reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry mamy,
Jak samopoczucie?
Moja głowa nie zdaje sobie sprawy z tego, że dziś rodzimy.
Młodszy syn przeżywa, że mnie nie będzie. Wczoraj pilnował mnie po szkole. Chodził krok w krok. Boi się.
Trzymajcie kciuki.
Idę pod prysznic i się szykować.
Będę miała chwilę to napiszę co i jak.
Pa

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laski
Witam sie w 37tygodniu jupiiii
Blizej jak dalej [emoji16] a ja sie doczekac juz nie moge porodu a raczej spotkania z Emilka ;)

Dzisiaj nocka udana dziecko dalo mamie pospac hihi

Wczoraj mialysmy o laktacji na szkole rodzenia i nie ma jako takiej diety matki mowila, zeby przez pierwsze dwa tygodnie uwazac co sie je i patrzec na dziecko jak reaguje bo to z mysla tez o nas abysmy szybko doszly do siebie po porodzie bo wszystko bedzie nas bolalo. Na to na co my mamy alergie moze miec alergie rowniez dziecko ... Ale generalnie mozemy jesc wszystko w granicach zdrowego rozsadku [emoji14] tak to wytlumaczyla pieknie. No i powiedziala, ze po porodzie mamy sobie podreptac do lustra i sie ladnie pomalowac, na codzien w domu rowniez i pamietac o partnerach a nie ich odsuwac ;) oni beda tez potrzebowali naszej bliskosci a nie tylko dziecko no i mowila, ze dziecko jest jak taki radarek odczuwa wszystkie emocje wiec jak tylko my bedziemy pokloceni to i dziecko nie da nam spokoju bo bedzie czulo, ze jest cos nie tak.
Madrze prawila kobieta wczoraj ;)
Jak jest nawal pokarmu to odciagnac tylko do uczucia ulgi nie wszystko z piersi. Jak dziecko slabo przybiera na wadze przed karmieniem odciagnac troche mleka z minute lub dwie i podac piers wtedy idzie mleko bardziej tluste bo sa dwie fazy mleka 1. Dziecko tylko pije 2. Dziecko sie najada /tzw ziemniaczki z kotlecikiem/
Jak dziecko budzi sie co chwile z glodu mozna je tak tez oszukac.

Nie kupowac mm zeby nie korcilo!

Wczoraj sie z lubym pozarlam o karmienie piersia zaczal sie wymadrzac a przeciez sam mowil ze tamta piersia nie karmila tylko kupowal mm ... Wkurzyl mnie jak nie wiem co !

Odebralam wynik gbs wyszedl dodatni.... Dzownilam do gina mam sie nie martwic przy porodzie dostane zastrzyk i wsio.
Dokupilam wczoraj jeszcze wode do szpitala, pampersy do domu 1 i 2 na wszelki wypadek. W sumie mam 60szt jednego i drugiego rozmiaru wiec mysle ze styknie poki co. A i kupilam wode kokosowa dla mnie do picia do porodu podobno super dziala tylko trzeba w ukryciu pic bo moga sie przyczepic polozne [emoji14]
Musze lubego dopakowac do torby wczoraj dalam mu instrukcje gdzie co mam [emoji23] lacznie z instrukcja o pampersach podobno 10 idzie na dzien ja mam paczke 33szt do szpitala spakowana wiec jak cos to druga paczke dowiezie z domu juz go nie bede po sklepach wysylac ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Dzień dobry mamy,
Jak samopoczucie?
Młodszy syn przeżywa, że mnie nie będzie. Wczoraj pilnował mnie po szkole. Chodził krok w krok. Boi się.
Trzymajcie kciuki.
Pa

KCIUKI zaciśnięte! Oby poszło szybko i oba maluchy pięknie wyskoczyły :) Napisz koniecznie później, jak już wrócisz do świata zwykłych, nierodzących śmiertelników!

Dzień dobry

Wstałam z bólem głowy znów. Màż wziął dzieci do pkola. Położę się.

Ksad będę dzisiaj z wami myślami. Życzę plum plum i już :)[emoji64] [emoji64]

Anetka tłustego mlenia rzekę ci śle[emoji64][emoji480]

Dziś po 15 się zobaczę z Lilką [emoji175]

♡ 38 tc jeszcze trzy tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

A np Antiope musiala wykluczyć z diety bodajze gluten bo synek miał alergie więc jak nie przenika ? czyli wy doswiadczone mamy nie stosowalyscie żadnej diety tak? normalnie wszystko jadlyscie? Kurcze nie chce się ograniczać kulinarnie a z drugiej str nie chce zaszkodzić Franiowi. A rybę smazona można jeść normalnie ?

