reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Dziewczyny, mam pytanie, bo zaczynam swoją przygodę z testami owu - od kiedy się testować przy cyklach średnio 30-31 dni żeby to miało sens? Dziś mam 10 dc i zastanawiam się czy to za wcześnie?
Już bym zaczęła, bo zobaczysz jak to u Ciebie rośnie, dodatkowo pobierz aplikację Premom jeśli jeszcze nie masz, bo w niej można sobie trzymać zdjęcia testów i apka ocenia po wybarwieniu poziom. Wiadomo, że to trochę na oko, ale zawsze jest porównanie

reklama
Zaczęłam brać na własną rękę..I teraz kurde, wiem że to nie cukierki.. nie wiem czy brać dalej..🤷🏼‍♀️
Skoro brałaś do tej pory, to lepiej go nie odstawiaj. Pogadasz o tym na spokojnie z lekarzem podczas wizyty i wówczas ustalicie, czy warto żebyś go dalej brała, czy jednak w którymś momencie będzie zalecał go odstawić :)

@kropka. Acard brałaś na własną rękę w związku z jakąś mutacja czy całkiem bez powodu? Od pewnego czasu też nad acaedem się zastanawiałam na własną rękę ale nie wiem co później z tym faktem zrobić jak już zajdę.
ogolnie inne wyniki mam dobre, nie zdążyłam zrobić trombofilii. Pewnie tam by coś wyszło.. Pani doktor u której byłam ostatnio powiedziała, że jest jakiś problem z samym zagnieżdżeniem widocznie.. Ale zasugerowała badania nasienia I szczegółową diagnostykę partnera. Ale pomyślałam o tym acardzie. I może to on dał radę..a może po prostu teraz trafiliśmy na szczęśliwy dzień.. może test mnie oszukał.. betę zrobię dopiero we wtorek. A może to dzieciorobny magnez 😂

Już bym zaczęła, bo zobaczysz jak to u Ciebie rośnie, dodatkowo pobierz aplikację Premom jeśli jeszcze nie masz, bo w niej można sobie trzymać zdjęcia testów i apka ocenia po wybarwieniu poziom. Wiadomo, że to trochę na oko, ale zawsze jest porównanie
Dzięki za radę :) to zacznę, nakupiłam tego dziadostwa tyle, że nawet jakbym się miała potestować kilka dni za wcześnie to i tak wystarczy 😆

Na monitoringu owu byłam jedynie w zeszlym miesiącu więc nie jest to wymierne (zwłaszcza że cykl miałam też trochę dłuższy niż zwykle przez chorobę), ale wg moich obserwacji, głównie śluzu, to zazwyczaj było to 14-16 dni.
to jak najbardziej już.
Przy fazie 16 dni możesz mieć owu w 14dc więc pik ok 12 dc

Dziewczyny, mam pytanie, bo zaczynam swoją przygodę z testami owu - od kiedy się testować przy cyklach średnio 30-31 dni żeby to miało sens? Dziś mam 10 dc i zastanawiam się czy to za wcześnie?
Ja nie mogłam ogarnąć swoich cykli po kp. Zaczęłam robić testy owu od razu po zakończeniu miesiączki, żeby zobaczyć jak to u mnie wygląda. Tak jak dziewczyny piszą, spoko jest z apka, bo masz świeże zdjęcia i możesz sobie porównać intensywność wybarwienia, łatwiej wyłapać pik. Ja zaszłam od razu w tym cyklu, który sobie sprawdzałam 😉 Wiadomo, że to nie daje gwarancji, jednak zawsze można się nauczyć bardziej swojego ciała.

kto się dziś nażre za darmo na wigilii firmowej?

Look At Me Reaction GIF by WWE

reklama
Do góry