reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

lekkie krwawienia moga sie czasem zdarzyc ale nawet jak to tylko lekkie krwawienie i dziasla krwawia to trzeba reagowac a nie czekac od tego robi sie prochnica i to przy dziaslach a leczenie potem ubytkow przy dziaslach bardzo boli, na dziasla sa specjalne pasty np elmex, lacalut, parodontax.. i w ogole dziewczyny do dentysty trzeba sie tez wybrac jesli ktora jeszcze nie byla ;-)

dobranoc

reklama
ja nie byłam u dentysty i się nie wybieram - bo się boje dentystów i chodzę tylko jak muszę ;-)
Odnosnie bakterii w moczu to ostatnio miałam "bardzo liczne" a teraz "dość liczne" więc nie wiem czy dalej brać Urosept bo sie ich ilośc zmniejsza czy zrobić posiew moczu ?? Pomyślałam, że może warto dokupic zurawinke i zobaczyć co za 3 tygodnie pokażą wyniki... jakoś staram się bronic przed antybiotykiem rekami i nogami ;-)

Z pozytywów dostałam od bratowej 3 bodziaki :-) No śliczne są!! To był chyba prezent na poprawę humoru ale bardzo miło mnie zaskoczyła i zaczęłam myślec tylko o moim maleńskim słoneczku. Ostatnio zdałam sobie sprawe z tego, że nie lubię dzieci (nigdy nich nie lubiałam) ALE mojego syneczka juz kocham ponad wszystko :-) Jestem w szoku jak macierzyństwo zmienia kobietę...

wiolcia a skad wiesz ze musisz? jak zacznie bolec.... nie rozumie takiego podejscia tym bardziej ze jak zeby sie psuja to caly organizm sie psuje od zebow zwykle sie zaczyna a nawet maly ubytek moze np wywolac poronienie i nie pisze tego zeby cie straszyc ;-)

dobry wieczór
melduje że juz wrócilam do siebie do domu i od dzisiaj jestem aktywna tu codziennie, nie jestem w stanie was doczytac,ale mam nadzieje ze nic złego się nie stało...
23 lipca mamy ugs i może dowiemy się kto zamieszkuje w brzuszku... wiecie co, to jest moje połówkowe usg i ostatnie tutaj..
dziwne.... ale zrobie jeszcze w polsce

Pati.b ty to zawsze wszędzie widzisz czarne scenariusze;-) Spokojnie - poronić to ja mogę od wszystkiego a nie mam zamiaru poddawać się paranoi i biegać ze wszystkim do lekarzy.
Zaboli ząb to pójdę do lekarza - niestety mam ogromnie złe wspomnienia i ogromnie się boję dentystów. Dostarczam organizmowi dużo nabiału i może wystarczy.
Loozik :-)

ja przeciez nie pisze ze cos zlego sie stanie tylko ze nie rozumie takiego podejcia bo zeby jakby nie bylo sa waznym czynnikiem w organizmie i znam wielu lekarzy ktorzy pierwsze o co pytaja to o to czy zeby wyleczone? jesli nie to zawsze wysylaja najpierw do dentysty np przy chorobach serca jak zeby nie sa wyleczone to one tylko przyczyniaja sie do pogorszenia stanu zdrowia.... wedlug mnie tego nie powinno sie zaniedbywac a kontrole dwa razy w roku pozwola ci uniknac pozniej bolu bo kamien zostanie usuniety a ubytki beda tak wczesnie zauwazone ze bez znieczulenia smialo można wszystko robic... nie chodzac do dentysty narazasz sie tylko pózniej na niepotrzbny wielki ból i stres. chyba lepiej zapobiegac niz leczyc....

mi kiedys dentystka wyrwala dwa zeby 5tki bez znieczulenia i wierz mi to nie bylo mile przezycie wrecz trauma dla mnie bo bylam dzieckiem tyle ze zeby nie byly mleczakami..... tez boje sie isc do dentysty jak trzeba cos robic ale kontrola do tej pory krzywdy mi nie wyrzadzila, wrecz przeciwnie

Zycie mnie nauczyło podchodzić do wszystkiego z przymrużeniem oka i pewnie dlatego nie rozumiesz mojego podejścia;-)
Nie będę opowiadać o moich przeżyciach z dzieciństwa bo po co? Taka już jestem :tak: Wyrywanie zębów mnie nie przeraża - gorzej z leczeniem :no: Spokojnie jak będą mi się zeby psuc bardziej to sie wybiorę a póki co nie martwię się na zapas.

Jutro jadę po wyniki badań holtera więc proszę trzymać kciuki:tak: A w piatek długo wyczekiwana wizyta u lekarza :-)

nie było mnie pół dnia a wy się tak rozpisałyście, że cieżko to nadrobić.
Wiolcia mam nadzieję, że holter wyszedł wzorowo i oczywiście czekamy na info. dentystów też nie znoszę i się nie wybieram. chyba że coś się będzie działo. w zeszłym roku zrobiłam co było trzeba i mam nadzieję, że narazie wytrwam. bo dla mnie to taki stres, że nie chcę narażać maleństwa na znoszenie tego. chyba już dzień wcześniej bym spać nie mogła.

a ja po wizycie u endokrynologa. niby wyniki nie są złe ale mogłoby być lepiej. póki co więcej tabletek i za miesiąc kontrola. od głupiej tarczycy prolaktyna też szaleje - mój odwieczny problem wrrr... mam nadzieję, że za miesiąc będzie lepiej. łamać się przecież nie można :-)
kiedy ja w końcu się wybiorę do Irlandii to nie wiem bo za 2 tygodnie do gina, potem po 2 tygodniach znowu badania i endokrynolog i nic mi nie pasuje. a na tydzień to lecieć mi się nie chce hehe choć podobno dzisiaj zaczęło w końcu tam lać więc mi się nie spieszy :-)
a ja miałam nadzieję, że przyjdzie dzisiaj jakaś mega burza i się troszkę ochłodzi i nic z tego. chwilę popadało, kilka razy zagrzmiało i wszystko. a ciepło nadal.

teraz już padam bo w tej głupiej przychodni jest jakaś nowa recepcjonistka i mega głupia z niej baba. ma taki syf w papierach, że umawianie się na godzinę na nic się dzisiaj zdało i czekałam prawie dwie godziny i już zdychałam. masakra i jeszcze to jest prywatnie i muszę płacić. tyle tylko, że lekarz bardzo fajny i kobiety w ciąży mają u niego taryfę ulgową i płacą mniej :-)

spadam spać. do jutra kobitki :tak:

reklama
JA wpadam dziewuszki sie tylko pożegnać, nie bedzie mnie 10 dni, wyjeżdźam jutro raniutko nad morze. Odezwę się po powrocie:) Buziaki pa:*******************

Do góry