reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

marzycielka u mnie ok, napina sie ale nie tak czesto. Teraz mnie jescze mdli :wściekła/y:
za godzine klade malego spac i w koncu odpoczne :tak:
Moj maz dzwonil z pracy ze ma wolne do konca tygodnia :tak:
A powiedzcie macierzynski jest platny 80% ?

100% płatny, ale nie jest to 100% podstawy, tylko 100% średniej z ostatniego roku. Tak samo naliczają mi teraz L-4 i tyle samo dostanę potem macierzyńskiego.
A pytałaś Cyprysiowa o te skurcze swojego lekarza?

dziewczyny czy pobolewa was czasami podbrzusze?
ostatnio mam takie dziwne uczucie jakby cały czas mi sie chciało kupe :zawstydzona/y:

Mnie rano dzisiaj właśnie pobolewało trochę pobrzusze, ale bardziej jak na okres. A takie uczucie parcia na kupkę, to, jak napisała aniamanu, może pojawiać się przed porodem. Chyba lepiej by było sprawdzić, czy szyjka zamknięta.

Sawka - to jak to się ma do nas skoro rodzimy w grudniu a ustawa obowiązuje od stycznia? Tzn. że ten urlop wydłuża się ponieważ jest w trakcie trwania? Myślałąm, że to obowiązuje jeśli data porodu przypadnie po wejściu ustawy...

Poprzednio jak przedłużali urlop macierzyński to było tak, że ustawa wprawdzie wchodziła od stycznia, ale już listopadowe i grudniowe mamusie załapały się na przedłużenie urlopu. Więc może i tym razem tak będzie.
Zozakoza - my miałybyśmy wtedy 22 tygodnie, bo rodzimy drugie dziecko i wtedy zawsze jest o 2 tygodnie więcej niż przy pierwszym.

A za mną nie najlepsza nocka. Wieczorem zupełnie niespodziewanie skoczyło mi ciśnienie (a normalnie mam strasznie niskie, nawet w ciąży) i jak zmierzyłam sobie puls to miałam 117:szok: Zresztą czułam, jak mi wali serce i trudno mi się oddycha. Wieczorkiem tez nasiliła się częstotliwość skurczy, bo mała się obudziła i szalała w brzuszku. No i do tego całą noc bolało mnie w krzyżach, a rano puściła mi się krew z nosa.
Ponieważ planowo wizytę mam dopiero we wtorek, zaraz dzwonię do ginki, zeby mnie dzisiaj przyjęła i sprawdziła, co z szyjką. Jeśli jest zamknięta to przynajmniej nie będę się zamartwiać.

reklama
Cześć Laski!
jak wasze zdrowie i samopoczucie i przede wszsytkim maluchy???
nie mam kompletnie czasu nadrobic zaległości - nawet nie mam czasu Was podczytywać bo remont ruszył na całego... a co za tym idzie - kłopoty mniejsze lub wieksze :baffled:
pozdrawiam Was serdecznie :-)

Dzien dobry

kokusia no mam nadzieje ze nie urodze jescze, jescze chociarz tydzien z kawalkiem zeby chociarz zaczac ten 36 :tak:

Pytia pytalam na ostatniej wizycie kiedy mam sie niepokoic to mowil ze albo jak bedzie napinal sie regularnie, albo bedzie wiecej niz 12 napinan na dzien albo jak bedzie pobolewac,bede czuc dyskomfort w podbrzuszu lub jak napiecie brzucha nie bedzie puszczac 30-40 sekund (bedzie trwac tyle). Wtedy ratowac sie no-spa jak nie pomoze to sie zglosic gdzies.

Moja nocka dzis ok i nawet moja 3 letnia zdolniacha zawolala siusiu w nocy wiec pierwszy raz mamy sucha, bezpieluchowa noc :tak:

Hej mamuśki;-)
Wczoraj cały dzionek Was podczytywałam, ale cosik nie miałam natchnienia na pisanie ani na nic, chyba przez wczorajszą pogodę:zawstydzona/y:dzisiaj niby lepiej, ale dalej jakaś rozbita chodzę ..
Widzę , że u Was z tymi skurczami to nie żarty:szok: a ja dalej nie potrafię
ich rozróżniac:zawstydzona/y: uważajcie kochane na siebie wszystkie z osobna, no i życzę wszystkim przespanych nocek, choc z tym to coraz gorzej u nas będzie:baffled:

edee widze, że tez przepisano Ci furagin ja też go miałam brac, ale wyniki moczu miałam b.dobre więc odpuściłam:zawstydzona/y:i pije tylko zapobiegawczo sok z cytrynki na odkwaszenie i wcinam żurawinkę suszoną:tak:
Semiko zdrówka dla Hubercika życzę i nie denerwuj sie kochana
Zozakoza daj kopniaka męzowi ode mnie za fochy:tak:ale sobie pretekst wymyslił aby sie obrażac na ciężarną i to jeszcze za ścięcie włosków:szok: wg mnie wyglądasz korzystniej w krótkich :tak:
Kana super, że na razie jeszcze jestes w domku poszykujesz wszystko co trzeba i będziesz spokojniejsza;-)

Kankiya, ja ostatnio ciągle brałam Urosept na te bakterie w moczu i tez wit. C, bądz duużo cytrynki, no ale to nie pomogło i gina zmieniła mi na ten Furagin, zobaczymy, po wynikach za tydzień czy będzie poprawa :tak: (mam nadzieję).

