reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

u mnie w szpitalu dziś było mega zamieszanie:

1. temperatura za wysoka i pacjenci mieli problemy z sercem i oddychaniem - super się pracuje, jak nikt nie przychodzi na kine! klima nie wyrabiała i trzeba było co niektórych przenosić do innych sal, gdzie było chłodniej. My musieliśmy (tzn. niby byliśmy proszeni) podpisać oświadczenie że w warunkach wysokiej temperatury możemy wziąć dodatkowe dyżury w celu zapewnienia pacjentom należytej opieki i bezpieczeństwa. Najstarsi mają równo 100lat, biedni są w takie upały:(

2. chcą zlikwidować oddział opieki paliatywnej, żeby cały szpital był geriatryczno-rehabilitacyjny. Koleżanka pielęgniarka (Polka) z tego oddziału dziś pracowała ze mną, jutro też, a potem nie wie co z nią. Czy ją przeniosą z całym oddziałem do innego szpitala, czy zostanie w naszym szpitalu na jakimś oddziale. Nawet mer był dzisiaj u nas na rozmowach.

nie wiem co z tego wyniknie...

krolcia - dlatego ja uważam, że lekarz prowadzący powinien być jeden i to najlepiej taki, który już znał mamusie przed ciążą. Co im z tego, że teraz sądzą a kilku lekarzy> więcej wydali i nic im to nie pomogło.
salomii - masz 12 stopni? tak zimno??
Pati.b - od krwawienia dziąseł w ciąży nie robi się próchnica. W ciąży często stan zębów się pogarsza, ale krwawienie dziąseł nie ma związku z próchnicą.
Rutinoscorbin można brać tylko zwykły, bez rutyny dodatkowej.
mamolka - dobrze, że to trzydniówka

Ostatnia edycja:
reklama
Oni teraz walczą o kasę i rentę dla małego. Żeby nie musieli się martwić, że im zabraknie na operacje w Niemczech i na rehabilitacje, bo są bardzo duże szanse na bardzo dużą sprawność chłopca. Teraz w lipcu jadą na pierwszą operację.

Cześć!!
Ale piszecie i piszecie:-):-):-):-)
dzień mnie nie było a tu tyle tematów :-)

co do bakterii to już pisałam bo też miałam podejrzenia że mogą być,
ale na szczęście czysto. :)

agaj44 gratulacje!!!!!

maga83 witamy :-);-):-)

tunia trzymaj się i nie daj migrenie
też niestety ja miewam na szczęście od kiedy mam Fasolkę :) to bardzo rzadko :)

missiiss1301 super że już lepiej u Ciebie :)) nie daj się szpitalnej atmosferze
buziaki dla Zuzi

a do dentysty to mam wizytę na wtorek, ale tylko kontrola :))
a poza tym muszę mieć pieczątkę w książeczce ciążowej, że zaliczyłam :) dentystę

U mnie po letniej burzy jest super powietrze i piękne słonko :-) :-)
mężuś już pojechał do domu (pracujemy razem) szykować grila :-):-)

trzymajcie się cieplutko Dziewczynki :))
miłego wieczorka

karolcia nie wiem co powiedzieć na to, bo samą mnie to przeraża, ja już teraz zmieniłam lekarza w 12 tc i nie wyobrażam sobie że znowu muszę zmienać lekarza. ale tak jak ktoś już powiedział, lekarz lekarzem ale czujnym trza być po swojemu. Cholera widać wszędzie potrafia popełniać błędy ale żeby aż DO TEGO STOPNIA?! to jest DRAMAT:szok:

nie pisać mi tu o złych rzeczach :-:)-(
akurat dziś :((( właśnie się dowiedziała że kolega stracił dzidzię w 7 miesiącu :((((

i teraz mam kiepski nastój :(((
napiszcie coś wesołego !!!!

Gosiu.B bardzo dziękuję za pamięć.
Niestety holter nie wyszedł dobrze... lekarz kazał mi ciągle odpoczywać, nie stresować się ani nie męczyć. A juz niedługo zapisze mi izoptin. Jak się wali to wszystko... :-(

Dlatego proszę jutro bardzo mocno trzymać kciuki o 15.30 bo mam wizyte u lekarza a mój synek dla mnie jest teraz wszystkim co mam...

reklama
Wiolcia jeżeli masz dobrego lekarza to na pewno zrobi wszystko, żeby z tobą i dzidzią było wszystko ok.
ja u endokrynologa też nie zaliczyłam najlepszych wyników więc się nie przejmuj - sama nie jesteś :-)
do tego alergia też mnie męczy podobnie jak inne dziewczyny tutaj z tego co zauważyłam. brzuch też trochę boli. pospałam sobie troszkę i teraz muszę do teściów skoczyć chociaż strasznie mi się dzisiaj nie chce. ale w nocy przylatuje mężulek więc do niedzieli przypadkiem mogę się rzadko odzywać.
missiiss koniecznie daj znać co z Zuzką bo jestem strasznie ciekawa i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
gosiutek przykre z tą utratą dziecka :-( tylko przypadkiem nie zaczynaj się dolinować i bardzo stresować bo to niewskazane w naszej sytuacji.
salomii nie zazdroszczę tej temperatury 12 stopni. chociaż u nas to znowu za gorąco.
antylopka tylko się tam nie ugotuj w tej pracy. strasznie współczuje starszym ludziom w taką pogodę. bo mnie już to teraz bardzo męczy upał a w ich wieku to sobie tego nie wyobrażam.

uff ciężko tu nadrobić nieobecność przez kilka godzin hehe

mam jeszcze pytanko - czy wie któraś ile powinien wzrosnąć poziom prolaktyny w ciąży? czy są jakieś normy? jaki poziom uznaje się za zbyt wysoki?

Do góry