reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry Matki Polki
Mezus mnie obudził, ale za chwilę wracam do łóżka, bo jak młody zobaczy że mnie nie ma w pokoju to szal macicy będzie.
Już jestem spakowana, jade dziś do hacjendy rodziców, bo oni jutro lecą na ślub mojej siostry do UK.
Odpocznę sobie, teren ogromny do biegania 0,5 h więc młody poszalejemy.
Pytalyscie co z ZUS. A no sama składam wniosek ZAS 53 co miesiąc. Na szczęście nie muszę czekać na durną szefowa. Taki plus. Teraz w poniedziałek dostałam kolejne l4, dzisiaj jade do ZUS złożyć papierek o pieniądze i.... Tak co miesiąc, ale ważne że kasa będzie!!!!
Szefowa jak nie chciała tak nie chce składać formularza Z-3, a ja przez nią więcej nerwów psuc nie będę.
Wszyscy doradzają mi zmianę pracy, nawet moja położna i lekarz. I tak zrobię. Po macierzyńskim.

Brzuch mam wiecznie twardy, taki wzdety od początku ciąży. Magnezu niestety nie mam. Na razie się położyłam na trochę. Jeśli nie.przejdzie to pojadę :/

Nospa pomaga. Ja miałam ostatnio mega skurcze. Nalykalam się i przeszło.
Daj znać czy pojechałas na IP.
Jak się czujesz? Mam nadzieję że już lepiej.
Buziaki

Lux tylko później nie miej do nikogo pretensji
Moje dziecko grzeczne jest po mamusi i niech tak zostanie dzisiaj rano zaczęła kopać jak lubego usłyszała coś czuję, że to córeczka tatusia będzie ...
nie mam zamiaru, chyba az tak mi hormony nie szaleja, wczoraj mlody olal tatusia heheh, za to mnie ostro skopal przed snem

Dzień dobry Matki Polki
Mezus mnie obudził, ale za chwilę wracam do łóżka, bo jak młody zobaczy że mnie nie ma w pokoju to szal macicy będzie.
Już jestem spakowana, jade dziś do hacjendy rodziców, bo oni jutro lecą na ślub mojej siostry do UK.
Odpocznę sobie, teren ogromny do biegania 0,5 h więc młody poszalejemy.
Pytalyscie co z ZUS. A no sama składam wniosek ZAS 53 co miesiąc. Na szczęście nie muszę czekać na durną szefowa. Taki plus. Teraz w poniedziałek dostałam kolejne l4, dzisiaj jade do ZUS złożyć papierek o pieniądze i.... Tak co miesiąc, ale ważne że kasa będzie!!!!
Szefowa jak nie chciała tak nie chce składać formularza Z-3, a ja przez nią więcej nerwów psuc nie będę.
Wszyscy doradzają mi zmianę pracy, nawet moja położna i lekarz. I tak zrobię. Po macierzyńskim.

Nospa pomaga. Ja miałam ostatnio mega skurcze. Nalykalam się i przeszło.
Daj znać czy pojechałas na IP.
Jak się czujesz? Mam nadzieję że już lepiej.
Buziaki
a szefowa nie odzywa sie, milczy nadal?

Lola ty to się nadenerwujesz w ciąży ... Co za wredne babsko z tej szefowej ! Ja na szczęście nie mam tego problemu ...
Witamy się z rana malutka też już wstała niestety została ostatnia kapsułka do ekspresu i muszę inke pić a dla mnie kawa rano to świętość

Dzień dobry
Dziś się czuję dobrze mam siły do działania

cb7wugpju04jz4q8.png

Dzień dobry Wam :)

Wczoraj wieczorem łyknęłam nospę i przedzwoniłam do szpitala, ale jak usłyszałam, że jeśli się zdecyduję na przyjazd, to mam się spakować na 2-3 dni, bo musieliby mnie na obserwacji zatrzymać, to jakoś mi przeszło szybko po tej nospie ;) Jeśli jednak dzisiaj coś będzie nie tak, to pojadę od razu, zwłaszcza, że moje dziecię tak jak do tej pory uwielbiało kopać zawsze i wszędzie i dumnie pokazywało swoje kończyny przez moją skórę całemu światu, tak teraz tylko tyłkiem mi się wypina i robi "aliena" w brzuchu (jeżdżąca gulaja wzdłuż i wszerz). Może ma po prostu coraz mniej miejsca, a może się uspokoiła trochę - nie wiem.

Szczerze bylam zadowolona. Dopieral mi marchewke z ubranek jak rozszerzalam mu dietę. Teraz tez widze ze ladnie sie popraly te rzeczy.

Ja dostalam w Pl rzeczy od bratowej po Tymonku z grudnia 2015 .I kurcze czesc byla niedoprana. Moj Persil gel sensitive ogarnol rzeczy co bratowej sie nie pospieraly [emoji41][emoji41][emoji41][emoji41][emoji41]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Wam :)

Wczoraj wieczorem łyknęłam nospę i przedzwoniłam do szpitala, ale jak usłyszałam, że jeśli się zdecyduję na przyjazd, to mam się spakować na 2-3 dni, bo musieliby mnie na obserwacji zatrzymać, to jakoś mi przeszło szybko po tej nospie ;) Jeśli jednak dzisiaj coś będzie nie tak, to pojadę od razu, zwłaszcza, że moje dziecię tak jak do tej pory uwielbiało kopać zawsze i wszędzie i dumnie pokazywało swoje kończyny przez moją skórę całemu światu, tak teraz tylko tyłkiem mi się wypina i robi "aliena" w brzuchu (jeżdżąca gulaja wzdłuż i wszerz). Może ma po prostu coraz mniej miejsca, a może się uspokoiła trochę - nie wiem.
Dobrze ze sie uspokoilo.
Mi gin tłumaczyl ze na tym okresie ciazy bole okresowe nie powinny sie zdarzac. Napinanie macicy bole wiazadel czy bole spojenia lonowego tak ale bole typowo okresowe raczej nie powinno ich byc .

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze ze sie uspokoilo.
Mi gin tłumaczyl ze na tym okresie ciazy bole okresowe nie powinny sie zdarzac. Napisane macicy bole wiazadel czy bole spojenia lonowego tak ale bole typowo okresowe raczej nie powinno ich byc .

Bólem bym tego nie nazwała, ale jednak to było takie typowo przedokresowe uczucie - napięcie/ucisk w podbrzuszu... trudno mi jest zawsze opisać takie rzeczy. Nie skręcałam się bólu, ale czułam zdecydowany dyskomfort. Ech, mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
A brzuch mam wielki, twardy i wzdęty od samego początku. Kilka razy ginekolog mi zwrócił na to uwagę, ale tylko zapytał czy zawsze tak mam i tyle.

Do góry