Ty też nie odczuwasz żadnych skurczy ?? takich o jakich piszą dziewczyny?? bo wiesz... ja też nic takiego nie czuję ... wogóle nie brałam nospy ani nic podobnego ...

Witajcie Dziewczyny

u mnie niestety od wczoraj humorek nie najlepszy, wczoraj wrócił maż, wiec powinnam by przeszczęśliwa, ale niestety wszystko mnie denerwuje.
Byłam wczoraj na pedicur (nóżki wyszły super) i od razu ściągałyśmy żel z paznokci, jestem przybita, nie mogę się przyzwyczaic do tych krótkich pazurków, rano nie mogłam przez to założy soczewek, bo ciągle mi sie wyślizgiwały z palcy, a wcześniej brałam długimi pazurami i było ok.
Na dodatek od 2 nocy nie mogę spac, budzę sie o 3 i po spaniu, nic mi nie dokucza, tylko budzę się i jestem zdenerwowana i już nie moge zasnąc.
Od wczoraj kreci mi się w głowie i czuję w ustach metaliczny posmak (od tego cholernego żelaza), dzisiaj zwymiotowałam tą głupia tabletkę. Nie wiem co robic bo miałam brac przez 2 tygodnie po 2 razy dziennie, biorę raptem 3 dni i organizm odrzuca.
Na dodatek straciliśmy sporo pieniędzy, które mieliśmy ze sprzedaży mieszkania i ulokowaliśmy na funduszach, bo chcieliśmy trochę zarobic i spłaci częsc kredytu na domek. a teraz to już nie wiem co robic, (straciliśmy ponad 50%), czy wybierac to co zostało czy jeszcze poczekac. Mam już wszytskiego dosc i nie mam na nic siły, takie to wszystko porąbane.

z tego wszystkiego zapomniałam co której miałam napisac, mam nadzieję, ze mi wybaczycie.

Mnie też jak coś zaczyna łapać to biorę no-spę i kładę się na 15 minut. I przechodzi. Tak jak wam mój gin powiedział, ze jak po no spie jest spokoj to znaczy że jeszcze nie rodzę :-)

Idę dziś po skierowanie na badania a pogoda jest taka wstrętna, ze straasznie mi się nie chce. A mężuś wyjątkowo musiał zabrać samochód.
Tak więc - komunikacjo miejska -witaj! :rofl2:

Wy się dziewczynki farbujecie a ja się obcięłam. Wyglądam jak chłopczyk w ciąży :-D jak wrócę z wyprawy to strzelę sobie parę fotek i wkleje :-)

Jejku ale mi schizuje...Męczy mnie to uczucie od kilku dni . Może za bardzo się cieszę , może jeszcze za wczęsnie ... matko zwariuję chyba.

Marzycielko nie jesteś sama:zawstydzona/y: ja tez schizuję, ale do tego się nie przyznaję i staram się o tym nie myslec:-( musi byc wszystko dobrze skoro tak daleko zaszłyśmy:tak:

a z tym przedłuzonym macierzyńskim byloby super:-D:-D ja od stycznia będę bezrobotna, więc byloby mi straaaasznie na rekę:-):-)
Kokusia gratulacje po udanej wizycie i usg

edde jak mnie boli brzucholek to raczej z powodu wzdęc:zawstydzona/y:, czasami jest taki "napompowany" i twardawy jak za duzo pochodzę - to chyba nie sa skurcze??:szok:

reklama
anoli - daj spokój, dlaczego masz usłyszeć coś złego - zobaczysz swoje dzieciątko i będzie cudownie!!

Cypysiowa - ale ci dobrze, czekam na fotki szlafroka, ja w końcu nie znalazłam nic co by mi odpowiadało...

Kokusia - dobrze, że maleńka zdrowa i fajnie, że niewielka, a pozycja - cóż, grzeczna jest dziewczynka... hehehe

zozakoza - to trzymam kciuki - no i myślę, że jednak na drugie dziecko będzie ten urlop macierzyński odrobinę dłuższy, jak zawsze... czyli tak jak pisze Pytia 2 tygodnie gratis.

agawar - dobre - wysłąłam mężowi!!

pytia - ja czasem mam takie uczucie parcia - właśnie pod koniec skurczu się pojawia, szyjka zamknięta na 4 spusty, myślę, że to może być niepokojące u dziewczyn ze słabą szyją, rozwarciem, ale jak nic poza tym się nie dzieje to poprostu macica się przygotowuje, chociaż przyznam, że z Misią nie miałąm tego, ale miałam też wyciszane skurcze, a teraz nic nie biorę, może właśnie dlatego... Mocno ściskam kciuki za same dobre wieści z wizyty, uważaj na siebie ryba... a może coś wypiłaś, albo zjadłaś co dało taki efekt? Albo się czymś zdenerwowałaś?

Arlets - to szybko kończcie i wracaj, bo brakuje was nam!!

Cyprysiowa - przeogromne brawka dla Cypriana!! Zuch chłopak!!

Do góry