepiej
Chyba hormony mi buzuja ....

thgfflw1k3inkyc3.png
Ja też miewam ostatnio doła... albo chodzę wkurzona na wszystko i wszystkich, tak bez powodu. I później potrafię się wkurzać sama na siebie za swoje zachowanie, ale tłumaczę sobie, że nie do końca jestem sobą na tej ostatniej ciążowej prostej i powinno się nam wybaczać ;)

Wyplakalam sie do lubego poszlam na spacer pomalowalam sie i jest lepiej
Chyba hormony mi buzuja ....

thgfflw1k3inkyc3.png
Dobry kierunek! A moze jakis masaz sobie umow na jutro albo sobote? Spraw sobie przyjemnosc!

ja na szczescie mam dobre samopoczucie poki co. bardziej sie martwie o to co bedzie "po". najbardziej bym chciala miec to wyjatkowe szczescie zeby nie miec babyblusa:)

HERBATA Z LISCI MALIN to straszny syf:( czym polepszyc jej smak?

wrocilam z zakupow i tak wchodze do bloku obladowana siatami a moj cudowny sasiad z dolu o malo mnie nie staranowal! ok, wychodzacy ma pierwszenstwo, ale nie dosc, ze to ja mu otworzylam te drzwi kawalkiem palca to jeszcze on mnie prawie popchnal wychodzac..wystraszylam sie jak diabli, co za czlowiek bezczelny, widzi moj brzuch codziennie i tak sie zachowal a wrrrr

reklama
Dobry kierunek! A moze jakis masaz sobie umow na jutro albo sobote? Spraw sobie przyjemnosc!

ja na szczescie mam dobre samopoczucie poki co. bardziej sie martwie o to co bedzie "po". najbardziej bym chciala miec to wyjatkowe szczescie zeby nie miec babyblusa:)

HERBATA Z LISCI MALIN to straszny syf:( czym polepszyc jej smak?

Ja dawałam trochę soku z malin do tego naparu i da się wypić.

Ja jestem po wizycie, mam skierowanie do szpitala na kroplówki bo ból jest nieznośny. Przywieźli mnie rodzice. Leżę w domu pod kołdrą, czekam na męża i jedziemy 20 km.
Do tego szpitala w ktory m chce rodzić. Przynajmniej pozwiedzam o ile bóle ustąpią

Do góry