reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Landryneczka, 7-10 stopni w plusie??? To gorąco w porównaniu z tym, co mieliśmy tutaj. Ja chodziłam z małą na spacery jak był 7 stopni, ale poniżej zera :-D

10 stopni na plusie mam ale tu jest calkiem inne powietrze morskie i wilgotne wiec latwo sie przyziebic...
a po wizycie doktorka powiedziala ze ma zaczerwienione gardelki i kazala robic inchalacje urzadzeniem Bimboneb przez 4 dni i powinno przejsc... no i zakazala wizyt domowch nikt nie ma wstepu do domu z tego to jestem zadowolona :-D:-D nie bede musiala sprzatac:-D:-D
a dzis wreszcie i ja zazylam swierzego powietrza na piechte do pediatry jak wracalam pomylilam uliczki bo bylam tam samochodem 1 raz z moim M a dzis sama no i oczywiscie mi sie pokickalo i nadrobilam kilka kilosow... a maly spal jak zabity jak weszlismy do domu to zaczol sie ryk bo byla pora karmienia:-D nie wiedzialam w co rece wsadzic czy trzymac malego czy przygotowywac butelke... poplakal troche jak dostal butle to odrazu sie uspokoil...
no a teraz sobie lezy i steka krolewicz nie ma zamiaru spac:-D:-D

reklama
nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!
ogrzej piers i srubuj sciagnac z niej pokarm...

Ewelw my planowaliśmy zrobić chrzciny w knajpce.Obiad,jakaś sałatka,przekąska,tort i to wszystko.I żadnego alkoholu.Nie chcemy alkoholu na chrzcinach dziecka.U nas wychodzi około13 osób,bo tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.I kosztowałoby to nas około 1000 zł.A kogo Ty zapraszasz,że wyszło Ci tak dużo osób???

nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!
Przerabiałam to w poniedziałek i poradziłam sobie tak:
mieszanka fito-mix (wypiłam 0,5 litra na raz), gorący prysznic, wymasowałam (jak bardzo boli to można opukiwać palcami od bolącego miejsca w kierunku brodawki) i ściągałam ile się dało (mam laktator ręczny avent)
na drugi dzień było po problemie

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:

u nas nie trzeba biegać po aptekach, płaci się 115zł, a szczepionki są w przychodni

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

U mnie wyszło 12 osób i robimy w domku. Niestety, lokale życzą sobie taką kasę, że wolę za zaoszczędzone pieniążki kupić coś Bartkowi.

Hej laseczki:)))

Mam pytanie do mam glownie z USA. Dziewczyny czy wy szczepilyscie/szczepicie swoje maluszki na meningokoki ale grupy B, bo tej szczepionki nie ma jeszcze w Europie jest tylko z grupy C, a ja dostalam papiery z University of Oxford, ze chca mi zaszczepic mlodego na Meningokoki z grupy B. Czy mozecie sie rozejrzec jak to jest w Usa czy to jest na rynku??

reklama
Czesc dziewczynki!!Nareszcie chwilka wytchnienia,dziecie zasnelo i mozna sobie usiasc,dzisiaj jest maleńka wyjatkowo marudna...Widzę że temat chrzcin poruszacie,tak sobie myśle ze teraz chyba coraz wiecej ludu robi jakies tam małe czy większe obiady w restauracjach.My bedziemy robic chrzciny chyba dopiero w sierpniu i to tutaj w polskim kosciele,bo w sumie tylko chrzestna jest przyjezdna,chrzestny,dziadkowie mieszkaja tutaj,wiec bedzie mniej problematycznie.I ja sama bede chrzestną niebawem,tez będą pelargonie chrzcic tutaj i wyobrazcie sobie,niby nie potrzeba zaswiadczenia o bierzmowaniu,tylko zaswiadczenie o religijnosci,nie wiem co to ma byc,ale na wszelki wypadek latam ostatnio do kosciola,nie omieszkajac zeby ksiadz zauwazyl ze JESTEM:-DKsiadz Polak tak w ogole,moj mąż sie smieje ze jak go kiedys zobaczylam w supermarkecie to zdarlam podeszwy,zeby go dogonic i powiedziec niech bedzie pochwalony...tak sobie do serca wzielam to zaswiadczenie:-DA jak to jest w ojczyznie_co trzeba zalatwic i ew przedstawic jesli sie ma byc chrzestna??tak na wszelki pytam jakby chcieli jednak chrzciny w Polsce zrobic..

Do góry