reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam z rana, czyżby grudnióweczki jeszcze spały? Ja za długo spać nie moge bo potem jestem jeszcze bardziej nie wyspana 8 godzin starcza. U nas wszystko oki, brzusio sobie rośnie, ruchów jeszcze nie czuje, mam tylko nadzieje ze za długo czekać nie bede musiała nieraz coś tam za bulgocze w brzuchu ale czy to mój dzieciaczek to nie wiem:-)
No ale pierwsza ciąża to wszystko nowe więc nie wiem czego się spodziewać. Wczoraj mineły 3 miesiace od zrobienia testu ciążowego- rany jak to minęłooo
Te upały też mnie denerwują, za gorąco jest mi by odpowiadało tak z 23 stopnie, no ale staram się z domu nie wychodzić jak już to wieczorami do sklepu lub z rana.

sarka udanego wypoczynku, ale w pogoda trafiłaś, a jak wrócisz to pewnie czekać Cię będzie dużooo nadrabiania w wątkach ;-)

reklama
Dzień dobry wszystkim:)
Ja dziś znowu etat niańki, więc pojawię się wieczorem, ale zdążyłam wstawić foto na brzuszkach.
Milutkiego dnia dla Was:-)

ja wczoraj jezdzilam wozkiem z moim mezem pustym, testowalismy pod blokiem znajomej. ale sie na nas gapili ludzie heheh
budka jest ciutke wyblaknieta, ale doslownie pol tonu od reszty wozka. ogolnie ok. niektore elementy jak sprzaczki od paskow amortyzacyjnych czy te prety dochodzace do kolek i bedace na widoku dostaly troche rdzy, no ale zima jaka byla kazdy widzial, deszcze tez. a sie nie mysli zeby na biezaco wozek czyscic. mi to nie przeszkadza, bo to sie da doczyscic.
wozej bierzemy, nie trzeszczy ani nic.

dostalam tez spodnice ciazowa dzinsowa. w biodrach jest jeszcze dobra :-D ale pas ciutke rozciagniety, w koncu byla noszona do konca ciazy. i troche mi jeszcze dostaje. ale za miesiac dwa powinna byc ok.

nogi mi zaczely puchnac, troche od upalow tez. a wczoraj to az dostalam pokrzywki z bablami :rolleyes:
musze powiedziec o tym gince, jak sie to powtorzy albo bedzie powtarzac czesciej to podejrzewam cholestaze, porazka. buuu
trzeba byc dobrej mysli.

witam w superaśnym humorku :)

co do dentysty ( jak już kiedyś wspomniałam) ja się tam nie boję i dobrze że pati przypomniała bo muszę wizytkę zaliczyć bo ostatnim razem byłam coś pod koniec zeszłego roku albo na początku tego :) A na ząbki trzeba w ciąży uważać, a zwłaszcza po porodzie. Mojej mamie po pierwszej ciąży zęby bardzooooooo poleciały ( psucie i wypadanie), dlatego ja staram się o to dbać bo mnie mama już przed pierwszą ciążą ostrzegała ( nawet sama do mnie dzwoni czy ząbki widział dentysta- taki ma do tego uraz :( )

Kliwia - jeżeli chodzi o to puchnięcie nóg- to pewnie od gorąca. Cholestaza pojawia się w III trymestrze, ok 30 tc. Objawem jest przede wszystkim uporczywy świąd skóry- głównie dłoni i stóp.

Tobie pewnie chodziło o zatrucie ciążowe. Obrzęki nóg plus nadciśnienie+ często białkomocz. Ale te obrzęki są o tyle charakterystyczne że jak uciśniesz palcem nogę w miejscu obrzęku to powstały w taki sposób dołek nie zniknie. Obrzęki obejmują głównie dłonie i stopy i po nocnym wypoczynku nie przechodzą.

Jeżeli chcesz uniknąć zatrucia ciążowego ogranicz sól w diecie i jedz dużo białka.

