reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

margaryt Mi położna podpowiedziała, że do badania moczu,
właśnie pod kątem bakterii, że
próbka powinna być z środkowego strumienia moczu,
nie początkowego.

reklama
Hej :-)

Ja dzis umieram z goraca... straszna pogoda!
Widzialam ze byla dyskusja o zebach. Ja powiem tak. Cale zycie mi sie psuja, cokolwiek robie i jak czesto chodze do dentysty. Nie boje sie dentystow, choc niektorzy bardzo zle mi zeby leczyli i poniekad stad moje problemy teraz. Od czasu jak jestem w ciazy, mam do wyrwania osemke (i pewnie niejeden zab do naprawienia). I nie moge wyrwac. Jak lekarz dowiedzial sie, ze moge byc w ciazy, powiedzial zeby jak najwiecej odczekac. Zwlaszcza w I trymestrze nie powinno sie za duzo grzebac w zabkach i zakaz takiego wyrywania. A w ogole najlepiej sie jak najmniej stresowac. Ja najchetniej poczekam do konca ciazy. Po co sie stresowac, ze znieczulenie cos zaszkodzilo? A sam stres przy wyrywaniu tez kiepski... troche mi to podpada pod paranoje.

a ja wpadlam jeszcze na momencik by wam powiedziec ze jesli ktoras ma ochote na rozluznienie a ma HBO to o 14.45 bedzie leciala urocza komedia :DDD
zmykam ogarniac jakas salatke i chatke oraz wymyslic cosik na obiados, potem wpadne zobaczyc czy z Zuzia wszystko ok,
u mnie ciagle 12 stopni i pochmurnie, boje sie ze jak wysiade w szczecinie 13 to umre z goraca,

missiiss daj koniecznie znać co z maleńką Zuzią!!!
strasznie się już denerwuję...a tak na marginesie to ile trwa cesarka?

u nas też upał, a jutro ma być jeszcze cieplej:szok: a to dopiero początek!
od jakiegoś czasu moim największym przyjacielem jest wiatraczek:dry: cudnie ochładza...

dzisiaj kruszynka daje o sobie bardzo mocno znać. Z dnia na dzień czuć ją coraz bardziej i częściej:-) to jest prawdziwa magia

Mnie kumpela nieco zasmuciła. Mam umówioną wizytę u tego nowego gina, a tu okazało się, że kumpela, która urodziła dziecko bez większości rączek właśnie do niego chodziła i on nie wykrył takiego znacznego ubytku rąk na usg:szok:! Rodzice chłopca będą go teraz skarżyć( i jeszcze kilku innych lekarzy). Troszkę muszę powiedzieć zagasiło mi mój entuzjazm do nowego lekarza.:-(

krolcia to dziwne i zarazem smutne że lekarz tego nie wykrył. Podczas usg mierzy się przecież rączki i nóżki i zapisuje czy odpowiadają tygodniowi ciaży. Można nawet policzyć paluszki. Też zastanawiałbym się czy chodzić do takiego lekarza.

Witam sie w kiepskim nastroju :dry:

mnie peka glowa od wczoraj. to samo mialam w pierszej ciazy i to na tym samym etapie. do tego kregoslup mnie boli bardziej niz zwykle i alergia daje sie we znaki (oczy swedza, kicham, smarkam ...). dzis bede u lginka, to zapytam sie, czy wogole jakies krople do nosa moge chociaz brac.

marze juz o L4, ale jeszcze musze troche wytrzymac. mam do pozamykania kilka projektow, do tego sezon urlopowy, wiec ciagle kogos nie ma. jeszcze 3 tygodnie, potem mam 2 tygodnie urlopu i od 23 sierpnia mam nadzieje uda mi sie juz isc na zwolnienie ...

sarka, cristalrose - zycze udanego wypoczyku!

mississ - ciesze ise, ze u Ciebie OK. daj znac co z mala Zuza

krolcia jestem w szoku!!!

do niego chodzi pół mojej babskiej firmy i wszystkie jednogłośnie go polecają. Ja jestem nim też zauroczona.
a w tym rankingu lekarzy , który polecała słomiana wdowa on i Wasilewski mają exequo pierwsza pozycję w Bydgoszczy... nie wiem...
może tak jak ja pójdź jeszcze kilka razy do Wasilewskiego... moją ciążę prowadzi jeden, a do W. poszłam już dwa razy i dokładnie ich diagnozy potwierdzają się, a ja mam spokój...

reklama
Na tej stronie ma 100% pozytywów. Wszyscy go chwalą. Mój lekarz rodzinny mówił, że do niego chodzą wszystkie panie doktor z każdej dziedziny i u niego się leczą, takie ma poważanie. Nie wiem co o tym sądzić. To duża wada i każda z nas myślę, mogłaby to dojrzeć podczas pokazywania obrazu na monitorze. Dziecko w zasadzie ma szczątkowe kości przedramienia i kości stawów łokciowych, w jednaj rączce 3 środkowe paluszki w drugiej jakieś dwa. Gdyby to był jakiś drobny defekt to może można by to przeoczyć ale tak duża wada....

Do góry