reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
To Ci nawet zazdroszczę :-)
E tam, ja się już nie mogę doczekać porządnego brzucha ciążowego. Twój to przynajmniej nie ma wątpliwości, że ciążowy, a przy moim ktoś sobie może pomyśleć, że to tłuszcz (pomimo, że ja choć nie najmniejsza, to brzucha nigdy nie miałam).

Agnesis ostatnio czekając u lekarza na wizytę wyczytałam w jakimś maminym czasopiśmie, że większa lewa pierś w ciąży sugeruje dziewczynkę , a prawa chłopca :) Ciekawa teoria prawda ? Ciekawe czy u Ciebie się sprawdzi :)

Póki co u mnie mdłości ustąpiły przynajmniej trochę , ale pilnuje co jem i ile , bo w pierwszej ciąży przybrałam 25 (nie wiem kiedy) i niby zrzuciłam wszystko zostało mi tylko 2 kg, ale mimo wszystko...

Ja mam całe życie większą lewą i chłopca, plus mam nadzieję na kolejnego. ;)

Mi cycki zmalały...
Wczoraj zamówiłam rozmiar mniejszy stanik. Buu.. Ale w moich obecnych wiatr hula, że aż przykro.
Na szczęście laktacja nie zanika póki co, a o to się bałam tydzień temu.

Zastanawiam się, czy mogę przejść na zwolnienie już na początku ciąży.
W poprzedniej pracowałam do samego końca. Przestałam tydzień przed terminem (jestem groomerem, strzygę psy, koty, króliki..).
Tym razem całe dnie siedzę z synkiem, a pracuję wieczorami tylko. Niby mało, ale i tam jestem wykończona.
Jednak głupio mi prosić o zwolnienie..
Niby moja działalność, nikomu nie muszę się tłumaczyć, a jednak czuję się jakoś tak nie w porządku.

cześć dziewczyny, rany raptem kilka dni człowieka nie ma i już nie daje rady przeczytać :-) ja od piątku byłam wyłączona z życia, bo dopadł mnie jakiś wirus i ledwo ciepła leżałam w domu...do tego mojego chłopaki też chore, więc było bardzo wesoło...dziś boli mnie mocno podbrzusze i nie wiem jak wysiedzę 8 godzin w robocie...miłego dnia! p.s. niestety zaczęła mnie męczyć koszmarna zgaga :/ orientujecie się, czy można brać jakieś rennie na zgagę, bo ja już nie pamiętam

Agnesis ostatnio czekając u lekarza na wizytę wyczytałam w jakimś maminym czasopiśmie, że większa lewa pierś w ciąży sugeruje dziewczynkę , a prawa chłopca :) Ciekawa teoria prawda ? Ciekawe czy u Ciebie się sprawdzi :)

Póki co u mnie mdłości ustąpiły przynajmniej trochę , ale pilnuje co jem i ile , bo w pierwszej ciąży przybrałam 25 (nie wiem kiedy) i niby zrzuciłam wszystko zostało mi tylko 2 kg, ale mimo wszystko...

Mam większą lewą i mam chlopca;)

Wstalam wczesniej bo mąż musi malego na kontrole po zabiegu zabrac.

Ja znowu mam plamienia. No zwariuje przeciez. Pomarudze Wam trochę dziewczynki. Jak to jest. Caly dzien spokój a teraz znowu. Nie wiem co z tym zrobic. Dziś jestem z synem sama w domu bo maz idzie do pracy na 13 i wraca o 23. Kurde chyba jutro odwiedzę lekarza znowu. Oszalec z tym idzie. Chcialabym troszke spokoju i zebym mogla jak czlowiej docZekać do terminu wizyty :(

E tam, ja się już nie mogę doczekać porządnego brzucha ciążowego. Twój to przynajmniej nie ma wątpliwości, że ciążowy, a przy moim ktoś sobie może pomyśleć, że to tłuszcz (pomimo, że ja choć nie najmniejsza, to brzucha nigdy nie miałam).
Mam tak samo :D Też się łudzę, że mój brzuszek się jeszcze nie rzuca w oczy, ubieram coraz to luźniejsze ubrania, ale wiem, że i tak już w pracy zaczynają coś podejrzewać... czas chyba do dyrekcji się udać i przekazać, że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to od września nie wracam :D

Ja znowu mam plamienia. No zwariuje przeciez. Pomarudze Wam trochę dziewczynki. Jak to jest. Caly dzien spokój a teraz znowu. Nie wiem co z tym zrobic. Dziś jestem z synem sama w domu bo maz idzie do pracy na 13 i wraca o 23. Kurde chyba jutro odwiedzę lekarza znowu. Oszalec z tym idzie. Chcialabym troszke spokoju i zebym mogla jak czlowiej docZekać do terminu wizyty :(

aneta, ja w poprzedniej ciąży miałam plamienia do ostatniego dnia ciąży :oo2: miałam na samym początku mega krwiaka ale na szczęście po lekach wchłonął się...myślałam, że oszaleję...

Ja tez nie mam swojego brzucha naturalnie plaskiego ale nigdy nie mialam nawet jak wazylam 53kg przy wzroscie 160cm to zawsze mialam brzuszek taka budowa ... przed ciaza troche przybralam a teraz moja mama mowi, ze chudne no ale sie nie dziwie od pewnego czasu nic nie moge jesc ... nic mi przez gardlo nie przechodzi wczoraj zrobilam sobie zupe ryzowa i jakos wcisnelam a na kolacje mialam kasze manne na mleku bo nic innego mi nie wchodzi masakra jakas ... robie sobie sama soki zeby troche witamin dostarczyc organizmowi no i wlosy zaczely mi wypadac to az Luby zauwazyl ... wczoraj zrobilam mu karkowke ale patrzac na to mieso juz mi sie niedobrze robilo a moj facet potrzebuje mieska zjesc ... z tego wszystkiego az mi sie gotowac nie chce bo nie mam ochoty kompletnie na nic a mialam miec zachcianki haha

reklama
Anio0 ja miałam kiedyś koleżankę 155 cm, 45 kg, a do tego biust w rozmiarze nie wiem jakim, ale naprawdę duży ten biust miała. Ona wtedy nosiła się z zamiarem poddania operacji zmniejszenia biustu, bo mówi, że jej kręgosłup nie wyrabia. Wcale się nie dziwię, choć jej chłopak nie chciał o tym słyszeć. Nie wiem jak to się u niej skończyło, bo nam się kontakt urwał.
Agucha no to nie tracę nadziei :happy2:

Jezu, mdłości mi wróciły. Bleee
super, ze wrocily! ja sie rano obudzilam i nic, wstalam, pochodzilam i zaczely mnie brac i niedobrze mi, w dzien pewnie hardkor bedzie...a piersi bola jak szalone

Do góry