reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ale się przeziębiłam! nie pojechałam z nimi na badanie - nie chciałabym pogorszyć
czy orientujecie się co można brać gdy sie karmi piersią
Apap?
mam gorączkę i ledwo żyje i boje się że małego zarazę :zawstydzona/y: wszystko się mnie czepia!
Ja to samo - od 3 dni kaszlę jak stary gruźlik. Dobrze, że Mały nie złapał - odpukać:baffled:Karmię go gdy tylko zamarudzi - mam nadzieję, że moje przeciwciała dadzą radę. Wczoraj pierwszy raz nie byliśmy na spacerku:-(
Właściwie się nie leczę - tylko malinki, cytryna, miód, lipa i rutinoscorbin i wit. C
Tylko wkurzyła mnie moja babcia- stwierdziła, że jak karmię to mały "wyssie chorobę razem z pokarmem i załatwię dziecko:baffled:" głupie gadanie ale denerwuje

reklama
Witajcie Mamuski!
Rzadko kiedy wchodze juz na ten wątek , nad czym bardzo ubolewam ale przy 3 dzieci niestety cierpie na chroniczny brak czasu, ale staram sie wchodzic na watek opieki nad maluszkiem bo teraz to temat nr 1 a dziś weszłam specjalnie bo interesuje mnie temat chrzcin a moniawycint
napisała tam że ten temat poruszyła tu ale ja nie mogę tego znaleść, za to widzę że tu też są poruszane tematy o maluszkach ( szczepienie werandowanie) to faktycznie po co nam dwa wątki?
jezeli chodzi o chrziny to dziewczyny pisały że tak od 50zl-150zl :-):-):-)

Witam!!!
Dzięki za odpowiedź dziewczynki !!!
Renia, jak tam coś masz, to tym bardziej się nie bój iść do gina, on powie co i jak... A ty zdaj relacje, czekam z niecierpliwością...
A ja właśnie po wizycie u gina, mąż w tym czasie na spacerku z małą żeby jej się w tym czasie cyc nie uwidział;-). Macica obkurczona, wszystko ok.
Dziś za dwie godzinki lecimy jeszcze na szczepienie z małą...
A bardzo cierpiały Wasze szkraby??? Bo ja się już tak stresuję, co to będzie....

Kurczę, i nadal nie wiem co ze szczepieniami, bo widzę że Wy różnie - jedni płatne, inni nie... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miłego dnia!!![/quot

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:
moja malutka jak narazie miala jedną szczepienie wzb ale troszke zaplakala i w sumie nawet nie miala gorączki i nawet grzeczniejsza się po niej zrobiła a narzie mamy wstrzymane reszte szczepien do 4 miesiąca ale napewno wiem ze bedzie musoiala dostac te lepsze szczepionki :tak::tak::tak:
ollcia- niestety nic nie wiem na temat tych tabletek:-:)-:)-(

Dziewczyny, ponawiam pytanie - czy któraś z Was wie coś może o pigułkach Cerazette?

Ja kiedyś brałam i były ok. Ale nie jestem pewna, czy można je brać przy karmieniu :baffled:

ale się przeziębiłam! nie pojechałam z nimi na badanie - nie chciałabym pogorszyć
czy orientujecie się co można brać gdy sie karmi piersią
Apap?
mam gorączkę i ledwo żyje i boje się że małego zarazę :zawstydzona/y: wszystko się mnie czepia!

Na pewno oscillococinum i wszystkie pochodne paracetamolu (więc i Apap) + domowe sposoby. A co do zarażenia maluszka to nie ma się co martwić, bo prędzej my złapiemy coś od dziecka niż odwrotnie, w pokarmie przekazujemy dziecku antyciała na infekcję, którą przechodzimy.

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

My chcemy po mszy zaprosić gości (z nami 14 osób) na obiad do knajpki z domowym jedzeniem niedaleko kościoła a potem w domku ciasta, sałatki itd.

Mamuśki które kupiły pasy poporodowe, jesteście zadowolone???

Jaki możecie mi polecić???Nie mam pojęcie jaki kupić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do chrzcin to my tez chcemy zrobic w knajpce...nie chce mi sie szykować w domu:zawstydzona/y::eek:

Witam!!!
Dzięki za odpowiedź dziewczynki !!!
Renia, jak tam coś masz, to tym bardziej się nie bój iść do gina, on powie co i jak... A ty zdaj relacje, czekam z niecierpliwością...
A ja właśnie po wizycie u gina, mąż w tym czasie na spacerku z małą żeby jej się w tym czasie cyc nie uwidział;-). Macica obkurczona, wszystko ok.
Dziś za dwie godzinki lecimy jeszcze na szczepienie z małą...
A bardzo cierpiały Wasze szkraby??? Bo ja się już tak stresuję, co to będzie....

