reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielko chętnie z tobą sobie bym pporozmawiała tylko nie mam twojego nr gg a gdzieś mi on zniknął
dzwoneczku jezeli chodzi o to usg to że są jakies szpary w główce tzn szczelina miedzy półkulami powinna miec 1mm a ona ma 5, 8 i cos tam jescze no i ma dużą hipotonie osiową w trakcie, no ale na to to ona bedzie rehabilitowana metona vojty lub tą drugą bo za mało głowke podnosi
landryneczka jeżeli chodzi o te drżenia to one są w normie do ukonczenia 6 tyg tak mi powiedziala moja neurolog u ktorej byłam z moją malutką, to świadczy o niedojrzałym układzie nerwowym ale narazie nie ma sie co martwić.
yoka wiesz moja malutka tez ma takiego naczyniaczka na głowce w tym samym miejscu co twoja na szczescie nie widac bo to pod wloskami i lekarz mi poweidzial ze do roku ma zejsc, chc gdzies wyczytalam że z tylu na karczku ponoc nie schodzi

A moja malutka pomimo że jest po tek cięzkim porodzi to to jak narazie w rozwoju umyslowym nie widze nic niepokojącegotzn jak na jej 8tyg to uśmiecha się, gaworzy, ładnie rozgląda sie za zabawkami , przyglada sie twarzą tzn mojej i męża no tylko z tym napieciem miescniowym mogło by być lepiej tzn powinna dluzej trzymac główke a ona trzyma bardzo krótko jak leze y na brzuszku ale w czoraj trzymala batdzo ladnie nawet musiala to nagrac, czasmai mysle ze moze nie bedzie tak zle i te wszyskie zmiany w mozgu sie cofną:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
a zapomnia łam dodavc moja je co 3-4-5 godz po 130ml czasami mniej czasami wiecej w czoraj koczczyła 8tyg wazy 5300 i od tyg narescie jest spokona juz nie placze nie ma kolek te kropelki dzialaja cuda a i wiecej czasu mam dla siebie bo ona spi albo sama sie bawi oby tak dalej
mopka witam cie serdecznie na bb:-D:-D:-D

agatkas mnie do teraz tak kłuje nornalnie jakby ktoś igłę wbił i wyjoł a jestem 6 tyg po porodzie i karmie tylko cycem

nasz szkrabek ma tak zatkany nosek że nawet pić nie umie cały czas się denerwuje byłam wczoraj z nim u lekarki to mi tylko zcięgać kazała no i moge od czasu do czasu euforbium mu zakropić,masakra ale się biedaczek męczy tak mi go żal

madzianka trzymam mocno kciuki za was będzie dobrze

mopek witaj i pisz jak najczęściej

zozakoza życze duz dużo zdrówka dla twojego szkrabka
a dziewczyny jak wasza waga po ciąży wygląda ? bo ja w 8tyg schudłam 17, 5 kg jescze tylko 5, 5 kg i osiagnę moją wagę jak przed ciążą:-D:-D:-D

moniczko moje gg 1149859:tak:
A twoja córcia to duża i na pewno zdrowa dziewczyna a zinnymi rzeczami dacie radę. Jak coś chętnie Was z Oli odwiedzimy i otrzemy niepotrzebne łzy;-)

A moja Młoda ma zajefajne body z napisem " Mam urodę Mamuni i Rozum Tatunia":-D
Później zrobię zdjęcie i wstawię abyscie mogły zobaczyć hihi:-)

Zaraz ide z moją mamunią i Oli na spacerek. Jak cudownie , ze mogę z nią teraz być. Nic piękniejszego 2 mamy i 2 dzieci ;-)

marzycielko dzieki za gg zaraz dodam sobie go do kontaktów. No to czekam na twoje odwiedziny, a tak na uboczy to na jakiej dzielnicy mieszkasz bo ja na woli niedaleko hotelu hiltona no i szpitala na zelaznej. Fakt widok 2 mam to piekny widok ja niestety moge tylko pomarzyc o takim spacerku moja rodzina mieszka baleko odemnie i zadko sie widujemy. calymi dniami siedze z malutka bo mąz to rano o 7 do pracy a prosto z pracy do szkoly i wraca ok 21 czasami wczesniej a po przyjsciu pisze prace. mi bardzo brakuje znajomych, czasmi mi szkoda ze sie z tamtad wyprowadzilam ale to tylko takie chwilowe mysli mnie nachodzą. no pedze bo mi sie rosolek gotuje i musze makaron jescze ugotowac puki malutka spi.

