reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
No ja mam nadzieje że ostatni......bo jak nie urodze to mam iść do szpitala i mam nadzieję że coś mi tam dadzą na rozpęd....haha:-D:-D:-D
A ja byłam i nic mi nie dali,mimo ze miałam skierowanie, stwierdzili że 2 tygodnie można przenosić, ale to jakis lekarz konował był...takie przypadki tez się zdarzają...

Ale nic Yoka...w takim razie szykujemy sie na czwartek.....

• WITAM WSZYSTKIE BRZUCHATKI I TEZ TE MAMUSKI ROZPAKOWANE.:-) WCZORAJ BYLAM NA WIZYCIE U GINA:no:.I NIE ZACIEKAWIE WYGLADA TA MOJA BLIZNA PO OSTATNIEJ CESARCE:crazy:.I W PIĄTEK MAM SIĘ ZGŁOSIC DO SZPITALA.RANO MAJA ZROBIC BADANIA A PO POŁÓDNIU CESARKE.:-):-D:-D:-D:-D:-D.WIEC JUZ W PIĄTEK BĘDĘ MIEĆ MOJA GABRYSIE .:tak:

Dla spragnionych sensacji mam wiadomość:):-D

Właśnie napisała do mnie fasolkamaria:

"Cześć właśnie urodziłam Julkę - 3400, dł. 58. Jestem przeszczęśliwa a Julka jest śliczna!"

GRATULUJĘ!!!!

No proszę.....a juz myślałam że dziś będzie zastój....
GRATULACJE OGROMNE! Zdrówka dla mamy i dzidzi...

Dziewczyny zauważyłascie że my tu od jakiegoś czasu co dzień mamy choc jednego dzieciaczka.....to takie niesamowite jest....

Więc jednak mamy dziś kolejnego dzieciaczka! Super

FASOLKAMARIA - WIELKIE,WIELKIE GRATULACJE DLA WAS!!!BUZIAKI DLA JULECZKI.

i jestem w domku:-(, doktorka mnie zbadała .... stwierdziła że to wczesny poród... rozwarcie na 1 cm.... i kazała wrócić do domu, mam wracać jak skurcze zrobią się bardziej bolące i co 4 minuty:-(. Idę spać miłego dnia dziewczyny;-).

Nie przejmuj się, renia, doczekamy się. Mnie też wczoraj odesłali do domku z 1,5 cm rozwarciem, bo skurczy nie ma. Jutro znowu mam przyjść na badanie, ale pewnie znowu mnie odeślą. Chociaż minimalny postęp jest - dzisiaj zeszło trochę krwi, może szyjka bardziej się rozwiera. Ginka przestrzegała mnie, że po badaniu mogę trochę krwawić.

tygrysek - ty to sie teraz pracą nie stresuj. Po prostu powiedz babie, że jesteś na L-4 i skieruj ją do kogoś innego, niech się inny martwią.

ja ide do lekarza za rowny tydzien i juz sie nie moge doczekac zeby sie dopwiedziec jak Filipek sobie lezy:tak: ale chyba na dzien dzisiejsdzy chcialabym zeby nadal glowka do gory gdyz jakos tak zaczynam widziec pozytywy tej cesarki:-D:-D:-D

A co do Świąt, ja jeszcze nie wiem, jak będzie u nas. Ja to bym chciała dużą, rodzinną wigilię u nas w domku, ale mój mąż jest przeciwny - mówi, ze to będzie za wcześnie po porodzie na takie przygotowania. A ja lubię, jak w święta jest dużo ludzi w domu.
Ale dla tych, które jeszcze będą nierozpakowane albo tuż po porodzie i będziecie święta spędzać we własnym gronie to powiem wam, że my mieliśmy jedną taką wigilię - przed narodzinami Jasia. Celowo zostaliśmy wtedy sami we dwoje i akurat bardzo miło to wspominam. Powspominaliśmy stare czasy, dużo rozmawialiśmy i przygotowywaliśmy sie na rodzicielstwo w ciszy i spokoju. To tez ma swój urok.

Myszqua - ale się uśmiałam z hasełka twoje babci :-D To u mnie już chyba żadnych krwinek nie ma :-D

Musia - my aktualnie słuchamy Kołysanek-Utulanek, głównie dlatego, że Jasiek sobie upodobał, więc razem z nim przy okazji też siostrzyczka w brzuszku słucha.

FASOLKOMARIA ZYCZE DUZO ZDRóWKA I GRATULUJE~~!!!:-):-):-)
url=http://www.maluchy.pl]
ci-24254.png
[/url]

reklama
A ja byłam i nic mi nie dali,mimo ze miałam skierowanie, stwierdzili że 2 tygodnie można przenosić, ale to jakis lekarz konował był...takie przypadki tez się zdarzają...

Ale nic Yoka...w takim razie szykujemy sie na czwartek.....

No wiem że się zdarzają......jak leżałam na patologii to jedną laskę trzymali do 43 tc i 4 razy leżała pod oxytocyną i nic......dostawała silnych skurczy ale nie mogła urodzić i wracała na salę....właśnie tego się boję najbardziej...:-(

Do góry