Hej laski
Witam sie w 37tygodniu jupiiii
Blizej jak dalej [emoji16] a ja sie doczekac juz nie moge porodu a raczej spotkania z Emilka
Dzisiaj nocka udana dziecko dalo mamie pospac hihi
Wczoraj mialysmy o laktacji na szkole rodzenia i nie ma jako takiej diety matki mowila, zeby przez pierwsze dwa tygodnie uwazac co sie je i patrzec na dziecko jak reaguje bo to z mysla tez o nas abysmy szybko doszly do siebie po porodzie bo wszystko bedzie nas bolalo. Na to na co my mamy alergie moze miec alergie rowniez dziecko ... Ale generalnie mozemy jesc wszystko w granicach zdrowego rozsadku [emoji14] tak to wytlumaczyla pieknie. No i powiedziala, ze po porodzie mamy sobie podreptac do lustra i sie ladnie pomalowac, na codzien w domu rowniez i pamietac o partnerach a nie ich odsuwac
oni beda tez potrzebowali naszej bliskosci a nie tylko dziecko no i mowila, ze dziecko jest jak taki radarek odczuwa wszystkie emocje wiec jak tylko my bedziemy pokloceni to i dziecko nie da nam spokoju bo bedzie czulo, ze jest cos nie tak.
Madrze prawila kobieta wczoraj
Jak jest nawal pokarmu to odciagnac tylko do uczucia ulgi nie wszystko z piersi. Jak dziecko slabo przybiera na wadze przed karmieniem odciagnac troche mleka z minute lub dwie i podac piers wtedy idzie mleko bardziej tluste bo sa dwie fazy mleka 1. Dziecko tylko pije 2. Dziecko sie najada /tzw ziemniaczki z kotlecikiem/
Jak dziecko budzi sie co chwile z glodu mozna je tak tez oszukac.
Nie kupowac mm zeby nie korcilo!
Wczoraj sie z lubym pozarlam o karmienie piersia zaczal sie wymadrzac a przeciez sam mowil ze tamta piersia nie karmila tylko kupowal mm ... Wkurzyl mnie jak nie wiem co !
Odebralam wynik gbs wyszedl dodatni.... Dzownilam do gina mam sie nie martwic przy porodzie dostane zastrzyk i wsio.
Dokupilam wczoraj jeszcze wode do szpitala, pampersy do domu 1 i 2 na wszelki wypadek. W sumie mam 60szt jednego i drugiego rozmiaru wiec mysle ze styknie poki co. A i kupilam wode kokosowa dla mnie do picia do porodu podobno super dziala tylko trzeba w ukryciu pic bo moga sie przyczepic polozne [emoji14]
Musze lubego dopakowac do torby wczoraj dalam mu instrukcje gdzie co mam [emoji23] lacznie z instrukcja o pampersach podobno 10 idzie na dzien ja mam paczke 33szt do szpitala spakowana wiec jak cos to druga paczke dowiezie z domu juz go nie bede po sklepach wysylac