reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej laseczki:)))

Mam pytanie do mam glownie z USA. Dziewczyny czy wy szczepilyscie/szczepicie swoje maluszki na meningokoki ale grupy B, bo tej szczepionki nie ma jeszcze w Europie jest tylko z grupy C, a ja dostalam papiery z University of Oxford, ze chca mi zaszczepic mlodego na Meningokoki z grupy B. Czy mozecie sie rozejrzec jak to jest w Usa czy to jest na rynku??
O matko i corko,Dzwonek,ja sie dopiero nauczylam wymawiac pneumokoki,a Ty tu z meningokokami:-(...
:-D:-D

reklama
Ewelw my planowaliśmy zrobić chrzciny w knajpce.Obiad,jakaś sałatka,przekąska,tort i to wszystko.I żadnego alkoholu.Nie chcemy alkoholu na chrzcinach dziecka.U nas wychodzi około13 osób,bo tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.I kosztowałoby to nas około 1000 zł.A kogo Ty zapraszasz,że wyszło Ci tak dużo osób???
Ania - no zapraszam 4 rodzeństwa mężyka z os tow. =8 dziadków 4 pradziadków 5 chrzestnych 2 z 1 dzieckiem (bo drugie na mleku jeszcze) 2 ciotki moje (siostry mojej mamy - no bo my się zawsze razem na każde święta razem spotykamy.... ) i moją kuzynkę z mężem i dzieckiem + kuzyn. No i kurczę przyjaciółka mnie poprosiła żebym ją zaprosiła i głupio mi było odmowić to wychodzi razem 32:eek: Dużo w stosunku do Was... i teraz mi kołka zabiłyście i nie wiem co robić.... nerwa mam...

dzięki za rady dziewczyny - myślałam ze może schłode sobie piersi bo boleć ta jedna zaczeła mnie właśnie po gorącej kąpieli
ale wypróbuję wasze zalecenia

qurcze my mamy do zaproszenia 50 osób (po ślubie rodzina powiększyła się i to znacznie)- mam nadzieję że jednak ktoś nie przyjdzie bo to spory koszt! chcieliśmy w świeta wielkanocne ale lokale pozamykane i nici i robimy dopiero poświętach, tydzień po!

Ewelw my planowaliśmy zrobić chrzciny w knajpce.Obiad,jakaś sałatka,przekąska,tort i to wszystko.I żadnego alkoholu.Nie chcemy alkoholu na chrzcinach dziecka.U nas wychodzi około13 osób,bo tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.I kosztowałoby to nas około 1000 zł.A kogo Ty zapraszasz,że wyszło Ci tak dużo osób???

my planujemy chrzciny latem ale tez w jakiejs knajpcei w gronie najblizszych tzn my , nasi rodzice, rodzenstwo i chrzestni.Alkoholu tez nie mamy zamiaru serwowac ewentualnie lampka wina do obiadu;-)wogule ja nie przepadam za tym zwyczajem polskim ze jak impreza rodzinna to musi byc alkoholowo :eek::eek:

Fifus juz duzo nie spi tylko sie rozglada i podziwia wszystko albo jak sie cos nie podaba to ryk:-D:-D teraz wlasnie mial takie 2,5 godzinki obserwowania a teraz sobie usnal:-D

kurcze dziewczyny wlasnie wyjrzalam przez okno a tam taka mgla ze nic prawie nie widac i wiatrzysko brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:crazy::crazy::crazy: paskudna pogoda:crazy::crazy:

Ania - no zapraszam 4 rodzeństwa mężyka z os tow. =8 dziadków 4 pradziadków 5 chrzestnych 2 z 1 dzieckiem (bo drugie na mleku jeszcze) 2 ciotki moje (siostry mojej mamy - no bo my się zawsze razem na każde święta razem spotykamy.... ) i moją kuzynkę z mężem i dzieckiem + kuzyn. No i kurczę przyjaciółka mnie poprosiła żebym ją zaprosiła i głupio mi było odmowić to wychodzi razem 32:eek: Dużo w stosunku do Was... i teraz mi kołka zabiłyście i nie wiem co robić.... nerwa mam...
kobito ty sie nami nie przejmuj i nie patrz jak my robimy bo kazdy robi inaczej wedlug wlasnej potrzeby:tak::tak: Ty pragniesz aby w tym dniu bylo z wami grono waszej calej rodzinki iprzyjaciele to fajnie:tak::tak: ja np wole bardziej kameralne przyjecia bo juz taka jestem i juz i dlatego tylko najblizsza rodzinke zapraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiec kazdy robi jak sobie uwaza i nie oglada sie na innych:tak::tak::tak: no juz sie nie stresuj buziaki na odstresowanie;-);-):-D:-D:-D

Ja tez zapraszam tylko najblizsze grono i tyle sie nazbierało, rodzeństwo z parami, babcie, prababcie i my.
A taka ohydna pogoda to chyba dzisiaj wszędzie, mam nazdieje ze do jutra sie poprawi, bo zwariuję cały dzioeń w domu

reklama
My wczoraj mielismy szczepienie, maly za dlugo nie plakal(cycek go uspokoił)
Wazy rowno 5 kg to tak nie za duzo jak na 2 miesiace ale ogolnie zdrowiak.:tak:

Do góry