witam :-)
u nas ekstra :tak: maly od wczoraj spi w lozeczku znowu;-) w nocy przesypia 6-7 godzin;-) tylko ciekawe jak dlugo bedzie tak pieknie:zawstydzona/y:

wczoraj bylismy wkoncu u ksiedza i mamy chrzciny 15 lutego a dzis ide na kontrole do gina maz juz sie niemoze doczekac :-D:-D

Dzien Dobry:)

Ja tylko tak na chwilke i musze sie cofnac o te kilka stron:)))

dzwoneczku jezeli chodzi o to usg to że są jakies szpary w główce tzn szczelina miedzy półkulami powinna miec 1mm a ona ma 5, 8 i cos tam jescze no i ma dużą hipotonie osiową w trakcie, no ale na to to ona bedzie rehabilitowana metona vojty lub tą drugą bo za mało głowke podnosi

A moja malutka pomimo że jest po tek cięzkim porodzi to to jak narazie w rozwoju umyslowym nie widze nic niepokojącegotzn jak na jej 8tyg to uśmiecha się, gaworzy, ładnie rozgląda sie za zabawkami , przyglada sie twarzą tzn mojej i męża no tylko z tym napieciem miescniowym mogło by być lepiej tzn powinna dluzej trzymac główke a ona trzyma bardzo krótko jak leze y na brzuszku ale w czoraj trzymala batdzo ladnie nawet musiala to nagrac, czasmai mysle ze moze nie bedzie tak zle i te wszyskie zmiany w mozgu sie cofną:tak::tak::tak::tak::tak:
[/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Poczytm o tych szparach, ale wiesz ja uwazam ze naprawde dobrze ze jest pod opieka lekarska i nikt cie nie odsyla od drzwi do drzwi ignorujac sprawe...trzeba byc dobrej mysli trzymc kciuki i prosic Boga o pomoc i wszystko sie ulozy. Glowa do gory:)

nasz szkrabek ma tak zatkany nosek że nawet pić nie umie cały czas się denerwuje byłam wczoraj z nim u lekarki to mi tylko zcięgać kazała no i moge od czasu do czasu euforbium mu zakropić,masakra ale się biedaczek męczy tak mi go żal

Zazakoza moj mial podobnie i przeszlam sie do lekarza dla swietego spokoju. Kompletnie nic mu oprocz noska nie jest wiec bardzo dobrze, a lekarka pozwolila mi pokropic posciel albo jego ubranko kropelkami Olbas Oil mimo, ze na opakowaniu jest ze stosowac od 3mcy i jak reka odjal. Szczegolnie polecam przed jedzeniem i przed spaniem tylko nie wiecej niz dwie krople, bo ten olejek jest bardzo aromatyczny. Dodatkowo mozna podawac Paracetmol - Calpol na przyklad ten od 2mcy do 6lat 2.5ml co 6 godzin. Ja akurat tego nie podawalam, bo nie ma potrzeby. Katarek juz minal:)) Nasze dzieciaczki wiekowo podobnie chyba sa:)

reklama
witam :-)
u nas ekstra :tak: maly od wczoraj spi w lozeczku znowu;-) w nocy przesypia 6-7 godzin;-) tylko ciekawe jak dlugo bedzie tak pieknie:zawstydzona/y:

wczoraj bylismy wkoncu u ksiedza i mamy chrzciny 15 lutego a dzis ide na kontrole do gina maz juz sie niemoze doczekac :-D:-D

My też planujemy na 15 lutego :tak:, ale do księdza idę jutro. Miałam iść dzisiaj, przy okazji zaliczając spacerek z młodym, ale pogoda jest obrzydliwa.

A co do spania, to Bartek od początku każdą nockę przespał w łóżeczku.

Do góry