reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

1476462428-pdsloh.jpeg

Tata walczy od kilku godzin,
A my z Lulusiem leżymy i odpoczywamy:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Perła a nie wiesz, czy do różnych fotelików maxi cosi 0-9 są różne bazy?

Czarownica super :) czyli odwrócona zupełnie od świata? :D ciekawe, kiedy się obróci :)
Wg mnie to ona się do mnie tuli :) :) :)

A co do stanika do karmienia to kurcze, moje cycki nie rosną, skad mam wiedziec jaki rozmiar kupic.....

Ja myślę, że wystarcza mi takie staniki-koszulki, te takie z mikrofibry.. to chyba dobra opcja jak nie wie się jaki rozmiar kupić. A no i duży wybór staników do karmienia jest na bonprix.pl. jeśli będę chciała jednak kupić to chyba właśnie tam bo np 3 pary 60 czy jakoś 80zl :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do stanika do karmienia to kurcze, moje cycki nie rosną, skad mam wiedziec jaki rozmiar kupic.....
Mi też nie urosły, ciągle ubieram te co przed ciążą A tu są na obwód od 95 w górę. nawet nie wiem gdzie kupić, tym bardziej, że tu jest jakaś inna numeracja.

Ja klinu nie kupię, przy dwójce nie miałam potrzeby używać, a jeśli trzeba będzie to mam kilka pustych segregatorów.

O moim synku wszyscy mówią, że jest kopią mojego D, ale to akurat prawda; ma identyczną budowę czaszki, ten sam układ oczu (tylko kolor mój), jego usta. Mam nadzieję, że młodszy będzie bardziej do mnie podobny.

A ja kupiłam takie coś: Link do: BabyMatex, Kąpielowe okrycie niemowlęce maxiPlus Birds, Grafitowe, 100x100 cm Zobaczymy, czy ten patent się sprawdzi.

Ja jak siądę na ziemi do zakładania butów, to jeszcze daję radę normalnie. Tylko potem wstać ciężko.

Ja w ogóle na co dzień nie maluję, więc w ciąży również. Jak szliśmy na imprezę jakoś w 12 tc, to sobie chciałam pomalować paznokcie, to D wyraził wątpliwość, czy to dla mnie takie zdrowe malować paznokcie. Ale mu mówię, że jakoś kobiety malują paznokcie w ciąży na co dzień i jest ok, więc tym bardziej raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

Żel do higieny intymnej z kory dębu i Tantum Rosa

Rożek

A próbowałaś całkowicie zrezygnować ze słodkiego. Ja też już wymiękałam i to mi pomogło.

Dzięki Ci kobieto, że dajesz mi poczucie spokoju, że nie tylko ja taka nieogarnięta. :happy:

A u mnie załamka. Kręgosłup znowu mi siada. Rwa kulszowa zaatakowała. Byłam dziś na zakupach i jak paralityk szłam. Potem wróciłam do domu i wyszłam po synka do przedszkola. Zrobiłam kilka kroków i jak mi coś tam nie łupnie. I nie ma szans, nie dam rady iść dalej. I co ja zrobię, do przedszkola nie jest daleko, ale nawet jeśli tam dojdę, to nie dam rady wrócić z synkiem, bo jak mnie pociągnie za rękę, czy coś, to z bólu chyba zejdę. No i zadzwoniłam do teściowej i na szczęście ona akurat wracała do domu (mieszka blisko nas) i zgodziła się pójść po młodego, a ja kroczek po kroczku jakoś doszłam do domu.
Potem jak mi już odprowadziła młodego i wróciła do siebie, to po jakimś czasie dzwoni do mnie i się mnie pyta co ja tak sapię, a ja, że musiałam przejść z kuchni do pokoju, żeby odebrać i się zmęczyłam... Jak ja wytrzymam jeszcze kilka tygodni? Na przyszły tydzień mam umówione na razie na rozmowę 3 nianie. Zobaczymy, czy kogoś mi się uda znaleźć. Bo co będzie jak akurat ani D, ani moja mama, ani teściowa nie będą mi mogli pomóc, a będzie taka sytuacja jak dziś?
cos Ty, na mnie nie dziala nie jedzenie tam czegos :(

reklama
Właśnie gaviscon mam i też zauważyłam, że dwie łyżeczki trochę lepiej sobie radzą. To nawet nie próbujęzmieniać syropu,...

Mnie też :D myślałam o używanej, tylko po pierwsze, czy ktokolwiek sprzedaje używaną baze solo, bez swojego fotelika...? :/ a poza tym nie wiem, czy ta baza to jeden model do wszystkich maxi cosi czy nie...

O, to na którego masz termin? :)
baza do mojego cybexa jest tak droga, ze wez przestan :oo2: wlasnie napilam sie gavisconu, uuuu super sie czuje teraz, ide cos zjesc

Do góry