Kurczę, i nadal nie wiem co ze szczepieniami, bo widzę że Wy różnie - jedni płatne, inni nie... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miłego dnia!!!

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:

Kurczę, mój mężyk pytał w przychodni i powiedzieli że mają też te płatne i że można od razu kupić... Oni mają sklep zielarsko - medyczyny to może rzeczywiście nie będzie problemu... :eek:

Ja kiedyś brałam i były ok. Ale nie jestem pewna, czy można je brać przy karmieniu :baffled:

Na pewno oscillococinum i wszystkie pochodne paracetamolu (więc i Apap) + domowe sposoby. A co do zarażenia maluszka to nie ma się co martwić, bo prędzej my złapiemy coś od dziecka niż odwrotnie, w pokarmie przekazujemy dziecku antyciała na infekcję, którą przechodzimy.

Ja pitole pytia to ty masz mało osób, ja naliczyłam 30:szok: i w szoku jestem że tyle wyszło... Ale robimy w restauracji i będzie to ok. 3000zł (już z wódeczką którą to mamy sami dokupić) To chyba niewiele bo to w małym mieście... Jednak chyba bardzo się nie przejmujemy, bo mamy nadzieję, że tak z 1800 - 2000 się zwróci, bo u nas przeważnie kaskę się daje na imprezki.... U nas w tej knajpie moja bratowa pracuje, to może jakoś taniej będzie .... My planujemy 29 lutego, a Wy??? po jakim czasie???? no i ile osób i gdzie??? i za jaką kasę, bo ja też się nie orientuję...

nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!

a ja kobitki robie chrzciny w domu i naliczylam 9 osob ja to akurat sie nie narobie bo kazdemu powiedzialam co ma mi zrobic jedna upiecze ciasta tesciowa porzygotuje obiady i mi przywiezi no tylko ja zrobie jakas salatke i to mi siostra pomoze jak narazie to przed chwila skonczylam sprzatac mieszkanie a potem jasde na zakupki jakies soki i takie tam:-D:-D:-D:-D

reklama
Kurczę, mój mężyk pytał w przychodni i powiedzieli że mają też te płatne i że można od razu kupić... Oni mają sklep zielarsko - medyczyny to może rzeczywiście nie będzie problemu... :eek:

Ja pitole pytia to ty masz mało osób, ja naliczyłam 30:szok: i w szoku jestem że tyle wyszło... Ale robimy w restauracji i będzie to ok. 3000zł (już z wódeczką którą to mamy sami dokupić) To chyba niewiele bo to w małym mieście... Jednak chyba bardzo się nie przejmujemy, bo mamy nadzieję, że tak z 1800 - 2000 się zwróci, bo u nas przeważnie kaskę się daje na imprezki.... U nas w tej knajpie moja bratowa pracuje, to może jakoś taniej będzie .... My planujemy 29 lutego, a Wy??? po jakim czasie???? no i ile osób i gdzie??? i za jaką kasę, bo ja też się nie orientuję...
skoro tak mówili, to nie powinno byc problemu.
My też poszliśmy na szczepienie jeszcze niezdecydowani, lekarka tylko zbadała i powiedziałą ze do szczepienia, a dopiero pielęgniarka co szczepi pytała na którą się decydujemy i powiedziałam ze chcemy 5w1, ona ma je na miejscu i od razu jej sie płaci - 130 zł.

A co do chrzcin my robimy 21 lutego i to u nas ostatni termin kiedy mozna ochrzcic bo później już jest post.
Bedziemy milei 26 osób, ale mamy duzy salon 42 metry, wiec sie pomieścimy, a u nas chrzty sa na 18, wiec obiadu nie bede szykowac, tylko jakies miesa, sałatki, bigosik, ciasta i inne pierdoły.
Najchetniej tez bym zrobiła w lokalu, ale to bedzie za pózna godzina, a w domu to położe mała i spokój.
Za to w maju chłopaki maja komunie i robimy w lokalu.

U nas dzisiaj taka wichura, ze nawet nie wychodze i Małą już jęczy, poszłąbym sobie na spacerek a tu lipa

Do góry