reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

marzycielka u mnie ok, napina sie ale nie tak czesto. Teraz mnie jescze mdli :wściekła/y:

za godzine klade malego spac i w koncu odpoczne :tak:
Moj maz dzwonil z pracy ze ma wolne do konca tygodnia :tak:

A powiedzcie macierzynski jest platny 80% ?

reklama
witajcie wieczorkiem :-)
Tak się cieszę jak na nie patrzę ale jednocześnie od kilku dni prześladuje mnie straszna myśl, że coś może pójśc nie tak i nie będzie Oliwki :no::-(
Boże aż boję się o tym myśleć a co dopiero mówić.
Za 30 dni termin porodu , może za szybko te ubranka kupiłam i teraz z mojej winy coś stanie się złego??
Jejku ale mi schizuje...Męczy mnie to uczucie od kilku dni . Może za bardzo się cieszę , może jeszcze za wczęsnie ... matko zwariuję chyba.

nie przejmuj się, czasami takie myśli krążą po głowie ale to ponoć normalne na tym etapie ciąży, chciałybyśmy żeby już dzidzia była z nami i żeby już wogóle było po wszystkim...

Witam mamuski...my z malutka narazie spowrotem w odmku,ale od poniedziałku na oddzial patologii ciąży,bo narazie NIE MAJA MIEJSCA...wczesniej mam jesce zadzwonic rano i zapytac czy jest wolne mijesce jak nie to dzwonic az do skutku,,,,czyli az sie załapie na miejscówke....no i wtedy to juz napisze chyba jak malutka bedzie na swiecie...ale ciesze sie,ze dzisiaj i chociaz jesce te pare dni bede w domku, pokupuje to co brakuje spakuje na pozniej juz torbe dla małej i siebie tez porzadnie....na szczecie to jest tylko niecała godzinka jazdy pociagiem...a autkiem to jesce szybciej... idkam cos zjesc...

to dobrze że masz jeszcze parę dni na pozałatwianie spraw ;-)

A i jeszcze dzisiaj koleżanka mówiła mi że słyszała o tym macierzyńskim, że ma byc przedłużne i wszystkie kobitki które urodzą w listopadzie i grudniu też sie na to załapią:-D hurrrrraaaaaaaaaaaaaaaa:tak:ciekawe czy to prawda??Slyszałyście coś o tym....
Sawka wiesz coś.....
jeszcze nic nie jest potwierdzone, ale myślę że będziemy miały przedłużony macierzyński :tak:

wlasnie myslalam zawsze ze 100 ale ostatnio byla u mnie kolezanka i mowila z przekonaniem ze 80 wiec zwatpilam

macierzyńskie jest 100% płatny

Marzycielko mnie tez czasem dopadają takie myśli, ale staram się wtedy myslec pozytywnie i wyobrażam sobie że mała jest już z nami. Staraj się tez myśleć pozytywnie, wtedy na pewno wszystko dobrze się skończy.

Kana
Amelka piekne imię i na pewno mniej spotykane niz Marika. Mi sie bardziej podoba ale to Ty co dzień będziesz wypowiadała jej imię i Tobie ma sie podobac najbardziej i trzymaj sie wszystko bedzie dobrze.

Sawka
gdyby to dłuższe macieżyńskie sie potwierdziło na 100% to było by super.
Ile wtedy przysługiwało by nam tygodni tego macierzyńskiego?

MISIÓWKA nie dzisiaj nie robili mi zadnych badan, babeczka obejrzała tylko moje wyniki i powiedziała,ze bedzie konieczne skierowanie na oddział patologi ciąży,ale od 27...o ile bedzie miejsce,jak nie to mam dzwonic do skutku codziennie... tak wiec moze byc tak,ze pojade dopiero w środe,czy wtorek.....zobaczymy.... ale tak mi to mówiła,ze juz raczej poleze tam do konca...

agacia JA mam cos innego jesce..takie jakby kłucie ,ale czuje jakby w środku, w szyjce,i czasem az musze sie zatrzymac,bo nie moge isc.... albo takie uczucie jakby mi sie tam cisnienie jakies zrobiło....chcialam sie was o to wczoraj juz spytac..tylko za duzo wrazen...

reklama
Do góry