Aaaa i synek miał jednak trzydniówkę- od wczoraj ma zsypany brzuszek i zaczyna schodzić na kończyny.

Ostatnia edycja:
Witam!
Ja mam uraz do dentysty:wściekła/y:! Powiedziałam sobie, że bez bólu nie pójdę i już!!!!!! Kiedyś chciałam mieć piękne i zdrowe ząbki. Miałam niewielkie ubytki. Poszłam je wyleczyć. Po dwóch latach, każdy robiony ząb był po kolei wyrywany:wściekła/y::wściekła/y:!!!! Bo były źle zrobione:wściekła/y:!!!!! Robiłam prywatnie w renomowanym gabinecie!! Zapłaciłam kupe kasy:wściekła/y:! I co?! Cieszyłam się zębami dwa lata! Potem z opuchlizną i cholernym bólem lądowałam na wyrwaniu! Od tego czasu nie poszłam więcej do dentysty! Zażywam dużo nabiału, myję zęby kilka razy dziennie i te drobne ubytki które mam się nie powiększają.

hej moje pipenki :)

mnie juz dzisiaj uruchomili :) ufff juz tylko brudze lekko wiec looz :) ale nie wyjde jutro tylko musze troche pobyc na obserwacji no i dobrze bede spokojniejsza :) mysle ze w poniedzialek lub wtolrek juz wyjde.
co do zuzi i mamy to jest w trakcie cesarki oby mala byla silna !!!

dzień dobry, się mi wydaje że chwilkę mnie nie było a tu juz 2 stronice zapisane,
co do dentystów to tez się panicznię boję. Miałam miec kontrolę w czerwcu i nie poszłam, chyba zaraz zadzwonię i sie umówie na sprawdzenie wszystkich ząbków, oczywiście prywatnie, ja już nie wierze w nic za co ma zapłacić NFZ - dusigrosz :p
Cieszę się missilis że wsio już ok i że jeszcze chwilka i wrócisz do domku ;) trzymam także kciukasy za cesarkę i Zuzie :)
Pozdrawiam !!

hej,
ja wpadłam tylko napisać, że ledwo żyję... miałam przedwczoraj migrenę straszną znów, wczoraj dochodziłam do siebie i dziś w nocy znów myślałam, że zejdę przez tą głowę.
Tyle lat się z tym męczę, chodzę po lekarzach, a każdy gada to samo, w ciąży, to już w ogóle mi nic nie mogą, a ja się z dzidziem męczę strasznie, przy tych bólach to wymioty, jeść nie mogę... jestem tak osłabiona, że z łóżka bym najchętniej nie wychodziła,ale może coś dziś zrobię, bo tak się żyć nie da :no:

reklama
cześć babolki!!!

tunia współczuję :zawstydzona/y:
doskonale Cię rozumiem ponieważ sama cierpię na potworne migreny, które mnie dosłownie "paraliżują". Normalnie to jeszcze jakieś mocniejsze leki pomagają, ale teraz można tylko paracetamol, czyli w zasadzie nic...
Oby szybko przeszło!

missiiss dobrze, że już po wszystkim. Najlepiej niech Cię tam faktycznie zostawią i sprawdzą, czy wszystko oki. Będziesz spokojniejsza:tak:
dla maleńkiej zuzanki kciukasy zaciśnięte! dajznać, jak poszło!!!

mamolka to dobrze, że go wysypało. Przynajmniej wiesz co mu dolegało, a lepiej nzawsze znać przyczynę gorączki:tak:

ja też strasznie boję się dentysty. W zeszłym roku zabrałam się za moje zębiska i wszystkie wyleczyłam. Teraz w ciąży nie pójdę ponieważ ja ABSOLUTNIE WSZYSTKO muszę mieć robione ze znieczuleniem. Normalnie bez znieczulenia nie dam się dotknąć. Po ciąży sprawdzę ich stan:tak:

Do góry