reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam Mamusie:tak:
Widzę że krach w usa wszytskim daje się we znaki...my z Miśkiem też planowalismy w lutym wziąść kredyt ale jak trzeba 35 % wkładu własnego to nie wiem kiedy będziemy w stanie tyle uzbierać...

A z lepszych informacji...wczoraj byliśmy z Miśkiem na usg...płeć pozostała taka sama więć jednak będzie Zosia:-), dobrze bo już ubranka są i nie było by fajnie teraz wszytskiego kupowac jeszcze raz...szkrabek waży 1900gram, i wszytsko wskazuje na to że wg usg to już 32tygodnie i 6dni ciąży...więc może urosdzi sie przed świętami i będziemy mogli spędzić je w domku...:-D

Chociaż moja teściiowa planuje zrobić wigilię w bloku na 51 metrach kwadratowych dla 17 osób:szok: wię sądze ,m że dla maleństwa moga to być tortury i nie wiem czy przypadkiem nie pojedziemy do mnie do domu...

Heyka!

Muszę się Wam wyzalic. Wasnie skonczylismy remont, tzn na razie jest pomalowane, jeszcze czekamy na wykladzinę i szafe. Wiecie, chyba sama bym lepiej ten pokój wygipsowała i pomalowała. Powychodziły nam plamy na scianach, a do tego fachowcy od 7 bolesci złamali nam opacie przy kanapie. Oczywiscie wypierają się, ze to nie oni, tylko, ze przed remontem tapczan był ok, a teraz po rozwalony. Więc kto by to zrobił? Wiem, to ja usiadlam grubym zadkiem i złamalam!!!! Nie wiem co teraz?

Ostatnio nie czuję sie dobrze, czesto pobolewa mnie brzuch i mam skurcze. Biorę Fenoterol 4 razy na dobę, ale średnio pomaga. Stresuje się ale mam nadzieję dotrwac do 37tc!!!!

Kokusia wspołczuje sytuacji finansowej akurat teraz:wściekła/y:
Ja termin mam zaraz za toba na 10 grudnia i ciekawa jestem czy moja corcia przekroczyla 2 kilo:-)

edee dzieki za odp. mysle ze jak biore jedna tabletke to chyba nie zaszkodze malej, spytam jeszcze jutro gin. czy moge tak brac:-)

Pytia to super ze wrocilas do domku, a teraz lezec plackiem prosze;-):-)

witam;-) troche was podczytywalam ale nienadazam wszystkiego przeczytac :zawstydzona/y:

ja ostatnio tez dostalam mysli ze cos bedzie nie tak z malym:-( ale to dltego ze sie nasluchalam ze to niedobrze ze wujek zmarl w sobote i pogrzeb dopiero po niedzieli byl ze to jakis przesad ze kogos wezmie niedlugo ze soba:sorry2: i tak jakos przychodza mi glupie mysli ze to moze byc maly albo ja ze przy porodzie cos pujdzie nie tak:-(

a dzis mam strasznego lenia leze caly czas w lozeczku i najchetniej to bym poszla spac :sorry2::zawstydzona/y:

witam;-) troche was podczytywalam ale nienadazam wszystkiego przeczytac :zawstydzona/y:

ja ostatnio tez dostalam mysli ze cos bedzie nie tak z malym:-( ale to dltego ze sie nasluchalam ze to niedobrze ze wujek zmarl w sobote i pogrzeb dopiero po niedzieli byl ze to jakis przesad ze kogos wezmie niedlugo ze soba:sorry2: i tak jakos przychodza mi glupie mysli ze to moze byc maly albo ja ze przy porodzie cos pujdzie nie tak:-(

a dzis mam strasznego lenia leze caly czas w lozeczku i najchetniej to bym poszla spac :sorry2::zawstydzona/y:

Nie myśl o głupotach!

Lepiej pomyśl koleżanko czy masz już wszystko dla siebie i dzidzi:) i czy umiesz jakieś kołysanki np. śpiewać, bo za chwilę Ci się ta umiejętność może przydać!:-D

z kolysankami to jest problem bo tak wlasnie ostatnio o tym myslalam i chyba zadnej nieznam :-D po pare slowek to tak ale zeby tak cala zaspiewac to bedzie problem:-D pomijajac fakt ze strasznie falszuje ale przecierz dziecku to niebedzie przeszkadzac;-)

aaa i zmienilam imie dla malego :-D bedzie kacperek moj maz chcial brajanka ale jakos mi sie nie podoba a na drugie od poczatku wiedzialam ze bedzie mial na imie piotr po mezu a moj maz ma na drugie kacper :-D to jeden bedzie piotr kacper a drugi kacper piotr:-D moja babcia jak to uslyszala to oczywiscie ze ona ogladala cos tam w tv i byl taki maly kacperek i tak sobie pomyslala ze moglibysmy tak dac na imie :-D ale ona zawsze jakis tekst ma ze wlasnie o takim imieniu myslal obojetnie jakie by niebylo:-D

z kolysankami to jest problem bo tak wlasnie ostatnio o tym myslalam i chyba zadnej nieznam :-D po pare slowek to tak ale zeby tak cala zaspiewac to bedzie problem:-D pomijajac fakt ze strasznie falszuje ale przecierz dziecku to niebedzie przeszkadzac;-)

aaa i zmienilam imie dla malego :-D bedzie kacperek moj maz chcial brajanka ale jakos mi sie nie podoba a na drugie od poczatku wiedzialam ze bedzie mial na imie piotr po mezu a moj maz ma na drugie kacper :-D to jeden bedzie piotr kacper a drugi kacper piotr:-D moja babcia jak to uslyszala to oczywiscie ze ona ogladala cos tam w tv i byl taki maly kacperek i tak sobie pomyslala ze moglibysmy tak dac na imie :-D ale ona zawsze jakis tekst ma ze wlasnie o takim imieniu myslal obojetnie jakie by niebylo:-D

Dagulla to daj maila spróbuję Ci wysłać jakieś fajne pioseneczki:)

reklama
Pytia, odpoczywaj i leż w łóżeczku ile tylko dasz rady :tak:, im więcej tym lepiej, cieszę się bardzooo, że nie muszę iść do szpitala w taką brzydką pogodę ;-) (oczywiście w odwiedzinki do Ciebie) i obyśmy się spikneły w szpitalu dopiero jak będą nasze terminy:-), a Ty broń Boziu nie wybieraj się tam wcześniej ;-)

Do góry