reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie dzisiaj od rana:)
na razie jestem w domku bo na 11. mam wizytę u mojej położnej, a wcześniej muszę jechać odebrać wyniki badania na glukozę na czczo.
Wczoraj się nie pochwaliłam, że już mam urlop podpisany i 19 sierpnia przylatuję do Poznani:)

Tunia - ja piję mała kawkę prawie codziennie - inaczej w pracy byłoby mega ciężko.

Carol-ka - to jedyne pismo jakie czytałam, jak jeszcze w Polsce mieszkaliśmy

mamolka - Wikunię kiedyś komar użarł na policzku pod okiem, to miała chyba w tydzień podpuchnięte:( a na nic alergii nie ma. Teraz to są mutanty, a nie komary!

reklama
Jaa bym chciala zajsc w ciaze i odrazu rodzic :-p Ciagla niepewnosc czy jest oki., oczekiwanie na wizyty, zasypianie w I trymestrze itd. - omg. ile mozna :-) Ja chce juz dzidzie na reku hehe :-) Mam nadzieje ze bardziej mi sie spodoba jak w koncu poczuje ruchy :-) No ale kolejny tydzien rozpoczety :-D

ufff widzę że nie tylko ja mam problemy z snem ;)))

mnie obudziła dzisiaj mucha :[ o 4:40 ale udało mi się dospać do 5:50 masakra !!!

wcześniej też tak miałam budziłam się w nocy no i jadłam bo nie miałam co robić ;)))

ale się rozpisałyście :-D pół dnia to będę czytać :-D też nie chcę za dużo przed kompem siedzieć jeszcze bo mam po tych migrenach oczy strasznie zmęczone i oczywiście jeszcze się boję, żebym znów nie wróciło,

też się budzę między 3 a 5 rano, choć zdarza mi się przespać całą noc, dziś np miałam cudowne fantastyczne sny, że byłam dziewczyną supermana :-D mój po pobudce to mojemu C. a on- no jesteś dziewczyną supermana :-D

i też chciałabym już mieć dzidziusia, bo przez tą pracę, której prawie nie mam już to jestem jak królewna w wieży, C. wychodzi do pracy, a ja się obijam w domu, jakieś zakupy,obiad, sprzątanie, wiadomo, ale wczoraj to mi normalnie grę na PS kupił żebym się nie nudziła:-D

jeszcze przed chwilą pani gin moja do mnie dzwoniła, że w cytologii grzybki wyszły i muszę po receptę jechać,
no fajnie, najpierw w moczu coś nie tak, a teraz grzybki, i nie wiem skąd, na basen nie chodzę, nie korzystam z toalet jakiś publicznych, w każdym razie jeśli muszę to "na małysza" więc nie wiem skąd te infekcje.... taka uroda ciąży?

ehem, taka uroda ciazy ze moze sie cos czesto przyplatac, zarowno infekcje tu i tam :)
ja mam plyn do higieny zakupiony we wloszech, a dlatego tam bo w Pl ani tym bardziej tu, nie moglam znalezc odpowiednika ani namiastki tego cudownego orzezwiacza:-D a mianowicie jest mietowy :) i to tak slicznie mietowy i sprawia ze czuje sie tam takie cudne orzezwienie i czystosc:szok::-D jak narazie sprawdza sie super i nic sie nie przyplatalo tam akurat:tak:

dzien dobry :) u mnie 16 stopni:szok: niewiem co ja w takiej duchocie mam robic bo slonka nie ma heeh ale na serio jak dla nas tu to jest naprawde cieplo w tym roku:) moge sie zalozyc ze wszyscy beda poginac porozbierani po miescie:tak:

ehem, taka uroda ciazy ze moze sie cos czesto przyplatac, zarowno infekcje tu i tam :)
ja mam plyn do higieny zakupiony we wloszech, a dlatego tam bo w Pl ani tym bardziej tu, nie moglam znalezc odpowiednika ani namiastki tego cudownego orzezwiacza:-D a mianowicie jest mietowy :) i to tak slicznie mietowy i sprawia ze czuje sie tam takie cudne orzezwienie i czystosc

ja używam cleanic intimate, ten co zawsze, nigdy nie miałam tego typu kłopotów, raz go chciałam zmienić i po innym dostałam uczulenia więc wolę nie eksperymentować teraz,

Dzien dobry wam wszystkim, u nas z rana juz 25 stopni a gdzie do wieczora:confused:.Tunia co do grzybkow to ja tez mam bo bralam przez tydzien antybiotyki i niestety flora bakteryjna byla do niczego i tak od jednego leku do druguiego:-(.A jak jestem w Polsce to zawsze kupuje sobie duzy plyn z ziaji na grzyby i plesnie:-D.Milego wam dzinka zycze.

Ostatnia edycja:
Witam z rańca!
Ja trzeci dzień z rzędu gniję w wyrku do 9!:-D Chyba to nocne orzeźwiające powietrze tak na mnie działa! :tak:
Ja kiedyś dostałam w aptece piankę do intymnej z zielonej herbaty. Rewelacja dla mnie!!!:tak: Szukałam potem, żeby ją ponownie kupić ale już nie znalazłam.:-( Teraz to już nawet nazwy firmy nie pamiętam.

reklama
Do góry