Przepraszam że tak dopytuje Ale sen z powiek spędzają mi swieta z ograniczoną dieta :) to nie dla mnie absolutnie, ja jestem lakomczuchem :)
Powiem Ci tak, że ja bym na zapas niczego nie wykluczała. Ja kilka dni po porodzie najadłam się grzybów i młodemu nic nie było. U nas alergia pojawiła się później. Odstawienie glutenu faktycznie pomogło na kolki, ale już odstawienie masy innych rzeczy nie, bo młody cały czas miał uczulenie na buzi. Ja bym jadła normalnie i dopiero kiedy zauważyłabym jakieś niepokojące objawy, to zaczęłabym kombinować z dietą. Liczę na to, że mój młodszy nie będzie alergikiem. Na wigilię zamierzam zjeść wszystko po trochu.

Hej dziewczyny witam sie porannie ;)

Ja przy karmieniu jadlam i jem wszsytko. Obserwuje tylko malutką jak z brzuszkiem.

Mala spi na płasko albo w spiworku albo zawinieta w cieply kocyk. Nawet położna kazała mi schowac poduszeczke i kołdrę. Synu spi na poduszeczce i pod kołdrą po skonczeniu 2 lat.

Dzis zaliczyłam kazdy etap karmienia chyba. Rano brak pokarmu mala wisiala na cycu. W poludnie poranione sutki mala na cycu. Wieczorem nawal pokarmu mala nie chce ssac. Dopiero teraz sobie troche ulzylam. Lekko odciagnelam i mala sie zlitowala i trochę popila. Była u nas polozna. Mala jeszcze straciła na wadze. Nie dużo ale jednak. Mam tylko nadzieję ze będzie ladnie pic i przybierze na wadze bo w sobote kontrola poloznej i jak nic sie nie zmieni to mm a ja bardzo bym tego nie chciala.

Jutro muszę wyjsc do laryngologa . oczywiście znowu mam zapalenie ucha. Mala zostanie z tesciowa. Mam nadzieje ze wytrzyma troche.beze mnie. Sprobowac musze. Ide przespac sie chwilkę bo zaraz pewnie znowu wstaniemy. Spijcie dobrze bede Was nadrabiać w wolnej chwili.

Aaaaaa i Kleo gratulacje kochana. Następna księżniczka jest na świecie:)

Trzymam kciuki, żeby jednak się ta laktacja unormowała i mm nie było konieczne.

Dzień dobry mamy,
Jak samopoczucie?
Trzymajcie kciuki.
Pa

Trzymam kciuki i czekam na wieści jak już będziesz po.

K8sad powodzenia!!! Mnie tak wszystko dzisiaj boli, że na pewno urodzisz!
A może któraś jeszcze rodzi? No tak mnie wszystko napierdzuela (bez skurczow), że bardzo prawdopodobne by któraś dziś się rozpakuje prócz k8sad. Mój bólowy zmysł mi tak podpowiada. ...

Leżę ciągle w łóżku nie daje rady już :(

Dzwoniła moja położna, hemoglobina z 10 wzrosła do 11,5 więc bardzo mnie to cieszy. Przyjdzie jeszcze dzisiaj do mnie zobaczyć jak się czuje, bo sama jestem.....
Nie dakabym rady Kacprem się zajmować :(

Oby u was było dobrze!!!!

Tygodnie lecą, już niedługo wszystkie się rozpakujemy. Listpadowki jeszcze nie skończyły.

@creativo ty masz planowaną cesarkę? . Na gbs dodatni nie pomoże zastrzyk po porodzie, trzeba dostać antybiotyk jakieś 4godz przed porodem- jeżeli rodzimy sn. Jak tylko odchodzą wody dodatnie gbs pędzą do szpitala.

Ledwo żyję, od dwóch nocy brzuch się spina, mały nie ma miejsca:( Sikanie 4razy. Zaczynam 39tc! Miłego dnia mamy.

Dzwonilam do swojego gin.
Mam koniecznie dzisiaj przyjechać z wynikami bo najprawdopodobniej mam zagięty przewód moczowy, stąd ta krew i bóle (dodatkowo nie siusiałam w nocy, dopiero rano a to niezbyt dobry znak)

I wtedy zobaczymy co z tym robić.
Trzymajcie chociaż ociupinke kciuki by wszystko było ok.......... :(
Prosze

reklama
@creativo ty masz planowaną cesarkę? . Na gbs dodatni nie pomoże zastrzyk po porodzie, trzeba dostać antybiotyk jakieś 4godz przed porodem- jeżeli rodzimy sn. Jak tylko odchodzą wody dodatnie gbs pędzą do szpitala.

Ledwo żyję, od dwóch nocy brzuch się spina, mały nie ma miejsca:( Sikanie 4razy. Zaczynam 39tc! Miłego dnia mamy.
Nie nie ja rodze sn podobno haha
Tez slyszalam ze mam pedzic do szpitala od odejscia wod .... I tak tez pewnie zrobie

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry